Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
My máme asi týden taky sunar nutra defence a jsem moooc spokojená! Předtím jsem dávala malýmu cca měsíc nutrilon, ale minulý týden najednou dostal průjem, měl úplně opruzenou prdelku…tak jsme vyměnili mlíčko, stolička se mu krásně upravila, vypadá to, že mu sunar opravdu chutná…přes den vypije kolem 150ml, na noc dáváme 180-210ml…a konečně mi spí CELOU NOC…usne o půl deváté a budí se kolem 7h
…tak jsem ráda
s Nutrilonem se v noci přece jen budil…takže za mě spokojenost ![]()
Naše malá měla taky s nutrilonem problémy a slyšela jsem,že je prý ze všech nejvíc navoněný,že spusta dětím nesedí.Já si myslela,že je nejlepší ale nebyl,každému prckovi sedí jiné mléko.Tak jsme zkusily ten nový sunar a vše v pořádku.Na noc mi vypije taky kolem 240ml a spinká celou noc.Někdy když mi vypije přes den méně nebo nechce přes den vůbec mléko chce někdy zapít příkrmy jen čajem,je to i tím teplem,tak se mi vzbudí třeba kolem 4 ráno vypije flašku a pokračuje ve spaní.Jsem ale ráda,že jsme našly takové dobré mléko,které konečně malé vyhovuje.
![]()
my máme taky Sunar Nutradefense a jsme spokojený obě dvě - před tím jsme měli BEBU a HIPP a obě nás totálně zacpali a sunar jí chutná, přijde mi, že se i líp rozpouští než předchozí zkoušená mlíka a hlavně krásně prdíme a kakáme ![]()
ahoj, od čtvrtka jsme přešli z Nutrilonu na tenhle sunar (konkrétně na HA - až doma jsem si všimla, že mi ho lékarnice dala a neupozornila, že to není ten obyčejnej..) No, na nutrilonu se mi pořád kroutil a tlačil a trvalo dva dny než udělal ty „míchaná vajíčka“, ale teĎ už neudělá ani ty. Povedlo se mu něco vytvořit jen jednou a to bylo dost tuhé a zelené a malinké. A ještě něco - prdí (to by bylo fajn, prděl i po nutrilonu), ale jde z něj šílený smrad
, zamoří tím celou místnost, to po nutrilonu nebylo).
Co mám dělat? Nechci mu to mlíko měnit často, ale na druhou stranu, není ten tuhý bobek a děsivě smradlavé prdy důvod?
Já jsem … ![]()
Ja mam nutradefense koupeny uz tri tydny a porad nemam odvahu ho male dat. Zmena mleka , konkretne nutrilon comfort nam zpusobil dost problemy v sesti tydnech.
Od te doby je dcerka na Nutrilonu normalnim, kaka dvakrat denne, ale prijde mi, ze ma jeste po jidle nekdy problemy, blinka nebo se krouti. Sice jen tak 10 minutek, ale nejak mam v hlave zajeci umysly od Nutrilonu. Jen mam strach, abych ji neublizila… Ted mame prujem, tak cekam jestli je to virozka nebo to zpusobuje mlicko, pak bych mozna zmenu zkusila.
V noci jeste basti tak jednou ( tri mesice ) a je to trochu kulicka, tak si rikam, aby nemala po tomto sunaru hlad, jak taky pisete.
Po jake dobe je viditelna zmena pri prechodu na jine mleko… Pravda je, ze 14 dni si organismus zvyka, ale takovou dobu bych treba ja osobne pri spatne stolici u male nevydrzela.
Muzete nekdo presneji popsat zmenu pri prechodu na Nutradefense? ( nejlepe z Nutrilonu 1)
estrellita píše:
My máme asi týden taky sunar nutra defence a jsem moooc spokojená! Předtím jsem dávala malýmu cca měsíc nutrilon, ale minulý týden najednou dostal průjem, měl úplně opruzenou prdelku…tak jsme vyměnili mlíčko, stolička se mu krásně upravila, vypadá to, že mu sunar opravdu chutná…přes den vypije kolem 150ml, na noc dáváme 180-210ml…a konečně mi spí CELOU NOC…usne o půl deváté a budí se kolem 7h…tak jsem ráda
s Nutrilonem se v noci přece jen budil…takže za mě spokojenost
Ráda bych zeptala, po jake dobe se to upravilo. Mame podobny problem, mala ma uz asi tyden prujem po nutrilonu, mame ho od sedmi tydnu. Dnes jsem zkusila tento novy sunar, doufam, ze to nebude horsi.Za jak dlouho jsi pozorovala zmenu po novem sunaru? diky za info
Je normalni, ze mi mala po tomto novem sunaru kaka jako o zavod,asi 4× denne?
Po jake dobe zjistim, ze ji mlicko sedi. Jsme na nem treti den, zatim neblinka tolik jako po nutrilonu, ale nevim, jestli se to jeste muze projevit.
Jinak v noci spinka o hodinku dele.Celkem je to podobne jako po nutrilonu, ale uz nema prujem a mam pocit, ze je vic hladova.
Pridavali jste miminkum davky. Nase prospiva az moc, tak abych to neprehnala. Najednou vypije vse. Nutrilon jsem vzdy tak 20 ml musela vylit.Diky za rady.
My dáváme Sunar nutradefence asi 2 měsíce, přešli jsme na něj z Beby, po které měl šílenou zácpu
Teď kaká každý den, ale pořád zeleně, to je špatně? ![]()
Špatně to není v případě, že jemu to vyhovuje - nic ho nebolí a přibírá. Myslím, že to má souvislost se složením toho mléka, ale nevadí to, jestli je všechno ostatní ok. Mě mládě takhle kakalo po tom HA mlíku (ale to byl ke všemu ještě desný smrad
)
pokymar píše: Špatně to není v případě, že jemu to vyhovuje - nic ho nebolí a přibírá. Myslím, že to má souvislost se složením toho mléka, ale nevadí to, jestli je všechno ostatní ok. Mě mládě takhle kakalo po tom HA mlíku (ale to byl ke všemu ještě desný smrad)
My máme HA, kadíme zeleně a děsně smrdíme
Občas malého ještě pozlobí prdy, ale jinak mi po sunaru přijde ok a přibývá víc než dobře, je to kus chlapa ![]()
Tak to je tím HA mlíkem, já přešla radši na normální – alergie nikdo nemáme. A prcek se mi snad přestal tolik kroutit prdama - ale kdo ví s čím to souvisí, děti a jejich zažívání jsou záhada.
pokymar píše:
Tak to je tím HA mlíkem, já přešla radši na normální – alergie nikdo nemáme. A prcek se mi snad přestal tolik kroutit prdama - ale kdo ví s čím to souvisí, děti a jejich zažívání jsou záhada.
Moje sestra je alergická snad na všechno a ještě má astma, tak u HA raději ještě chvilku zůstaneme ![]()
Jinak si hodně maminek chválí mlíčko z DM, ale bohužel nedělají HA ![]()
Taky jsem ze začátku říkala to pění
ale pění nám to pořád.Když to nechám třeba chvíli stát když malá třeba nechche tak ta pěna zachvíli klesla.