Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj, taky to moc nechápete?Moje dcera ukázkový příklad, je jí 19, je samá strie, úplně výstavní postavu taky nemá (jako že není tlustá, ale prostě nechodí posilovat ani nijak extra nesportuje, i když jsem jí hodněkrat nabízela, že můžeme chodit spolu cvičit) a klidně si nosí věci, které by si já v životě netroufla vzít s její postavou. Občas odhalí i břicho nebo se vykašle na podprsenku. Nevím, jak jí mám vysvětlit, je to je trapné a dělá nám ostudu… Prosím o zachování anonyma, citlivé téma.
jenze ty jsi stara a po 3 detech, takze ty uz asi ukazovat nemas co. tak prestan opet sve dceri zavidet, mlada holka bez podprdy a s holym pupikem - co je na tom spatneho?
![]()
Já bych řekla, že ostudu vám dělá už svým trapným přítelem, trapným studiem jazyků. trapnou vejškou, trapným třídením… Vážně by to trocha posilování vyvážila?
@markytka3 dle psaní si to bohužel myslím. ještě že jim dělá ostudu, to fakt tak někdo řeší kdo co nosí na sobě ![]()
@stín katedrál píše:
A co celulitidu? Tu určitě má taky a schválně!
Ona na sebe prostě ráda upozorňuje ![]()
V 19 jí chceš do něčeho mluvit? Je dospělá. Měla bys být ráda, že je se svým tělem spokojená a má ho ráda jaké je. Nebo bys doma radši anorektičku či jinak nemocné dítě?
V naší rodině je podobné monstrum. Její dcera je velmi krásná a měla nádherné dlouhé vlasy. Než šla do tanecnich, matka( par chlupů na hlavě) ji dala ostříhat.
@me57h kdy uz konecne tvuj slepickoidni mozecek pochopi, ze tva dcera s tebou nepujde ani na brusle, ani cvicit, i kdyby vazila 100 kg, ze je rada, kdyz te ma kilometry daleko a nemusi poslouchat, jak ji neustale ponizujes… ntb. co tvuj manzel, slysela jsem, ze uz te ma taky plne zuby a jdete od sebe…
Ať se obléká jak chce. Nemá to smysl v tomto věku
a věřte buďte ráda, že si jen občas nevezme podprsenku. Co já vyváděla v jejím věku
vše jsem musela mít s motivem trávy, včetně ksiltovky, privesku a na oholení, obarveni hlavy málem také došlo.
Rodiče ze mě neměli radost, ale nechali mě i přes jejich povolání. A věřte, že když jsem za rodiči přišla do práce (právnická firma) tuplem radost neměli. ![]()
A dnes? Mám vystudované právo. Bez podpadků ani ránu a modlím se, aby naše dítě nebylo jako já
![]()
Známá zase celý život poslouchá, jak si máti kvůli ní zkazila postavu a vlastně může za vše špatné v jejím životě, tam by se mateřská láska taky dala přehazovat vidlemi. ![]()
Přesně tady je anonym zbytečný, a vaší rodině dělá ostudu někdo úplně jiný, než dcera - koukni do zrcadla meh57
@zuzikka píše:
V 19 jí chceš do něčeho mluvit? Je dospělá. Měla bys být ráda, že je se svým tělem spokojená a má ho ráda jaké je. Nebo bys doma radši anorektičku či jinak nemocné dítě?
To sice ne, ale trochu soudnosti by to chtělo, což, jak vidno, je v jejím případě zbytečné hledat. A bez podprsenky nechodím ani já, a to mám za sebou augmentaci, takže nic povislého.
Koukám že nejsem jediná koho hned napadlo že je to místní hvězda jejíž dcera je hrozně nedokonala. Je zajímavý že jí nevadí koukat dceři do otevřenýho pokoje když vypadá tak strašně
![]()