Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Izumi Miyako píše:
To mi připomíná, jednou jsem šla se svojí matkou ven, což není zrovna něco častého a ona mi furt dělala scény, že mi čouhá kousek nitky ze sukně a že ji dělám ostudu.
Me by trcici nitka taky pekne deptala
.Nebylo to nahodou tak, ze te na to nekolikrat upozornovala, popripade ji chtela utrhnout a ty se chovala jak pipina, tak rekla, ze ji delas ostudu?
![]()
@wildcherry Ach, kdyby dostávala prachy za něčí předpoklady, tak mám dneska v Praze vilu, jachtu a vedu nějakou neziskovku.
Za a) Ta nitka byla velmi malá a šla vidět jenom, když si mi upřeně civila na zadek. Což ty máš čast zkoumat detailně člověka, který kolem tebe projde? Já teda ne.
b) Ona mě na to několikrát neupozorňovala. Rovnou začla dělat scény, že ji dělám ostudu. Bez jakésiho taktního upozornění. Ani nechtěla nic utrhnout.
c) Je mi třicet a matce může být u zadku, jestli mi někde čouhá nebo nečouhá nitka. Nejsem mimino.
d) Pipina tu bude zřejmě někdo jinej ![]()
Není to jako komické? Když to napsala ta dotyčná paní ze svého pohledu, tak jste si ji tady vysmály, co je to za blbou krávu. A když to napíše naopak někdo z pohledu dcery, tak je dcera pipina. Tomu se musí zatleskat ![]()
Příspěvek upraven 08.08.19 v 23:17
@Izumi Miyako To takhle tchyně jela do syna, který má jedno tričko s motivem růží (ale pánské, líbilo se mu), že dokud to nepřevleče tak s ním nikam nejde, že není holka aby měl kytky na triku. No od té doby s ní nikam nešel. ![]()
@Izumi Miyako píše:
@wildcherry Ach, kdyby dostávala prachy za něčí předpoklady, tak mám dneska v Praze vilu, jachtu a vedu nějakou neziskovku.Za a) Ta nitka byla velmi malá a šla vidět jenom, když si mi upřeně civila na zadek. Což ty máš čast zkoumat detailně člověka, který kolem tebe projde? Já teda ne.
b) Ona mě na to několikrát neupozorňovala. Rovnou začla dělat scény, že ji dělám ostudu. Bez jakésiho taktního upozornění.
c) Je mi třicet a matce může být u zadku, jestli mi někde čouhá nebo nečouhá nitka. Nejsem mimino.
d) Pipina tu bude zřejmě někdo jinej
No jo no…je to marny, kdyz cloveku humor prosvisti kolem hlavy
.
@Izumi Miyako píše:
@wildcherry Ach, kdyby dostávala prachy za něčí předpoklady, tak mám dneska v Praze vilu, jachtu a vedu nějakou neziskovku.Za a) Ta nitka byla velmi malá a šla vidět jenom, když si mi upřeně civila na zadek. Což ty máš čast zkoumat detailně člověka, který kolem tebe projde? Já teda ne.
b) Ona mě na to několikrát neupozorňovala. Rovnou začla dělat scény, že ji dělám ostudu. Bez jakésiho taktního upozornění. Ani nechtěla nic utrhnout.
d) Pipina tu bude zřejmě někdo jinej
Tak jasně, nějakou blbou nitku bych neřešila, ale proč to srovnávate s mou dcerou, která tu ostudu vážně dělá?
@wildcherry Jsem Asperger. Takže sorač, že to beru vážně a nepřišlo mi to jako vtip. ![]()
@Izumi Miyako píše:
@wildcherry Jsem Asperger. Takže sorač, že to beru vážně a nepřišlo mi to jako vtip.
Jestli ty to ted myslis vazne, tak se omlouvam taky
@Anonymní píše:
Tak jasně, nějakou blbou nitku bych neřešila, ale proč to srovnávate s mou dcerou, která tu ostudu vážně dělá?
Jakou ostudu ti konkrétně dělá? To co tady píšeš jako ostudu neberu. Takže co jinýho provádí?
@Anonymní píše:
A v čem vám tu ostudu dělá? Ostatně já sama mám fialovou hlavu a nosím trička s kreslenými japonskými postavičkami a jsem tlustá. Jo a bez podprsenky jsem ven šla taky. Jsem na ní úplně zapomněla ![]()
Což je pak jaksi paradoxní, že tohle moji matce nevadí, ale nitka ano.
