Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Přesně tak to bohužel je u mojí dcery, myslí si, co není, ale to oblékání je tedy děs…![]()
Zkus tady napsat o dceri aspon jednu peknou vec. Fakt aspon jednu.
A ted doufam, ze nenapises, ze ma peknou maminku. ![]()
@Anonymní píše:
Neberte ty smajlíky tak doslova, jasně, že nad ní přímo nezvracím, ale… No, snad se chápeme. Jen by to chtělo nosanek trochu dolů. Zas taková hvězda to není.
A tak jí jako matka místo podpory musíš srážet sebevědomí.
@MP Krista píše:
Vy jste reagovala na můj dotaz k anonymu. Chtěla jsem ve své odpovědi uvést tu chybu, která mě přiměla reagovat. Přijde mi totiž opravdu signifikantní. To je vše. Zdůrazňuje-li někdo své notabene humanitní vzdělání, považuji takovou úroveň jazyka za ubohou.( Míním anonymní prispevatelku).
Tady třeba závorka a háček nad e a r ve slově přispěvatelka.
@Anonymní píše:
Chodím pravidelně do posilovny, takže mám dobrou postavu. Málokdo by řekl, že mi táhne na čtyřicet. A jak jsem řekla, dcera není tlustá, ale prostě ani pevná, takové nic, tu posilovnu by potřebovala jako sůl.
A myslíš, že na tom stojí svět? Rozhlédni se kolem sebe, kolik jak ty píšeš nepevných ženských je okolo tebe, a mají kolikrát za chlapa úplného krasavce, a ještě má oči jen pro ní. A jsou spokojeni všichni, to není v nějaké posilovně, ale úplně jinde.
Proboha, můj 17letý syn je na kluky a ze všeho nejvíc touží po hromadě tetování, plnovousu a celkovém vizuálu po vzoru cizího modela jménem Gabe Laduke (foto níže pro upřesnění). Sám měří 165 cm a nemůže silově cvičit kvůli poruše regenerace CNS a s ní spojenými psychickými problémy, takže jako onen model vypadat nejspíše nikdy nebude, přestože v obličeji je moc hezký. Já plnovousy ani tetování nemusím, ale nebudu ho kvůli tomu peskovat nebo cokoliv takového! Je to jeho život, jeho věc a nedělá nic špatného. Nech dceru dýchat. ![]()
Buď ráda, že se nestydí, kolik holek by z toho měly psychické problémy a stydely by se vůbec vylest ven a ty ji ještě takhle pomlouvas. Jestli ji nějak zavidis, že i tak o ní muži/kluci stojí, tak by sis měla zajít k odborné péči doktora. Ona to zřejmě bere tak, že taková je a basta. Každý má nějakou postavu, tak ji raději podpor a buď matkou ne soudcem. ![]()
@Havlova Nevidím chybu u závorky. Háčky a čárky nejsou chyby gramatické a v tomto případě nekomplikují pochopení textu. Nicméně se budu snažit je dodržovat.
@Annysek234 píše:
Buď ráda, že se nestydí, kolik holek by z toho měly psychické problémy a stydely by se vůbec vylest ven a ty ji ještě takhle pomlouvas. Jestli ji nějak zavidis, že i tak o ní muži/kluci stojí, tak by sis měla zajít k odborné péči doktora. Ona to zřejmě bere tak, že taková je a basta. Každý má nějakou postavu, tak ji raději podpor a buď matkou ne soudcem.
Já bych se teda styděla. A každý má nějakou postavu, ale vždy se s tím dá něco dělat.
@Anonymní píše:
Já bych se teda styděla. A každý má nějakou postavu, ale vždy se s tím dá něco dělat.
Mas pravdu, s postavou se da neco delat, ale tobe mozek nenahradi ani ty tvoje vymodelovany kozy, protoze jestli se prezentujes na verejnosti tak, jak tady, tak kazdymu spadne huba uplne z jineho duvodu:
@Anonymní píše:
Tvoje dcera svou postavu může vylepšit. Ty svou zlou povahu nikdy.
@MP Krista píše:
Tvoje dcera svou postavu může vylepšit. Ty svou zlou povahu nikdy.
Nemyslím si, že bych byla zlá. A vy to na základě jedné založené diskuze nemůžete s takovou jistotou tvrdit.
@Anonymní píše:
Nemyslím si, že bych byla zlá. A vy to na základě jedné založené diskuze nemůžete s takovou jistotou tvrdit.
Vsichni vime, ze neni jedna ![]()
To mi připomíná, jednou jsem šla se svojí matkou ven, což není zrovna něco častého a ona mi furt dělala scény, že mi čouhá kousek nitky ze sukně a že ji dělám ostudu. ![]()