Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Malej byl na Sunaru od čtyř týdnu a ve čtvrtém měsíci jsme museli přejít na jiné UM, protože ho začal hrozně betonovat. Nemohl se vůbec vykadit, brečel bolestí a když už se nakonec vykadil, tak měl stolici hrozně tvrdou. Jakmile jsme dali jiné mlíčko, tak se stolice okamžitě upravila.
Používáme Nutradefense a jsme max spokojeni, měli jsme myslím original a ten nám nesedl…
Ahoj,máme sunar complex téměř od narození a žádné potíže. Vzhovuje nám,dcerka ho vyžaduje každé ráno k snídani, víc dávek už nedáváme, je jí skoro rok, tak doplnuje potřebu mlíčka jogurty a krupičkou. Banánový jsme ani nezkoušeli, vzhovuje nám ten bez příchuti. ![]()
Renitko píše:
Připojím se do diskuse jestli nevadí, myslíte kterýsunarje lepší sunar complexa nebo sunar nutradefence?
já mám malého na Nutradefense a nemůžu si ho vynachválit, nasadila jsem ho na radu švagrové, která ho taky dává a i dr. říkala, že je dobrý, že má na něj od maminek pozitivní ohlasy. Ale s obyč. Sunarem zkušenost nemám; na ND jsme přešli z Nutrilonu, ten teda neseděl vůbec.
My jsme na Sunaru od pul roku, presli jsme z Beby, ktera nam prestala vyhovovat a jsme spokojeni, ted byli dceri 2 roky. Miluje bananovou prichut, ted zkusime jahodovou od 2 let. Za me ho doporucuju, prijemna je i cena, casto byva v akcich. Mozna prckovi trva nez si zvykne na nove mlicko ![]()
ahoj.ja jsem vyzkousela nekolik um a sunar nam vyhovuje nejvice!pouzivam ho od 4.mesice.nejhorsi byl pro nas nutrilon,ale kazde mimi snasi um jinak.to chce vyzkouset,ktere nejlepe sedne
Ještě se zeptám, nevíte, jaký je rozdíl mezi sunarem original a complex?
V complex je dextroza nebo nějaké cukry navíc a je sladší a dítě se ho víc „nají“. Original chutná jak normální mlíko.
Sunar Complex 3
Sušené plnotučné mléko s přirozeným obsahem mléčných bílkovin, sušené odtučněné mléko s přirozeným obsahem mléčných bílkovin, rostlinné oleje, maltodextrin, laktóza, sacharóza, FOS (prebiotická vláknina), minerální látky (K, Ca, P, Mg, Fe, Zn, Cu, I, Se), vitamíny (A, D3, E, K1, C, B1, B2, Niacin, B6, kys. listová, B12, biotin, kys. pantothenová).
Sunar Original
Plnotučné mléko s přirozeným obsahem mléčných bílkovin, laktóza, rostlinné oleje, sušené odtučněné mléko s přirozeným obsahem mléčných bílkovin, minerální látky (K, Cl, Ca, P, Mg, Fe, Zn, Cu, I, Mn, Se) , vitamíny (A, D3, E, K1, C, B1, B2, niacin, B6, kys. listová, B12, biotin, kys. pantothenová).
V Complexu je navíc maltodextrin, laktóza, sacharóza a vláknina.
gabi.design píše:
Sunar Complex 3
Sušené plnotučné mléko s přirozeným obsahem mléčných bílkovin, sušené odtučněné mléko s přirozeným obsahem mléčných bílkovin, rostlinné oleje, maltodextrin, laktóza, sacharóza, FOS (prebiotická vláknina), minerální látky (K, Ca, P, Mg, Fe, Zn, Cu, I, Se), vitamíny (A, D3, E, K1, C, B1, B2, Niacin, B6, kys. listová, B12, biotin, kys. pantothenová).Sunar Original
V Complexu je navíc maltodextrin, laktóza, sacharóza a vláknina.
Plnotučné mléko s přirozeným obsahem mléčných bílkovin, laktóza, rostlinné oleje, sušené odtučněné mléko s přirozeným obsahem mléčných bílkovin, minerální látky (K, Cl, Ca, P, Mg, Fe, Zn, Cu, I, Mn, Se) , vitamíny (A, D3, E, K1, C, B1, B2, niacin, B6, kys. listová, B12, biotin, kys. pantothenová).
Děkuji za vyčerpávající odpověď, zkusím ještě ten complex, třeba bude lepší.
elanaa píše:Renitko píše:já mám malého na Nutradefense a nemůžu si ho vynachválit, nasadila jsem ho na radu švagrové, která ho taky dává a i dr. říkala, že je dobrý, že má na něj od maminek pozitivní ohlasy. Ale s obyč. Sunarem zkušenost nemám; na ND jsme přešli z Nutrilonu, ten teda neseděl vůbec.
Připojím se do diskuse jestli nevadí, myslíte kterýsunarje lepší sunar complexa nebo sunar nutradefence?
Hodně maminek tady říká, že po tom Nutradefense je mimčo hladové. Máš také ten pocit u svého dítka? Sice jsem ještě ani neporodila, ale už vybírám, které UM budu dávat, jestli nebudu kojit jako u prvorozeného dítka.
Nemyslím si, že Nutradefense hladový. Mnohem hladovější je Nutrilon
U nás Nutradefense číslo 1
Complex nás betonuje ![]()
já davam sunar Nutradefense plně nám vyhovoval, ale ted mi přijde že je po něm pořád hladová.. dávali jsme 150ml, zvíšila jsem na 180ml a stejně po třech hodinach řev řev a řev dokud nedám mleko ( dřív vydržela 4 hodinky) jsou nam 4 měsice myslíte že mám začít přikrmovat nebo zkusit ten obyč sunar od 4 měsíce?? přemýšlím také a DM mlíku
Tak mě přijde celkem normální krmit po 3 hodinách. Po 4 mi to přijde málo.
Taky záleží, jak mimčo přibírá. ![]()
Já jsem teda kojila, ale fakt celých 6 měsíců po 2 hodinách, v noci po 3. Proto mi to asi přijde normální.
![]()
lucilda82 píše:elanaa píše:Hodně maminek tady říká, že po tom Nutradefense je mimčo hladové. Máš také ten pocit u svého dítka? Sice jsem ještě ani neporodila, ale už vybírám, které UM budu dávat, jestli nebudu kojit jako u prvorozeného dítka.Renitko píše:já mám malého na Nutradefense a nemůžu si ho vynachválit, nasadila jsem ho na radu švagrové, která ho taky dává a i dr. říkala, že je dobrý, že má na něj od maminek pozitivní ohlasy. Ale s obyč. Sunarem zkušenost nemám; na ND jsme přešli z Nutrilonu, ten teda neseděl vůbec.
ne, já ten pocit vůbec nemám a hlavně, ani jsem to neslyšela
Naopak, dává ho švagrová, kamarádka a ještě jedna známá a obě mají děti spíš nadprůměrně vážící…Mně prcek vydrží (vydržel, i když byl jen na mlíku) v pohodě ty 3hodiny (krmím po třech od narození, po čtyřech mi přijde málo) a v noci se budil jen 1× (okolo 5. ráno).