SUV - jaké vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10244
12.9.16 12:17

@malinika V tom musím podpořit @Nimie . Touran se hodí pro 2 dospělé a 3 děti, pokud sedmimístné auto, tak uvažujte od velikosti VW Sharan, Ford Galaxy apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
12.9.16 12:20

@Premek_Orac No, vzhledem k našim cenovým možnostem a využitím auta v praxi, je toto nejvýhodnější poměr cena/výkon. Sharan by se mi moc líbil, ale přeci jen už je o dost dražší. Ale mít na něj, beru ho všemi deseti. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31694
12.9.16 12:27
@malinika píše:
@Nimie Jako jezdit v 7 lidech bych v něm trvale nechtěla… Ale pro rodinu se 3 dětmi, která občas potřebuje převézt babičku (případně tetičku), se mi zdá ideální. A pokud ho porovnám s většinou ostatních automobilů, patří prostě k větším vozům. :nevim:

Tak pro tříčlennou rodinu, která občas potřebuje nabrat 4. stačí teoreticky i Fabie. Ale že bys s tím ve 4, nedejbože v 5/6 jela na dovolenou třeba… jízda je s tím relativně nekomfortní a i ten základní kufr to nemá nic moc. Je úžasně vysoký, to ano, ale jakmile přidáváš ty pidi sedačky, tak o kufr v podstatě přicházíš a většinou stejně nemůžeš věci naskládat až ke stropu, protože by to nedrželo. Ani ten základní prostor pro posádku nebyl nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31694
12.9.16 12:42
@malinika píše:
@Premek_Orac No, vzhledem k našim cenovým možnostem a využitím auta v praxi, je toto nejvýhodnější poměr cena/výkon. Sharan by se mi moc líbil, ale přeci jen už je o dost dražší. Ale mít na něj, beru ho všemi deseti. ;)

Touran je auto extrémně drahé na to, co poskytuje. A taky extrémně nespolehlivé (i když to se relativně zlepšilo teď s novými modely). Snad jedinou jeho výhodou bylo to, že se masivně dělali v LPG, takže to bylo auto levné na provoz, jinak cena takového auta začíná skoro na podobné částce jako cena za Alhambru nebo za Passata 8o to je naprostá šílenost.

Pokud Vám jde fakt o prostor (jste dejme tomu 4 členná rodina, která VELMI často cestuje a potřebuje do kufru vměstnat třeba 2 kočárky naráz) nebo více členná rodina, tak pro takovému člověku se Touran fakt nevyplatí a je lepší jít třeba do té Alhambry. A pokud jste 3 - 4 členná rodina (bez nutnosti vozit 2 kočáry a podobně objemné věci), nedejbože třeba ještě se psem, tak si nedovedu vůběc představit, proč by takový člověk měl zvolit MPV a ještě ke všemu Tourana. Je to ve výsledku fakt jedna z nejméně výhodných koupí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
12.9.16 12:45

@Nimie No promiň, teda. :lol: Ten bude právě určený na dlouhé cesty pro 5 lidí. :lol: Vzhledem k tomu, že máme octávku, připadá mi prostor uvnitř úplně úžasný. Dozadu se vejdou 3 dospělé osoby naprosto bez potíží, v případě nutnosti je možné dát děti v autosedačkách do 3. řady, jelikož i ty přídavné sedačky mají izofixy…Pokud se nechá 3. řada sklopená, velikost kufru je stejná jako u octávky - do té jsem byla schopná naskládat bez nějakých větších potíží hodně neskladný kočár + věci pro zbytek rodiny na dovolenou u moře…
Chápu, že existují mnohem větší a pohodlnější auta, ale pro 3 nebo 4 člennou rodinu nějak postrádám smysl proč si je pořizovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31694
12.9.16 12:53
@malinika píše:
@Nimie No promiň, teda. :lol: Ten bude právě určený na dlouhé cesty pro 5 lidí. :lol:

Pokud mluvíš o Passatovi, tak moc nevím čemu se směješ. Ano, v něm se naprosto bez problémů dá cestovat v 5 lidech (ač 5 lidí není situace „3 - 4 členná rodina“, takže moc nevím proč to sem motáš), objektivně v něm místa budu mít úplně stejně jako v tom Touranovi.

@malinika píše:
Vzhledem k tomu, že máme octávku, připadá mi prostor uvnitř úplně úžasný.

Aha, tak to bude tím. Jenže Octavie je auto střední třídy, od takového Passata se odlišuje například tím, že dozadu si tři lidi fakt nesednou (tím spíš u novějších modelů).

