SUV - jaké vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5730
12.9.16 13:52

@Nimie Nové auto je podmínka - chci mít jistotu, že se k němu nechoval někdo přede mnou jako čuně a za pár dalších kilometrů se to na autě projeví.
Do rozpočtu se vešlo všech 7 míst, včetně motoru 2,0 TDIn a dalších přídavných věcí (kryt motoru, tažné zařízení, stěněná zadní okna…) Ceníková cena je jedna věc, ale reálná, kdy je prodejce ochoten Ti poskytnout různé slevy, je věc druhá.
Nezmiňovala jsem, že jsme 3 členná rodiny - to byla zakladatelčina.
Přiznám se, že do jiné značky moc chuť nemám - procházeli jsme toho poměrně dost a ta kvalita a hlavně jednání prodejců bylo často opravdu nesrovnatelné. Odmítám kupovat podobné auto, byť o 100 000 levnější, v prodejně, která je nechvalně proslulá přístupem k zákazníkovi (hlavně, pokud se projeví nějaké vady v záruční době). To raději podpořím serióznější auto salon, kde budu mít jistotu, že se ke mě budou chovat slušně i po nákupu.
Auto jsme měli na víkend půjčené (předváděcí vůz) - byla to láska na první pohled. Do druhé řady jsme se skutečně vešli 3 dospělí, do 3. řady jsem si byla schopná sednout i já (téměř 180cm), a složit tam nohy bez toho, aniž bych se tam nemohla hnout. Čekala jsem to mnohem horší. Např. u Citroena se mi tam nohy vůbec nevešly.
Jinak jízda - podvozek má tvrdší (jsme na to zvyklí, nevadí nám to) - kdybych měla zavřené oči, myslím si, že sedím v Octávce.
Golfa jsme vyloučili - dávat do druhé řady 3 sedačky, je téměř sebevražda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
12.9.16 13:57

@Raspusha Zafira byla jedno z aut v užším výběru - porovnáno v 1 den právě s Touranem. Je skutečně delší, ale prostor v interiéru má výrazně lepší Touran (i když je kratší). Navíc ta Zafira nespňovala 3 izofixy - má jen 2. A navíc tam byly strašně protivní zaměstnanci - ale to úplně extrémně. K těm už nikdy víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31694
12.9.16 14:00
@Anonymní píše:
@Nimie promiň ale to co píšeš o zadních sedačkách je nesmysl. Moje dcera tam jezdí, manžel s ní kolikrát taky a už jsme vezli i více lidí a nikomu (mimo mě) se zvracet nechtělo. Já bych Tourana zase tak moc „neshazovala“. Osobně jsem s ním spokojená, pravda ale je, že já ho mám téměř v plné výbavě, včetně automatu, alcantary, střešního okna atd.atd. Troufám si i říct, že je spolehlivé, tohle mám sice rok ale předtím x let zpět jsme s manželem měli jiného a kromě pravidelných servisů nás to auto „nic“ nestálo. Naopak spolehlivé bylo, projezdili jsme s ním i zahraničí a nebyl jediný problém…

Předchozí verze Touranů mimochodem měla i dost kritické chyby, které mohly stát posádku život. Ale jinak jsou samozřejmě naprosto spolehlivé :palec:

Zadní sedačky, holt jak komu. V autobuse se taky dá jezdit dlouhé štreky, ale zvlášť pokud tam byla dcera sama a ještě tím spíš v autosedačce, tak to naprosto nemůžeš srovnávat s narvaným autem. Tím spíš, když srovnáváš téměř plně vybaveného Tourana s Touranem, který ve výbavě nemá ani kvalitnější sedačky pro řidiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31694
12.9.16 14:03
@Anonymní píše:
@Raspusha např. i můj švagr který má svoji vlastní autodílnu tak sám od sebe říká, že další auto bude jedině Touran, vždy ty auta chválil a to je z oboru vesměs takže určitě neplácá jen tak. Já jen nemám ráda takové to paušalizování, zvláště když třeba dotyčný ani nemá dlouhodobou vlastní zkušenost.
Jj, tohohle se také bojím, mám pocit, že jakmile něco řeknu nahlas tak naschvál se něco po :lol:

S tím autem mám více než bohatou zkušenost ;) že švagr vlastní autodílnu, holt třeba se mu hodí na práci nebo pro jeho účely. Ale pokud je aspoň trochu rozumný mechanik a jde mu skutečně o spolehlivost, tak tím spíš o starším modelu tohle říct je docela vtipné. U nového těžko soudit, zatím se umístil na předních příčkách, ale s původním Touranem taky největší potíže začali až po pár letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
12.9.16 14:05

