SUV - jaké vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2698
14.1.16 21:45

No ja bych rada neco bezpecneho skrz maleho, jezdime neustale delsi trasy. A spotrebu resim no jak se to vezme chci urcite benzin a pocitam s predelanim na plyn…je mi jasne ze velke auta jsou zrouti. Na discovery jsem jeste nekoukala… Spise se divam v cem tak lide nejcasteji jezdi a na valassku je to ta honda… Jen dumam nad tim kdyz pojedu na nakup tak to opacne otvirani patych dveri. A jinak s parkovanim treba na nakupech v pohode? Jako ja uz resim ze maleho temer nevytahnu z octavie :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
14.1.16 22:29
@Regina Hero píše:
hele, my máme Diskárnu a když nemám těžkou nohu na plynu nebo nejedeme v terénu, tak to žere těch 10 na 100, při kombinaci silnice + terén se střešním stanem jsme byli na 11,5 litrech… Defík nám žere zhruba stejně…

Manžel s RR kolem tak 20, já obdobně. Ale on má 5,0, já 5,7, oba benzín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
14.1.16 22:31
@Edita2 píše:
No ja bych rada neco bezpecneho skrz maleho, jezdime neustale delsi trasy. A spotrebu resim no jak se to vezme chci urcite benzin a pocitam s predelanim na plyn…je mi jasne ze velke auta jsou zrouti. Na discovery jsem jeste nekoukala… Spise se divam v cem tak lide nejcasteji jezdi a na valassku je to ta honda… Jen dumam nad tim kdyz pojedu na nakup tak to opacne otvirani patych dveri. A jinak s parkovanim treba na nakupech v pohode? Jako ja uz resim ze maleho temer nevytahnu z octavie :-(

Parkování dobrý, nezaparkuju všude, ale pokud nechci v sobotu po obědě zaparkovat u Ikea v první řadě, tak je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
15.1.16 13:47

Tak s tím si uplně nevým rady, já mám raději malý… nějakýho golfíka to je pro mě ideálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.16 09:36

Ahoj, manžel mě „tlačí“ do Audi Q7, moc se mi do toho nechce. Pokud někdo tento automobil máte můžete mi prosím napsat jak se vám s tím jezdí, spotřeba ve městě, na dálnicích atd? Nebojím se velkých aut, měla jsem CR-V, teď jezdím touranem a jsem spokojená. Manžel oponuje tím, že je to krásně velké auto, v plné výbavě atd.

• Citovat
  • Upravit
8558
9.9.16 09:46

Ja chci, aby me taky nekdo tlacil do takovyho fara! :pankac: :pankac: :mrgreen: brala bych vsema deseti. Akorat ta spotreba asi bude vetsi. I kdyz oproti Touranovi asi az o tolik ne, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.16 09:54
@hanzy píše:
Ja chci, aby me taky nekdo tlacil do takovyho fara! :pankac: :pankac: :mrgreen: brala bych vsema deseti. Akorat ta spotreba asi bude vetsi. I kdyz oproti Touranovi asi az o tolik ne, ne?

nemá, jezdím hlavně po Praze okolo 6-6,3l a to hodně i „postávám“. Na dálnici právě se dostanu i na 5,5l :mrgreen: Já jsem na tohle „lakomec“ :lol:

• Citovat
  • Upravit
12156
9.9.16 09:55

V teto cenove bych sla spise do X5, nebo Volva. Q7 má relativně malý kufr a neni z ni tak dobre videt ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31692
9.9.16 10:04
@Anonymní píše:
Ahoj, manžel mě „tlačí“ do Audi Q7, moc se mi do toho nechce. Pokud někdo tento automobil máte můžete mi prosím napsat jak se vám s tím jezdí, spotřeba ve městě, na dálnicích atd? Nebojím se velkých aut, měla jsem CR-V, teď jezdím touranem a jsem spokojená. Manžel oponuje tím, že je to krásně velké auto, v plné výbavě atd.

Je z toho vcelku slušně vidět, ale parkovat bez senzorů se to téměř nedá (kvůli kufru hlavně). Jinak je to pohodlné (pakliže je to skutečně v plné výbavě), spotřeba závisí na konkrétní motorizaci (a to tak že extrémně), nejčastější 3.0 TDI si vezme kolem 10 - 12l/100, při ježdění tak půl napůl město/dálnice a město spíš volnější cesty - rozhodně to nejsou takové ty každodenní kolony. Ale zas je ten diesel pocitově takový zvláštní (čti: já bych do toho nešla :mrgreen:), netáhne to nijak zvlášť (ale tak je to SUVko že, tak co by člověk chtěl), ale táhne to dostatečně hodně na to, aby byl problém s tím jezdit plynule. Když jedeš po dálnici, je to v pohodě, ve městě je ta jízda příšerně nekomfortní kvůli tomu, jakmile pustíš plyn, tak to auto začne docela zprudka brzdit a zas když plyn sešlápneš, tak se chvilku nic neděje a pak vystřelí, takové… no nic moc no :)

Oproti Touranovi si určitě polepšíš, jen bacha - Touran je relativně špunt oproti pocitu monstróznosti, který budeš mít v Q7. A dost záleží na tom, na co to auto chceš. Pokud od něj očekáváš offroadové vlastnosti, tak to bych moc neriskovala :lol: je to spíš silniční mazlík a na offroad bych spíš zvolila něco jako Range Rover :think:

Příspěvek upraven 09.09.16 v 10:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31692
9.9.16 10:06
@saadet píše:
V teto cenove bych sla spise do X5, nebo Volva. Q7 má relativně malý kufr a neni z ni tak dobre videt ;)

X5 má skoro o třetinu menší kufr než Q7… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31692
9.9.16 10:08
@Anonymní píše:
nemá, jezdím hlavně po Praze okolo 6-6,3l a to hodně i „postávám“. Na dálnici právě se dostanu i na 5,5l :mrgreen: Já jsem na tohle „lakomec“ :lol:

S Q7 téměř bez šance. Myslím, že klidnou jízdou se s tím dá na dálnici dostat na 8l snad, ale o moc míň ne, to auto je strašně těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
9.9.16 10:14
@Nimie píše:
X5 má skoro o třetinu menší kufr než Q7… ;)

Papírově možná, přesné údaje neznám, ale x5 jsem jezdila a kamaradka ma q7 a kocarek tam dat byl horor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
9.9.16 10:15

A zakl spotrebu u techto aut takto resit nebudes moct, kolem 5-6/100 nerealne. Opravdu volnou se dostanes kolem 9, spis 10/100…
Edit : koukam ze uz to tu padlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.16 10:16

Ještě loni jsem jezdila Hondou CR-V takže nemám problém s větším autem či parkováním, tohohle se nebojím. Tím, že ale hodně popojíždím po Praze tak se mi nechce „vyhazovat“ peníze za benzín proto mě i zajímaly reálné zkušenosti majitelů.
Je to plná výbava včetně automatické převodovky, navigace, alcantara atd., o víkendu ho asi budu mít na zkoušku tak to zvážím, no přijde mi to hlavně zbytečné, já jsem s Touranem spokojená.
Jinak já to auto ani nechci, to ten manžel se mě snaží přesvědčit :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10244
9.9.16 10:16

Q7… proč ne. Jen mi na ní vždy vadilo, že jak je velká zvenku, tak uvnitř to s prostorem není žádná sláva. Spořebu těžko napíšeme, když neuvádíš motorizaci a převodovku.
V této cenové kategorii bych tedy volil Volvo XC 90, nebo menší XC60, ale je to věc vkusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák