Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ne, ona je bohužel problémová v mnoha ohledech, tohle je v podstatě třešnička na dortu… tu ostudu nám dělá dlouhodobě.
Aha, tak to mě mrzí. Možná ale tedy bych řešil ty nejpodstatnější věci, ať nemá pocit, že ji jebeš za všechno. Určitě i sama cítí, alespoň podvědomně, že někoho potřebuje, a máma, ať třeba ten vztah momentálně neklape, je vždycky pro dítě důležitá. Bude to časem lepší. uvidíš.
@Premek_Orac píše:
Aha, tak to mě mrzí. Možná ale tedy bych řešil ty nejpodstatnější věci, ať nemá pocit, že ji jebeš za všechno. Určitě i sama cítí, alespoň podvědomně, že někoho potřebuje, a máma, ať třeba ten vztah momentálně neklape, je vždycky pro dítě důležitá. Bude to časem lepší. uvidíš.
V tomhle případě to asi lepší nebude ona hledá na dceři pořád chyby, všechno dělá špatně ![]()
@Anonymní píše:
A kdo kdy řekl, že ji tak neberu?
Chováš se k ní hrozně, nemáš k ní trošku respektu, nemáš jí ráda a dáváš jí to hodně najevo. Nečekej, že ona bude mít respekt k tobě. Mít matku jako ty je snad za trest. ![]()
Zakladatelko opravdu lituji tvych dcer..Nemas je rada, neprojevuje jim zadnou lasku..Opravdu je mi jich lito..
@Ravedd Já myslím, že to tak není. To tak asi vyznělo z téhe diskuze, ale každý rodič má své dítě rád (no, skoro každý), chce pro něj a z něj to nejlepší. Pevně věřím že i zakladatelka vidí ve své dceři mnoho dobrého a miluje ji.
@Premek_Orac píše:
Nebude, autorka svou dceru ráda nemá. A dává jí to hodně najevo. Není to žádné momentální neklapání. Dceři bude nejlépe, až jednou z domu odejde a začne žít svůj život. Bez matky.
@Premek_Orac píše:
@Ravedd Já myslím, že to tak není. To tak asi vyznělo z téhe diskuze, ale každý rodič má své dítě rád (no, skoro každý), chce pro něj a z něj to nejlepší. Pevně věřím že i zakladatelka vidí ve své dceři mnoho dobrého a miluje ji.
zkus si najít jiné její diskuze a uvidíš, že ona svou dceru ráda nemá. I to ěkde přiznává, že miluje svýho syna. Dcera je pro ní jen služka, chůva. Když dcera šla na VŠ, tak se z toho matka mohla zbláznit.
@bartsch Respektuji tvůj názor, chápu důvody, které tě k němu vedou, ale… možná někdy soudíme příliš rychle a jednoduše, bez hlubších informací a některé soudy se pak dotyčné čtou těžce… Což může třeba i pomoci, skoro jistě to ale ublíží.
@Premek_Orac píše:
Sice v tehle diskuzi je anonymní, ale skoro vsichni poznali o koho jde
.
Ona absolutne tz jeji dve dcery nemusi, nedovoli jim ani trochu soukromi, doma musi delat sluzky a chuvy, nikdy o nich nenapsala nic dobrého, porad o nich pise hnusne.
@lucenka @_.Emilyyy Holky, já nebudu pátrat po jiných diskuzích a tak. Možná máte pravdu, možná ji mám já. Možná je mou chybou, že vždy chci vidět hlavně to dobré a kritiku adresuju sám sobě, ale… prostě… určitě má své dcery ráda.
@Premek_Orac píše:
@bartsch Respektuji tvůj názor, chápu důvody, které tě k němu vedou, ale… možná někdy soudíme příliš rychle a jednoduše, bez hlubších informací a některé soudy se pak dotyčné čtou těžce… Což může třeba i pomoci, skoro jistě to ale ublíží.
Chápu tě, ty zakladatelku asi neznáš. I přes anonym, je tady většině diskutujících jasné, o koho jde. Je zde již profláklá za ty roky, co tu tak škaredě o svých dcerách píše. Je to člověk, o kterém je snad i lepší si myslet, že je to troll. Protože pokud je pravda, co o svých dcerách tady již několik let píše, je mi jich moc líto a přeji jim, aby co nejrychleji zmizely z dosahu takové matky. I tak je tato „výchova“ poznamená do budoucna.
Příspěvek upraven 08.08.19 v 14:40
@Premek_Orac píše:
@Premek_Orac píše:
Tady všichni vědí o koho jde a dceru rozhodně ráda nemá jinak by se k ní chovala líp
A jestli dobře vidím tak tu několikrát padlo kdo je a ani jednou to nepoprela nebo jsem to někde přehlídla? ![]()
@Premek_Orac píše:
@lucenka @_.Emilyyy Holky, já nebudu pátrat po jiných diskuzích a tak. Možná máte pravdu, možná ji mám já. Možná je mou chybou, že vždy chci vidět hlavně to dobré a kritiku adresuju sám sobě, ale… prostě… určitě má své dcery ráda.
Svým způsobem možná, nicméně tohle dcery těžko někdy pochopí, že je maminka vlastně měla ráda, i když je v životě jen kritizovala a nenašla pro ně dobré slovo. To se buď vytříbí na smrtelné posteli nebo nikdy.
@bartsch Určitě poznamená. To souhlasím. Občas se stává, že právě ta láska přeroste v kritiku. Bohužel.
Jestli je t horší, než to přijde mě, tak je mi to samozřejmě líto, z pohledu dcer, ale i mámy. Protože často hodnotíme situaci pohledem,,teď," a zapomínáme, že je také budoucnost. A pokud se ve vztazích vykopou příliš hluboké příkopy, pak většinou na stáří bývají lidé sami… a vnoučata bez babiček a tak…
Sám se snažím, ale vím, že nejlepší táta na světě nejsem. Ani manžel. Každý chybujeme. Jen se snažím, abych těch chyb udělal nejmíň, a naopak co nejvíce rozdal. V tom vidím smysl. I tak se to nemusí povést…
Pokud jsem vážně mimo, tak se omlouvám. Nezlobte se.