I kdyby chodila v černém latexu a v gothickém kabátě, tak je to její styl. Vy to řešíte, protože si myslíte, že vás skrze dceru okolí bude hodnotit. A bojíte se toho, proto říkáte, že vám dcera dělá ostudu. Snažíte se zachovat si masku dokonalosti. Klidně ji odhodte, okolí jste naprosto obě dvě ukradené. A nemusíte na sebe brát mindráky superega společnosti.
@Anonymní píše:
A jak ti dělá ostudu? Já jsem matce taky celý život dělala ostudu… když jsem po sérii jedniček u zkoušky na medině dostala dvojku, nebo tím, že se dneska živím vysoce odbornou prací, kterou bohužel ona neschvaluje. Je bomba být dcerou takhle pošahaný matky, fakt že jo… ![]()
Špeky má každá druhá a ač já o svůj veřejný vzhled dbám - nééé zas natolik, abych ve třiceti nosila podprsenku, podělej se
- tak naprosto neotřesitelně hájím právo kohokoliv chodit venku jak kašpar, když se jim to líbí a je jim tak dobře.
Matky tohohle typu jak ta moje a jako ty bych zkopala do hranolu a narvala pod kanálovou mříž
Připusťte si, že nesnášíte vlastní děcka, dejte si pár facek a bude líp na světě
![]()
@wildcherry No, myslím s tím, že snad už nebude docházet k nějakým nedorozumněním Jako člověk mající AS opravdu v takových věcech ten humor nevidím a snadno to pochopím jako útok. Takže se pak bráním. ![]()
@Izumi Miyako píše:
A v čem vám tu ostudu dělá? Ostatně já sama mám fialovou hlavu a nosím trička s kreslenými japonskými postavičkami a jsem tlustá. Jo a bez podprsenky jsem ven šla taky. Jsem na ní úplně zapomněla![]()
Což je pak jaksi paradoxní, že tohle moji matce nevadí, ale nitka ano.
I kdyby chodila v černém latexu a v gothickém kabátě, tak je to její styl. Vy to řešíte, protože si myslíte, že vás skrze dceru okolí bude hodnotit. A bojíte se toho, proto říkáte, že vám dcera dělá ostudu. Snažíte se zachovat si masku dokonalosti. Klidně ji odhodte, okolí jste naprosto obě dvě ukradené. A nemusíte na sebe brát mindráky superega společnosti.
No ona je prostě jiná. Třeba se převléká za postavičky z kreslených seriálů. A taky divně mluví (příliš spisovně, bez jakéhokoli náznaku obecné češtiny nebo nářečí, ještě k tomu s divnou intonací - působí to velmi strojeně), což podle mě taky dělá schválně, aby na sebe upozornila… a je toho mnohem víc, ale to už raději ani říkat nebudu.
@LAlezane píše:
A jak ti dělá ostudu? Já jsem matce taky celý život dělala ostudu… když jsem po sérii jedniček u zkoušky na medině dostala dvojku, nebo tím, že se dneska živím vysoce odbornou prací, kterou bohužel ona neschvaluje. Je bomba být dcerou takhle pošahaný matky, fakt že jo…Špeky má každá druhá a ač já o svůj veřejný vzhled dbám - nééé zas natolik, abych ve třiceti nosila podprsenku, podělej se
- tak naprosto neotřesitelně hájím právo kohokoliv chodit venku jak kašpar, když se jim to líbí a je jim tak dobře.
Matky tohohle typu jak ta moje a jako ty bych zkopala do hranolu a narvala pod kanálovou mříž![]()
![]()
Připusťte si, že nesnášíte vlastní děcka, dejte si pár facek a bude líp na světě
![]()
![]()
Viz předchozí příspěvek.
@Anonymní píše:
No ona je prostě jiná. Třeba se převléká za postavičky z kreslených seriálů. A taky divně mluví (příliš spisovně, bez jakéhokoli náznaku obecné češtiny nebo nářečí, ještě k tomu s divnou intonací - působí to velmi strojeně), což podle mě taky dělá schválně, aby na sebe upozornila… a je toho mnohem víc, ale to už raději ani říkat nebudu.
Klidne pokračuj, vždyť už jsme to slyšeli xkrat… ![]()
@Ba-stet píše:
Klidne pokračuj, vždyť už jsme to slyšeli xkrat…
A já vím zase prdlajs. O co jde?