@malinika píše:
Dozadu se vejdou 3 dospělé osoby naprosto bez potíží, v případě nutnosti je možné dát děti v autosedačkách do 3. řady, jelikož i ty přídavné sedačky mají izofixy…

Za nemalý příplatek… ale ano, však jsem psala, že pro vícečlennou rodinu MPV chápu (ale pak taková rodina spíš zvolí třeba tu Alhambru, protože při použití tolika sedaček ti z kufru zbývá 0,0nic). Ale nechápu její využití pro 3 člennou rodinu, kterou jsi tu argumentovala :think:

@malinika píše:
Pokud se nechá 3. řada sklopená, velikost kufru je stejná jako u octávky - do té jsem byla schopná naskládat bez nějakých větších potíží hodně neskladný kočár + věci pro zbytek rodiny na dovolenou u moře…
Chápu, že existují mnohem větší a pohodlnější auta, ale pro 3 nebo 4 člennou rodinu nějak postrádám smysl proč si je pořizovat. :nevim:

Protože jejich cena je téměř identická a dostaneš za to víc komfortu. Dodávky taky můžou být levné a vměstnatelné, ale taky si je dobrovolně nevybereš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31694
12.9.16 12:56

@malinika jo aha, už chápu. Tam mělo být 6/7, ne 5/6, to se omlouvám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
12.9.16 12:59
@Nimie píše:
Touran je auto extrémně drahé na to, co poskytuje. A taky extrémně nespolehlivé (i když to se relativně zlepšilo teď s novými modely). Snad jedinou jeho výhodou bylo to, že se masivně dělali v LPG, takže to bylo auto levné na provoz, jinak cena takového auta začíná skoro na podobné částce jako cena za Alhambru nebo za Passata 8o to je naprostá šílenost.Pokud Vám jde fakt o prostor (jste dejme tomu 4 členná rodina, která VELMI často cestuje a potřebuje do kufru vměstnat třeba 2 kočárky naráz) nebo více členná rodina, tak pro takovému člověku se Touran fakt nevyplatí a je lepší jít třeba do té Alhambry. A pokud jste 3 - 4 členná rodina (bez nutnosti vozit 2 kočáry a podobně objemné věci), nedejbože třeba ještě se psem, tak si nedovedu vůběc představit, proč by takový člověk měl zvolit MPV a ještě ke všemu Tourana. Je to ve výsledku fakt jedna z nejméně výhodných koupí. :nevim:

Vybírali jsme pečlivě, vzhledem k tomu, že se jedná o auto, které s námi „dožije“ a bude muset minimálně 15 let sloužit. Ve stejné kategorii aut se to jevilo jako nejlepší možná volba. Žádné jiné naše požadavky tak dobře nesplňovalo. Alhambra je sice hezká (podobně jako ten Sharan), ale 100 - 200 tis. navíc už je pro nás prostě moc.
Ale kdybys věděla o něčem výhodnějším, určitě se můžu nechat inspirovat: Je potřeba 7 míst (2 z toho jen jako nouzové), minimálně 3 izofixy, větší kufr, ale nemusí být zase obrovský, stačí, aby se do něj vešel 1 kočárek + pár kufrů. Důležitá je rozumná spotřeba, aby nás to auto nesežralo za živa a finanční limit je 650 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31694
12.9.16 13:23
@malinika píše:
Vybírali jsme pečlivě, vzhledem k tomu, že se jedná o auto, které s námi „dožije“ a bude muset minimálně 15 let sloužit. Ve stejné kategorii aut se to jevilo jako nejlepší možná volba. Žádné jiné naše požadavky tak dobře nesplňovalo. Alhambra je sice hezká (podobně jako ten Sharan), ale 100 - 200 tis. navíc už je pro nás prostě moc.
Ale kdybys věděla o něčem výhodnějším, určitě se můžu nechat inspirovat: Je potřeba 7 míst (2 z toho jen jako nouzové), minimálně 3 izofixy, větší kufr, ale nemusí být zase obrovský, stačí, aby se do něj vešel 1 kočárek + pár kufrů. Důležitá je rozumná spotřeba, aby nás to auto nesežralo za živa a finanční limit je 650 tis.

Nekupovat nové auto :nevim: k čemu je ti nové auto, které máš ve výsledku téměř nevybavené (a pokud chceš použitelný motor, který skutečně nebude tolik žrát a dožije s vámi aspoň polovinu požadované doby, tak se do rozpočtu nevejde ani těch 7 míst).

Ale záleží na tom co od toho požaduješ no. Pokud jste 5 členná rodina (a ne 3 členná, jak jsi původně zmiňovala) a potřebujete 2 nouzáky, a ještě potřebujete, aby to auto s vámi něco dožilo, tak bych fakt už radši volila mírně ojetou Alhambru v použitelné výbavě nebo úplně nějakou jinou značku.

