Sušička Miele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10651
26.5.20 12:48

Ahoj, máme typ TWJ 660 a jinou bych nechtěla. Vysuší krásně a ano prádlo se musí vyndat hned po dosušení, aby nebylo zmackane, ale to není problém Miele ale všech sušiček. Jinak tahle ma ještě program proti pomačkání, takže po skončení programu se cca každou minutu prádlo párkrát otočí, aby nebylo zmuchlané. Musím říct, že díky filtrům z ní není ani tolik prachu, jako z jiných. Jsem s ní spokojená, určitě za větší investici stálo. Na můj vkus je tedy draha, ale šetřila jsem si na ni. Jinak servis Miele je taky fajn, sice technici nejsou moc sdilni, ale ani při prodloužené záruce a reklamaci nebyl problém. Do 14 dní jsme měli náhradní díl doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16573
26.5.20 13:24

@saadet Tak to je dobře, ja bych ji chtěla. Jen mě to tady ted odradilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16573
26.5.20 13:29

@janickaIII super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
20.10.20 23:43
@janickaIII píše:
Ahoj, máme typ TWJ 660 a jinou bych nechtěla. Vysuší krásně a ano prádlo se musí vyndat hned po dosušení, aby nebylo zmackane, ale to není problém Miele ale všech sušiček. Jinak tahle ma ještě program proti pomačkání, takže po skončení programu se cca každou minutu prádlo párkrát otočí, aby nebylo zmuchlané. Musím říct, že díky filtrům z ní není ani tolik prachu, jako z jiných. Jsem s ní spokojená, určitě za větší investici stálo. Na můj vkus je tedy draha, ale šetřila jsem si na ni. Jinak servis Miele je taky fajn, sice technici nejsou moc sdilni, ale ani při prodloužené záruce a reklamaci nebyl problém. Do 14 dní jsme měli náhradní díl doma.

Dobrý den, prosím, jak dlouho máte sušičku, že jste už potřebovali náhradní díl? A proč jste si kupovali prodlouženou záruku, když se Miele chlubí, že vydrží na věky?
Právě vybírám sušičku, chtěla jsem Miele, ale přiznám se, že toto mě zarazilo. Děkuji předem za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
21.10.20 00:16
@Oliveee píše:
Dobrý den, prosím, jak dlouho máte sušičku, že jste už potřebovali náhradní díl? A proč jste si kupovali prodlouženou záruku, když se Miele chlubí, že vydrží na věky?
Právě vybírám sušičku, chtěla jsem Miele, ale přiznám se, že toto mě zarazilo. Děkuji předem za odpověď.

kupovali jsme filtr, ten je dole pod sušičkou. není to vlastně náhradní díl, je potřeba ho po čase vyměnit, protože se od prachu snižuje jeho účinnost. My ho měli asi 4 roky, o filtr jsem se ale nijak nestarala. Pro prodloužení jeho životnosti je dobré ho občas lehce vymáchat ve vodě, jinak nový stojí kolem 1000,–. Prodloužená záruka se vztahuje např. i na odloupnutý smalt, těsnění apod. U sušičky jsme ji zatím nevyužili, ale u myčky, která je v provozu 2× denně už ano, odloupl se smalt u jednoho koše, ale nic dramatického. Jestli Miele vydrží věky zatím nemůžu posoudit máme jen sušičku a myčku tu máme asi 9 let a zatím neměla žádný problém, jen ten koš. Ta prodloužená záruka je podle mě, jen takový marketingový tah. Osobně bych ji už kupovala jen u spotřebičů, které jsou v provozu aspoň 2× za den a víc, tedy lednice, myčka… plus na Miele je i nízká spotřeba elektřiny. Na účtu za elektřinu jsme vůbec nepoznali, že jsme začali používat sušičku a to jsme před ní nežehlili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.10.20 14:04
@janickaIII píše:
kupovali jsme filtr, ten je dole pod sušičkou. není to vlastně náhradní díl, je potřeba ho po čase vyměnit, protože se od prachu snižuje jeho účinnost. My ho měli asi 4 roky, o filtr jsem se ale nijak nestarala. Pro prodloužení jeho životnosti je dobré ho občas lehce vymáchat ve vodě, jinak nový stojí kolem 1000,–. Prodloužená záruka se vztahuje např. i na odloupnutý smalt, těsnění apod. U sušičky jsme ji zatím nevyužili, ale u myčky, která je v provozu 2× denně už ano, odloupl se smalt u jednoho koše, ale nic dramatického. Jestli Miele vydrží věky zatím nemůžu posoudit máme jen sušičku a myčku tu máme asi 9 let a zatím neměla žádný problém, jen ten koš. Ta prodloužená záruka je podle mě, jen takový marketingový tah. Osobně bych ji už kupovala jen u spotřebičů, které jsou v provozu aspoň 2× za den a víc, tedy lednice, myčka… plus na Miele je i nízká spotřeba elektřiny. Na účtu za elektřinu jsme vůbec nepoznali, že jsme začali používat sušičku a to jsme před ní nežehlili.

Moc děkuji, pomohlo a uklidnilo. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
25.10.20 15:26

Známý má asi 15 let starou Miele sušičku a stále suší a docela dobře, jsou to držáci. Ale samozřejmě to je trošku loterie jako s každým spotřebičem. Já asi do takhle drahé sušičky nepůjdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
30.10.20 14:08

S manželkou sme tiež prednedávnom rozmýšlali nad kúpou novej sušičky a našiel som na internete tento super článok https://vas-pomocnik.cz/susicky-pradla/ , sú tam veľmi do podrobna napísané plusy aj mínusy jednotlivých zariadení. Osobne sme si vybrali potom Beko DH 8536 a zatiaľ funguje ako hodinky, dúfam, že vám to pomôže pri rozhodovaní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.11.20 09:14

My máme TMB 640 WP Eco. V srpnu to byly dva roky takže záruka v háji a je to dva dny co se mi přestal točit buben. Podle závad na netu to může být řemen nebo dokonce motor. Takže super. Zítra volám servis, tak uvidím co s tím :( A když trošku odbočím tak jsme loni před Vánoci koupili robotický vysavač Miele a v dubnu, teda ani ne po půl roce se nám přestal točit kartáč, takže servis. Jak jsme byly nadšení z recenzí na tuto značku tak nás to nadšení pomalu opouští. Vědět to, tak jdeme do LG :roll: Já doufám že tam budou někde jenom chycený ponožky, mám podezření že mi je žere :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3705
8.11.20 22:05
@Kacule01 píše:
My máme TMB 640 WP Eco. V srpnu to byly dva roky takže záruka v háji a je to dva dny co se mi přestal točit buben. Podle závad na netu to může být řemen nebo dokonce motor. Takže super. Zítra volám servis, tak uvidím co s tím :( A když trošku odbočím tak jsme loni před Vánoci koupili robotický vysavač Miele a v dubnu, teda ani ne po půl roce se nám přestal točit kartáč, takže servis. Jak jsme byly nadšení z recenzí na tuto značku tak nás to nadšení pomalu opouští. Vědět to, tak jdeme do LG :roll: Já doufám že tam budou někde jenom chycený ponožky, mám podezření že mi je žere :D

Poslední dobou mám pocit, že se ani nevyplatí jít vyloženě po drahých značkách, protože vydrží úplně stejně jako ty levnější. Děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
9.11.20 08:14

@Proto02 já chtěla LG, máme od nich televize- starší už skoro 10 let, druhou 5 a pračku asi 5 a pořád úplně super, jenže chlap si stál za svým, že Miele je nejlepší :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
29.12.20 15:42

Obnovuji diskuzi… Kdo máte sušičku Miele, odpovíte mi na pár otázek? Mam pračku na 7 kg, sušičku musim mit tedy na kolik kg? Pračku, taky Miele, vyuzivam na plno, tzn. mam ji fakt plnou, nechávám misto na šířku dlaně. Můžu pak celý obsah hodit do susicky? Nebude to zmuchlane? Nesráži sušička oblečení? Na plno věcech je symbol nesušit 🤔, co s tim?
Je něco, co tam nedavate? Pište prosim ještě další postřehy. Ještě podotýkám, ze mam doma kde susit, tak hestli to neni zbytecny luxus? Dekuji moc za informace 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
29.12.20 16:27

@Indiansummer sušička není jen o tom, že nemáš kde sušit, ale především o rychlosti usušení a používání oblečení. Já dávám do sušičky téměř vše. Vždy celou pračku. Udává se, že bys měla mít sušičku na víc kg než pračku, v Miele ti poradí, kterou přesně koupit. Prádlo se v ní nemuchla, pokud ho v ní nenecháš delší dobu po usušení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
29.12.20 16:29

@Indiansummer mame obojí Miele, oboji na 7 kg (obojí tu nejlevnější variantu). Taky peru plnou pračku.
Ja tam nedávám jemnější halenky, abych je nemusela zehlit. Zmuchlane prádlo nemám. Sráží se mi nekvalitní věci pro prvním sušení/prani, jinak nic. Susim na program „jemné prádlo“.
Jsem moc spokojená, ale já teda nedám dopustit na suseni venku. Takže jaro/léto ji téměř nezapinam. U nás je nutnost kvuli vlhkosti v baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
29.12.20 16:32
@janickaIII píše:
@Indiansummer sušička není jen o tom, že nemáš kde sušit, ale především o rychlosti usušení a používání oblečení. Já dávám do sušičky téměř vše. Vždy celou pračku. Udává se, že bys měla mít sušičku na víc kg než pračku, v Miele ti poradí, kterou přesně koupit. Prádlo se v ní nemuchla, pokud ho v ní nenecháš delší dobu po usušení.

To je blbost, proto je za susicka snad na xx kg, aby xx kg ususila. Když to prodavaji jako „sadu“, vždy to na stejná kila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí