Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
No ja bych rada neco bezpecneho skrz maleho, jezdime neustale delsi trasy. A spotrebu resim no jak se to vezme chci urcite benzin a pocitam s predelanim na plyn…je mi jasne ze velke auta jsou zrouti. Na discovery jsem jeste nekoukala… Spise se divam v cem tak lide nejcasteji jezdi a na valassku je to ta honda… Jen dumam nad tim kdyz pojedu na nakup tak to opacne otvirani patych dveri. A jinak s parkovanim treba na nakupech v pohode? Jako ja uz resim ze maleho temer nevytahnu z octavie ![]()
@Regina Hero píše:
hele, my máme Diskárnu a když nemám těžkou nohu na plynu nebo nejedeme v terénu, tak to žere těch 10 na 100, při kombinaci silnice + terén se střešním stanem jsme byli na 11,5 litrech… Defík nám žere zhruba stejně…
Manžel s RR kolem tak 20, já obdobně. Ale on má 5,0, já 5,7, oba benzín.
@Edita2 píše:
No ja bych rada neco bezpecneho skrz maleho, jezdime neustale delsi trasy. A spotrebu resim no jak se to vezme chci urcite benzin a pocitam s predelanim na plyn…je mi jasne ze velke auta jsou zrouti. Na discovery jsem jeste nekoukala… Spise se divam v cem tak lide nejcasteji jezdi a na valassku je to ta honda… Jen dumam nad tim kdyz pojedu na nakup tak to opacne otvirani patych dveri. A jinak s parkovanim treba na nakupech v pohode? Jako ja uz resim ze maleho temer nevytahnu z octavie
Parkování dobrý, nezaparkuju všude, ale pokud nechci v sobotu po obědě zaparkovat u Ikea v první řadě, tak je to v pohodě.
Tak s tím si uplně nevým rady, já mám raději malý… nějakýho golfíka to je pro mě ideálka.
Ahoj, manžel mě „tlačí“ do Audi Q7, moc se mi do toho nechce. Pokud někdo tento automobil máte můžete mi prosím napsat jak se vám s tím jezdí, spotřeba ve městě, na dálnicích atd? Nebojím se velkých aut, měla jsem CR-V, teď jezdím touranem a jsem spokojená. Manžel oponuje tím, že je to krásně velké auto, v plné výbavě atd.
Ja chci, aby me taky nekdo tlacil do takovyho fara!
brala bych vsema deseti. Akorat ta spotreba asi bude vetsi. I kdyz oproti Touranovi asi az o tolik ne, ne?
@hanzy píše:
Ja chci, aby me taky nekdo tlacil do takovyho fara!![]()
![]()
brala bych vsema deseti. Akorat ta spotreba asi bude vetsi. I kdyz oproti Touranovi asi az o tolik ne, ne?
nemá, jezdím hlavně po Praze okolo 6-6,3l a to hodně i „postávám“. Na dálnici právě se dostanu i na 5,5l
Já jsem na tohle „lakomec“ ![]()
V teto cenove bych sla spise do X5, nebo Volva. Q7 má relativně malý kufr a neni z ni tak dobre videt ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, manžel mě „tlačí“ do Audi Q7, moc se mi do toho nechce. Pokud někdo tento automobil máte můžete mi prosím napsat jak se vám s tím jezdí, spotřeba ve městě, na dálnicích atd? Nebojím se velkých aut, měla jsem CR-V, teď jezdím touranem a jsem spokojená. Manžel oponuje tím, že je to krásně velké auto, v plné výbavě atd.
Je z toho vcelku slušně vidět, ale parkovat bez senzorů se to téměř nedá (kvůli kufru hlavně). Jinak je to pohodlné (pakliže je to skutečně v plné výbavě), spotřeba závisí na konkrétní motorizaci (a to tak že extrémně), nejčastější 3.0 TDI si vezme kolem 10 - 12l/100, při ježdění tak půl napůl město/dálnice a město spíš volnější cesty - rozhodně to nejsou takové ty každodenní kolony. Ale zas je ten diesel pocitově takový zvláštní (čti: já bych do toho nešla
), netáhne to nijak zvlášť (ale tak je to SUVko že, tak co by člověk chtěl), ale táhne to dostatečně hodně na to, aby byl problém s tím jezdit plynule. Když jedeš po dálnici, je to v pohodě, ve městě je ta jízda příšerně nekomfortní kvůli tomu, jakmile pustíš plyn, tak to auto začne docela zprudka brzdit a zas když plyn sešlápneš, tak se chvilku nic neděje a pak vystřelí, takové… no nic moc no ![]()
Oproti Touranovi si určitě polepšíš, jen bacha - Touran je relativně špunt oproti pocitu monstróznosti, který budeš mít v Q7. A dost záleží na tom, na co to auto chceš. Pokud od něj očekáváš offroadové vlastnosti, tak to bych moc neriskovala
je to spíš silniční mazlík a na offroad bych spíš zvolila něco jako Range Rover ![]()
Příspěvek upraven 09.09.16 v 10:08
@saadet píše:
V teto cenove bych sla spise do X5, nebo Volva. Q7 má relativně malý kufr a neni z ni tak dobre videt
X5 má skoro o třetinu menší kufr než Q7… ![]()
@Anonymní píše:
nemá, jezdím hlavně po Praze okolo 6-6,3l a to hodně i „postávám“. Na dálnici právě se dostanu i na 5,5lJá jsem na tohle „lakomec“
S Q7 téměř bez šance. Myslím, že klidnou jízdou se s tím dá na dálnici dostat na 8l snad, ale o moc míň ne, to auto je strašně těžké.
@Nimie píše:
X5 má skoro o třetinu menší kufr než Q7…
Papírově možná, přesné údaje neznám, ale x5 jsem jezdila a kamaradka ma q7 a kocarek tam dat byl horor…
A zakl spotrebu u techto aut takto resit nebudes moct, kolem 5-6/100 nerealne. Opravdu volnou se dostanes kolem 9, spis 10/100…
Edit : koukam ze uz to tu padlo…
Ještě loni jsem jezdila Hondou CR-V takže nemám problém s větším autem či parkováním, tohohle se nebojím. Tím, že ale hodně popojíždím po Praze tak se mi nechce „vyhazovat“ peníze za benzín proto mě i zajímaly reálné zkušenosti majitelů.
Je to plná výbava včetně automatické převodovky, navigace, alcantara atd., o víkendu ho asi budu mít na zkoušku tak to zvážím, no přijde mi to hlavně zbytečné, já jsem s Touranem spokojená.
Jinak já to auto ani nechci, to ten manžel se mě snaží přesvědčit ![]()
Q7… proč ne. Jen mi na ní vždy vadilo, že jak je velká zvenku, tak uvnitř to s prostorem není žádná sláva. Spořebu těžko napíšeme, když neuvádíš motorizaci a převodovku.
V této cenové kategorii bych tedy volil Volvo XC 90, nebo menší XC60, ale je to věc vkusu.