Nevím, jestli jste ho už koupili nebo jestli jste ho aspoň měli možnost nějak pořádněji otestovat. V Touranovi se dalo dlouhodobě jezdit jen vepředu a to jen pokud v tom byla příplatková sedadla. Na zadních sedačkách se polovině lidí chtělo zvracet, já tam nemohla sedět třeba vůbec (kvůli zádům). A hlavně pokud počítáš, že tu s vámi bude 15 let (jakože tomu u těch nových moc nevěřím), tak představa, že do toho nastrkáš 7 v podstatě dospělých lidí (vezmi v potaz výšku dětí od 10 - 15) je dost šílená. Jednak se ti pak do toho nic nevejde (jakože doslova vůbec nic) a jednak to na našich cestách není ani na nouzovku. 2. řada sedaček je dost nekomfortní sama o sobě, asi si pak dovedeš představit, jak vypadá ta 3.

Mít 3 děti, tak už mnohem raději půjdu třeba do velkého Golfa. Pokud bych potřebovala převážet nějak častěji 7 lidí, tak nějaký minibus by ještě šel (nebo případně ta Alhambra/Sharan/Galaxy). Na odvoz jednou za čas radši pojedu 2 autama nebo si nějaký minibus pronajmu, protože zvlášť pokud je to třeba na odvoz prarodičů přes celou republiku, tak to odrovná většinu posádky taková cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31694
12.9.16 13:30

@malinika jakoby já chápu, že to třeba někomu může vyhovovat (viz. ta extrémně levná spotřeba při LPG, kamarád to auto třeba využívá jako rodinné a zároveň pro převoz docela velkých krabic, apod…). Na druhou stranu to nic nemění na tom, že pro standardní rodinu je to spíš šílenost, na cestu na dovolenou to fakt není komfortní a za to co to nabízí je to extrémně předražené, zvlášť když se to bere nové. A navíc fakt není nijak velké, v dané kategorii je to naopak relativně malý kousek, který právě spolu s tou přemrštěnou cenou má ve výsledku dost malou skupinu zákazníků (myslím takových, kteří ho skutečně využijí naplno a nemají to jen jako jednu z možností).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
12.9.16 13:35

Trosku se vetřu. Mam Zafiru a musím souhlasit, ze Touran je oproti naši almaře skutečně kratkej. Taky mame 7 mistnou verzi a pro malé deti je to vzadu ok, ale pro dospelaky za trest.. Ale jinak super kára :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.16 13:36

@Nimie promiň ale to co píšeš o zadních sedačkách je nesmysl. Moje dcera tam jezdí, manžel s ní kolikrát taky a už jsme vezli i více lidí a nikomu (mimo mě) se zvracet nechtělo. Já bych Tourana zase tak moc „neshazovala“. Osobně jsem s ním spokojená, pravda ale je, že já ho mám téměř v plné výbavě, včetně automatu, alcantary, střešního okna atd.atd. Troufám si i říct, že je spolehlivé, tohle mám sice rok ale předtím x let zpět jsme s manželem měli jiného a kromě pravidelných servisů nás to auto „nic“ nestálo. Naopak spolehlivé bylo, projezdili jsme s ním i zahraničí a nebyl jediný problém…

• Citovat
  • Upravit
1093
12.9.16 13:45
@Anonymní píše:
@Nimie promiň ale to co píšeš o zadních sedačkách je nesmysl. Moje dcera tam jezdí, manžel s ní kolikrát taky a už jsme vezli i více lidí a nikomu (mimo mě) se zvracet nechtělo. Já bych Tourana zase tak moc „neshazovala“. Osobně jsem s ním spokojená, pravda ale je, že já ho mám téměř v plné výbavě, včetně automatu, alcantary, střešního okna atd.atd. Troufám si i říct, že je spolehlivé, tohle mám sice rok ale předtím x let zpět jsme s manželem měli jiného a kromě pravidelných servisů nás to auto „nic“ nestálo. Naopak spolehlivé bylo, projezdili jsme s ním i zahraničí a nebyl jediný problém…

Lip bych to nenapsala :palec: Znamej ho ma a maximální spokojenost. Ta nase almara je taky skvělá, ale co se tyče kvality Touran je daleko kvalitnější a spolehlivější. To musím uznat.

Doufám, ze to neslysela :think: Jinak půjdu odpoledne pěšky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.16 13:51

My máme Kiu Carnival. V plné výbavě. Jen prostřední sedačka vzadu nemá isofix, ale nám stačí dva. Úplně vzadu třeba je isofix, aspoň co jsem matně koukala. Kufr mega, spolehlivé auto, jezdí fakt bezvadně a v automatu - což je pro mě super :mrgreen:. Máme rok výroby 2008 (nebo 2007, teď tápu). Opravdu svělé a pohodlné auto. V 5ti lidech na dovču s kuframa a kočárem také pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.16 13:51

@Raspusha např. i můj švagr který má svoji vlastní autodílnu tak sám od sebe říká, že další auto bude jedině Touran, vždy ty auta chválil a to je z oboru vesměs takže určitě neplácá jen tak. Já jen nemám ráda takové to paušalizování, zvláště když třeba dotyčný ani nemá dlouhodobou vlastní zkušenost.
Jj, tohohle se také bojím, mám pocit, že jakmile něco řeknu nahlas tak naschvál se něco po :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák