SUV - jaké vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12156
9.9.16 11:47

@ivašot. Dekuji :kytka: neresim pairovy objem, ale predevsim dispozicni reseni ;) ale nema smysl resit slovickareni, zakl se ptala na nazor a zkusenosti, to jsem predala 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31692
9.9.16 11:51
@saadet píše:
@Nimie promiň já zapomnela s kym diskutuji ;) mas samozrejme jedina pravdu a jediny spravny nazor :kytka: vsichni ostatni siri nesmysly :lol:

Ne, můj názor není jediný správný, akorát mi dost vadí, že ti evidentně jde o to na tom autě něco najít (viz. prohlášení, že ten kufr je prostě blbej, když už ti teda nevyšly ty velikosti) a mateš ostatní informacemi, které si lze ověřit během pár vteřin. Tos měla říct rovnou, že ti to auto příjde úplně dementní a nelíbí se ti, a ne se ohánět rozměrama ;)

A ne, skutečně mi není jasné, jak může z toho mít člověk takový pocit, když do X5 jsme měli problém nacpat i ta kola, natož ještě kufry k tomu. Ale taky kvůli tomu netvrdím, že to má pidi kufr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31692
9.9.16 12:00

A jinak když už teda řešit kufr a jeho dispozici, tak srovnání X5 oproti Q7…

Minimální šířka kufru u podlahy je u obou stejná, max. možná je v případě X5 o 13 cm menší. Samotná průchodnost je téměř identická, X5 je asi o 2 cm nižší, Q7 je ale širší. Nicméně velikost kufru je evidentně věc pocitová, takže komu na tom záleží, tak si to zajeďte vyzkoušet :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
9.9.16 12:03
@Nimie píše:
A jinak když už teda řešit kufr a jeho dispozici, tak srovnání X5 oproti Q7…Minimální šířka kufru u podlahy je u obou stejná, max. možná je v případě X5 o 13 cm menší. Samotná průchodnost je téměř identická, X5 je asi o 2 cm nižší, Q7 je ale širší. Nicméně velikost kufru je evidentně věc pocitová, takže komu na tom záleží, tak si to zajeďte vyzkoušet :palec:

S tím vyzkoušením jednoznačně souhlasím. Pro mě bylo vyzkoušení předposledního modelu Q7 zklamáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31692
9.9.16 12:06
@ivašot. píše:
Já s Tebou souhlasím, rozhodovala jsem se mezi Q7 (ještě v době, kdy nebyla v prodeji tahle úplně nejnovější) a X5 (ta už byla naopak ta nejnovější) a měla jsem z Q7 stejný pocit jako Ty. Výhled nic moc a kufr asi velký, ale na můj vkus úzký a hluboký :nevim:. Nevím, jak je na tom ta úplně nová Q7, tu jsem si už prohlížet nebyla.

Pokud jsi srovnávala starou Q7 a nové X5, tak to asi dává smysl. Dřívější X5 totiž měl kufr v podstatě jako běžný Passat a stará Q7 měla kufr zhruba jako nová X5. Ale ty aktuální oba modely jsou téměř identické ve vstupních rozměrech (Q7 by snad měla být i širší dokonce), ale díky tomu, že je obecně delší než X5, tak má ještě těch cca 300l navíc. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31692
9.9.16 12:07
@ivašot. píše:
S tím vyzkoušením jednoznačně souhlasím. Pro mě bylo vyzkoušení předposledního modelu Q7 zklamáním.

Taky bych do toho asi nešla, ale spíš kvůli jízdním vlastnostem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
9.9.16 12:09

@Nimie ale co tobe vadi je mi celkem jedno :nevim: pani chtela nazor a zkusenost. Ja mam zkusenost se mnou zminenymi tremi vozy a tu jsem predala. A pokud si pamatuji ohanet rozmery jsi se zacala ty :kytka: a asi nemas nic lepsiho na praci nez googlit tech udaje. Moje osobni zkusenost je jaka je, to ze se ti to nelibi, je tvuj problem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31692
9.9.16 12:10
@Anonymní píše:
Tak jsem zjistila že by to měl být diesel a obsah motoru 4,2? Prý to dnes přiveze na zkoušku na víkend tak uvidíme..Jsme tříčlenná rodina takže mega velký kufr nepotřebujeme, krásně se vlezeme i s kufry do mého Tourana, tam jsme se vlastně vlezli, i když jsme měli velkého psa..
Jako osobně musím říct, že u auta mám ráda svižnost což se obávám, že u tohohle ani nebude, přeci jen je to těžké auto, pak samozřejmě optimální spotřebu. No vyzkouším, uvidím..

U tohodle bude spotřeba zhruba takhle odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
9.9.16 12:17

Máme Q7 4.2 tdi, a fakt se nemusíš bát, že by to nejelo svižně;-) letí to jak střela, ale spotřeba je teda šílená, já jezdím v klidu tak za 11-12, muž jako blázen tak za 18… ale je to takovej tank, na mě to má tuhé řízení i brzdy, je to takový chlapský auto, já radši jezdím velkým kombíkem;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
9.9.16 12:17
@Anonymní píše:
Tak jsem zjistila že by to měl být diesel a obsah motoru 4,2? Prý to dnes přiveze na zkoušku na víkend tak uvidíme..Jsme tříčlenná rodina takže mega velký kufr nepotřebujeme, krásně se vlezeme i s kufry do mého Tourana, tam jsme se vlastně vlezli, i když jsme měli velkého psa..
Jako osobně musím říct, že u auta mám ráda svižnost což se obávám, že u tohohle ani nebude, přeci jen je to těžké auto, pak samozřejmě optimální spotřebu. No vyzkouším, uvidím..

Já čekala, že máte 3 a více dětí… :mrgreen: v tomhle případě by mě k tomu manžel nedonutil. Nějak bych postrádala smysl, proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31692
9.9.16 12:20
@saadet píše:
@Nimie ale co tobe vadi je mi celkem jedno :nevim: pani chtela nazor a zkusenost. Ja mam zkusenost se mnou zminenymi tremi vozy a tu jsem predala. A pokud si pamatuji ohanet rozmery jsi se zacala ty :kytka:

Tak si to evidentně pamatuješ dost špatně :kytka:

@saadet píše:
V teto cenove bych sla spise do X5, nebo Volva. Q7 má relativně malý kufr a neni z ni tak dobre videt ;)

Obě dvě tebou udávaná auta mají kufr o dost menší než Q7. Nic víc nic míň.

@saadet píše:
a asi nemas nic lepsiho na praci nez googlit tech udaje. Moje osobni zkusenost je jaka je, to ze se ti to nelibi, je tvuj problem :nevim:

Vygooglit technické údaje je otázkou 5 vteřin. A ty kromě práce a úklidu nic neděláš, že se tak pouštíš do aktivit, které dělají jiní? :nevim: tvoje osobní zkušenost může být jaká chce, já jsem pouze opravila to, co jsi psala, aby zakladatelka nenabyla špatného dojmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
9.9.16 12:23
@Anonymní píše:

Zakladatelko řeknu ti to ani takhle. Kdo si kupuje tohle auto, tak většinou neřeší spotřebu a ceny za servis. Stejne tak neřeší jestli je to velká kráva nebo ne. Mimochodem kdo chce šetřit ve všech směrech koupi si Fabii 1,4 TDI. Což asi není tvůj případ. Ber to tak :think: Pokud si koupíš Ferrari tak taky asi nebudeš řešit spotřebu a cenu náhradních dílu, ne? Pokud chceš obr velkej kufr, kup si MPV. Pokud chceš spolehlivost zůstaň u Tourana. Pokud chceš velký a bezpečný auto bez do Q7. Kočár tam nebudeš cpát věcně a pochybuji, ze mluvíme o kufru Kolinskych dvojcat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
9.9.16 12:23

N

Příspěvek upraven 09.09.16 v 12:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.16 12:24
@malinika píše:
Já čekala, že máte 3 a více dětí… :mrgreen: v tomhle případě by mě k tomu manžel nedonutil. Nějak bych postrádala smysl, proč.

nene, to ani omylem :mrgreen: nj, to je celý můj manžel, rád mění auta, tedy hlavně ta moje :lol:

• Citovat
  • Upravit
12156
9.9.16 12:26

@Nimie dobrá omlouvám se paní dokonalá :lol: aspoň jsi mi opět zlepšila den :kytka: opet to nema smysl, kazda resime neco jineho…a akorat je z toho plevel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák