Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Absolutně nechápu, proč se do zakladatelky obouváte
Řekla jen svůj názor. A upřímně, ne, ani já bych nechtěla dceru, která by měla 100 kilo a nosila věci jako modelka. Samozřejmě, pokud je se svojí postavou spokojená, tak dobře, ale přeci by tu měla být nějaká soudnost.
Milá zakladatelko, doba je dnes celkem jiná. Mladí si dělají co chtějí a jsou, troufám si říct, odvážnější
Já cvičím 2 roky, mám vymakaný zadek a břicho a i tak bych si netroufala vzít to, co nosí tvoje dcera. Ona k tomu dojde, věř mi. Od tebe to jako od mámy nebere, ale dnešní doba je zlá a dřív nebo později jí nějaký kluk něco řekne a pak si to v hlavě protočí.
@kopretina90 píše:
A upřímně, ne, ani já bych nechtěla dceru, která by měla 100 kilo a nosila věci jako modelka.
Kde je psáno, že má 100 kilo?
Naopak o ní zakladatelka píše, že není tlustá, ale pouze nechodí posilovat.
Upřímně Ti přeju, abys takovou dceru nikdy neměla a hlavně bych to nepřála té dceři ![]()
@kopretina90 Taky jsem prvně zírala… Jenže ono když čteš druhou, pátou diskusi, tak to prostě vidíš trochu jinak… Ale jinak já si dovoluji upouštět jizlivost i proto, že jsem přesvědčená, že je to troll ![]()
@LydiaD Ano, já takovou dceru mít nikdy nebudu. Sama jsem byla jako puberťačka tlustá a vím, co to obnáší. Vím, jak se mi kluci a holky smáli a uráželi mě. Vím, jaké to bylo, když jsem si chtěla koupit šaty a neměli mojí velikost. Vím, jak jsem se neustále potila a měla zdravotní potíže. Takže ano, moje dcera ani syn nikdy nebudou mít silnou obezitu. Protože dnešní doba je zlá a nedovolím, aby jim nikdo ubližoval a nedovolím, aby měli zdravotní komplikace.
@kopretina90 Tady jde o to, jakým způsobem zakladatelka se svou dcerou komunikuje a jak se k ní podle ostatních diskuzí založených její osobou chová. Jak sama píšeš, pokud je holčina oplácaná, časem jí nějaký kluk něco řekne a jí samo dopne, že to třeba není úplně vhodný outfit pro ni, ale zjistí to sama. Někdy je lepší nechat věci volně plynout, obzvlášť když jde o takové blbosti jako oblékání. ![]()
EDIT: Prostě a jednoduše, pokud sama nemá soudnost, získá ji časem.
Příspěvek upraven 09.08.19 v 09:17
@kopretina90 píše:
Absolutně nechápu, proč se do zakladatelky obouváteŘekla jen svůj názor. A upřímně, ne, ani já bych nechtěla dceru, která by měla 100 kilo a nosila věci jako modelka. Samozřejmě, pokud je se svojí postavou spokojená, tak dobře, ale přeci by tu měla být nějaká soudnost.
Milá zakladatelko, doba je dnes celkem jiná. Mladí si dělají co chtějí a jsou, troufám si říct, odvážnějšíJá cvičím 2 roky, mám vymakaný zadek a břicho a i tak bych si netroufala vzít to, co nosí tvoje dcera. Ona k tomu dojde, věř mi. Od tebe to jako od mámy nebere, ale dnešní doba je zlá a dřív nebo později jí nějaký kluk něco řekne a pak si to v hlavě protočí.
Jednak nečti mezi řádkami, co tam není, dcera je normálně štíhlá, jen nechodí do posilky. A především v 19 letech nedělá věci, které jí poručí matinka. To je ten největší problém. Přečti si další diskuse téhle ženské a bude ti to jasně, proč.
@kopretina90 píše:
Absolutně nechápu, proč se do zakladatelky obouváteŘekla jen svůj názor. A upřímně, ne, ani já bych nechtěla dceru, která by měla 100 kilo a nosila věci jako modelka. Samozřejmě, pokud je se svojí postavou spokojená, tak dobře, ale přeci by tu měla být nějaká soudnost.
Milá zakladatelko, doba je dnes celkem jiná. Mladí si dělají co chtějí a jsou, troufám si říct, odvážnějšíJá cvičím 2 roky, mám vymakaný zadek a břicho a i tak bych si netroufala vzít to, co nosí tvoje dcera. Ona k tomu dojde, věř mi. Od tebe to jako od mámy nebere, ale dnešní doba je zlá a dřív nebo později jí nějaký kluk něco řekne a pak si to v hlavě protočí.
Vzhledem k tomu, kdo je zakladatelka této diskuze a znalosti toho, jak perlí v jiných diskuzích, je tento tvůj příspěvek poněkud mimo. O to tu ve skutečnosti totiž vůbec nejde. A navíc já tato povrchní hodnocení lidí (a nemám 100 a více kilo, takže nejsem ukřivděná tvým komentářem) nemám ráda. Vzhled, jako hodnotící kritérium, je u mě na těch posledních místech.
@kopretina90
Tak ať Ti Tvoje představy vyjdou ![]()
Děti jsou totiž někdy dost nevyzpytatelný a ne vždycky se chovají podle našich představ ![]()
@Ba-stet
Hm…ji a jí…tak v tom teda plavu ![]()
Jestli je k tomu nějaká pomůcka jako mě a mně…sem s tím ![]()
Příspěvek upraven 09.08.19 v 09:19
@Ba-stet Já se přiznám, že nesedím na emiminu od rána do večera a nečtu každou diskuzi. Netuším, jestli zakladatelčina dcera má silnou obezitu, nebo jen pár kilo navíc. A taky netuším, jestli to je troll nebo ne a je mi to tak nějak jedno
Jen mě překvapilo, kolik negativních komentářů se zde sešlo.
@kopretina90 píše:
@Ba-stet Já se přiznám, že nesedím na emiminu od rána do večera a nečtu každou diskuzi. Netuším, jestli zakladatelčina dcera má silnou obezitu, nebo jen pár kilo navíc. A taky netuším, jestli to je troll nebo ne a je mi to tak nějak jednoJen mě překvapilo, kolik negativních komentářů se zde sešlo.
Protože lidi zakladatelku znají a vědí jak se svými dcerami jedná a jak je vychovává, respekt úplně nulový ale shazovat je to jí jde
@kopretina90 píše:
@Ba-stet Já se přiznám, že nesedím na emiminu od rána do večera a nečtu každou diskuzi. Netuším, jestli zakladatelčina dcera má silnou obezitu, nebo jen pár kilo navíc. A taky netuším, jestli to je troll nebo ne a je mi to tak nějak jednoJen mě překvapilo, kolik negativních komentářů se zde sešlo.
Taky jsem nečetla další diskuze, stačí si přečíst zakládající příspěvek ![]()
@jessikka Nesedím na emiminu od rána do večera. Vedu i jiný, společenský život na to, abych četla každou diskuzi a louskala životopis zakladatelky. Reaguji na diskuzi, kterou založila, to je celé ![]()
@kopretina90 To chápu (rýpnutí prechazím). Pak ale asi víš, že v diskuzích málokdy panuje jednotný názor a ve většině se sejdou i rady k věci. To, že je to tady jinak, je proto do určité míry signifikantní…
@Ravedd No ale pořád nechápu, proč jí soudíte?
To si opravdu myslíte, že nějaké výchovné řeci, tady na emiminu, pomůžou? Pokud svojí dceru shazuje, kde to jen jde, nepřestane to dělat ani po vašem útoky. Myslím, že dcera si k ní jistý vztah vybudovala a zakladatelka to časem pochopí sama.
@stín katedrál píše:
Známá zase celý život poslouchá, jak si máti kvůli ní zkazila postavu a vlastně může za vše špatné v jejím životě, tam by se mateřská láska taky dala přehazovat vidlemi.
Já znám zase opačný případ, kdy se matka pro nemocné dítě obětovala až k vlastní sebezáhubě, takže mateřství vždy nepřináší jen samá pozitiva. A rozhodně bych ho nedoporučovala každé ženě.