Já bych doporučil Peugeot 5008. To auto je neskutečně elegantní v porovnání s ostatními MPV, z venku malé, zevnitř prostorné. Jsou varianty pro 7 lidí ale nevím jak je pak velký kufr. A Peugeoty na kvalitě za posledních 10 let hodně zamakaly, takže bych se nebál velké poruchovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.16 14:06
@Nimie píše:
Předchozí verze Touranů mimochodem měla i dost kritické chyby, které mohly stát posádku život. Ale jinak jsou samozřejmě naprosto spolehlivé :palec:Zadní sedačky, holt jak komu. V autobuse se taky dá jezdit dlouhé štreky, ale zvlášť pokud tam byla dcera sama a ještě tím spíš v autosedačce, tak to naprosto nemůžeš srovnávat s narvaným autem. Tím spíš, když srovnáváš téměř plně vybaveného Tourana s Touranem, který ve výbavě nemá ani kvalitnější sedačky pro řidiče.

jaké kritické chyby myslíš? Ostatně vesměs u téměř každého auta by jsi něco našla, to by jsi si nemohla koupit nic, zvláště s určitým rozpočtem.
Asi takhle, spousta lidí by ti i řekla, že je spokojena např. se starší fabii s klimatizací, protože např. předchůdce měli renault 5. Je to pouze o tom, na co je člověk zvyklý a co je v jeho finančních možnostech.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.16 14:09
@Nimie píše:
S tím autem mám více než bohatou zkušenost ;) že švagr vlastní autodílnu, holt třeba se mu hodí na práci nebo pro jeho účely. Ale pokud je aspoň trochu rozumný mechanik a jde mu skutečně o spolehlivost, tak tím spíš o starším modelu tohle říct je docela vtipné. U nového těžko soudit, zatím se umístil na předních příčkách, ale s původním Touranem taky největší potíže začali až po pár letech.

Ne, švagrovi se to opravdu nehodí k ničemu, je to jeho názor a já s ním se svojí zkušeností souhlasím protože tu zkušenost osobně mám a to i tu dlouhodobější.
No, evidentně se neshodneme ale je to vlastně jedno, já spokojená jsem, ty se svým autem určitě také a @malinika si určitě vybere dle vlastního uvážení bez ohledu na ostatní ;)

• Citovat
  • Upravit
10244
12.9.16 14:09

@Nimie Píšeš, že Octavia je střední třída, ale je to nižší střední třída… Ale nechci popichovat :-)

K Touranu - pro rodinu s třemi dětmi je lepší, než Passat nebo Superb. Důvodem je, že v druhé řadě jsou tři takřka rovnocenné sedadla, na která bez problémů dáš tři autosedačky, nebo dvě autosedačky a jednoho dospělého. MPV velikkosti Touranu (což je třeba Zafira, Scenic, Verso, Carens) jsou ale vhodná právě spíš pro tři děti - aby se tam vešla, jsou krajní více u dveří.
Pro 2+2 dospělé nebo 2+2 děti je pak opravdu lepší klidně ta Octavie, protože pro všechny je to pohodlnější.

Pro více než 2+3 je pak opravdu lepší koukat po ještě větším autě. Jinak je to fakt s prostorem nouzovka.

Sleva oproti ceníkové ceně by u Touranu měla být 10-13% (čím vyšší motorizace a výbava, tím vyšší sleva). U Auto Jarov pak lákají na vyšší slevu v případě přenechání vozu protiúčtem, fakticky ale zas auto vykoupí levnějí o to, co vyšší dají slevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31694
12.9.16 14:10
@malinika píše:
@Nimie Nové auto je podmínka - chci mít jistotu, že se k němu nechoval někdo přede mnou jako čuně a za pár dalších kilometrů se to na autě projeví.

Choval, nové auto v podstatě neexistuje. Ta nová se testují přesně tak, že se k nim zaměstnanci chovají co nejhůř a potom jen vymění pár dílů.

@malinika píše:
Do rozpočtu se vešlo všech 7 míst, včetně motoru 2,0 TDIn a dalších přídavných věcí (kryt motoru, tažné zařízení, stěněná zadní okna…) Ceníková cena je jedna věc, ale reálná, kdy je prodejce ochoten Ti poskytnout různé slevy, je věc druhá.

Pokud máte nějaké speciální slevy, tak se do toho možná i vejdete. Jenže to byste se pravděpodobně vešli třeba i s tou Alhambrou s takovým postupem :nevim:

@malinika píše:
Nezmiňovala jsem, že jsme 3 členná rodiny - to byla zakladatelčina.

Aha, tak to jsem asi zmotala, to se omlouvám :)

@malinika píše:
Přiznám se, že do jiné značky moc chuť nemám - procházeli jsme toho poměrně dost a ta kvalita a hlavně jednání prodejců bylo často opravdu nesrovnatelné. Odmítám kupovat podobné auto, byť o 100 000 levnější, v prodejně, která je nechvalně proslulá přístupem k zákazníkovi (hlavně, pokud se projeví nějaké vady v záruční době). To raději podpořím serióznější auto salon, kde budu mít jistotu, že se ke mě budou chovat slušně i po nákupu.

Kterou značku teď myslíš? :think:

@malinika píše:
Auto jsme měli na víkend půjčené (předváděcí vůz) - byla to láska na první pohled. Do druhé řady jsme se skutečně vešli 3 dospělí, do 3. řady jsem si byla schopná sednout i já (téměř 180cm), a složit tam nohy bez toho, aniž bych se tam nemohla hnout. Čekala jsem to mnohem horší. Např. u Citroena se mi tam nohy vůbec nevešly.
Jinak jízda - podvozek má tvrdší (jsme na to zvyklí, nevadí nám to) - kdybych měla zavřené oči, myslím si, že sedím v Octávce.

Tak to nevím co jste testovali :nevim: možná jste dostali nějaký dost vybavený vůz, Octavia je malá, ale aspoň se snaží utlumit nerovnosti, s čímž má Touran hodně velký problém. A jelikož tě zadní sedačky nepodrží, tak se to projevuje tak jak se to projevuje.

@malinika píše:
Golfa jsme vyloučili - dávat do druhé řady 3 sedačky, je téměř sebevražda.

Proč? A jak to chcete dělat teď? Jezdit pokaždé ze zadníma sedačkama odklopenýma kvůli třetímu dítku, které bude sedět úplně samo vzadu? :think:

Já ti neberu, že vám to auto vyhovuje. Však od toho tu ten výběr je, jen poukazuju na jeho nevýhody a rozporuju v podstatě jediné dvě věci - že by to byl výhodný poměr cena/výkon (naopak, je to auto, které je na tom asi nejhůř) a že by mělo být velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
12.9.16 14:11

@gabrriel Jen ta kvalita, jen ta kvalita… Ale je fakt, že třeba 2.0 HDI je za skvělou cenu hluboko pod 0,5 mil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
12.9.16 14:14

@Nimie Octavia a Touran mají stejnou podvozkovou platformu MQB… U tohoto konkrétního Tourana bude vzadu víceprvek, o čemž si může většina v tuzemsku prodaných Octavií III nechat zdát.
Do Tourana dáš tři autosedačky pohodlně vedle sebe do druhé řady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31694
12.9.16 14:17
@Premek_Orac píše:
@Nimie Píšeš, že Octavia je střední třída, ale je to nižší střední třída… Ale nechci popichovat :-)

Omlouvám se :mrgreen: mě šlo hlavně o pointu, že to není stejná třída jako zmíněný Passat a že ani sama nepatří k velkým autům, proto se po ní může zdát, že je Touran velký.

@Premek_Orac píše:
K Touranu - pro rodinu s třemi dětmi je lepší, než Passat nebo Superb. Důvodem je, že v druhé řadě jsou tři takřka rovnocenné sedadla, na která bez problémů dáš tři autosedačky, nebo dvě autosedačky a jednoho dospělého. MPV velikkosti Touranu (což je třeba Zafira, Scenic, Verso, Carens) jsou ale vhodná právě spíš pro tři děti - aby se tam vešla, jsou krajní více u dveří.

Pro rodinu se třemi dětmi beru, že Passat není nejvhodnější (však jsem pak psala, že jsem četla blbě :mrgreen:), na druhou stranu k tomu prostoru - jsou tam tři rovnocenné sedačky, ale relativně malé, protože reálného prostoru je tam skoro stejně jak v tom Passatovi.

MPV velikosti Touranu je asi fajn na převážení tří dětí, na druhou stranu je fajn že zmiňuješ i Scenic - tím autem jsme jezdívali na chalupu. Tři děcka vzadu, ne nijak obrovská a přesto se v tom autě sedělo naprosto strašně, ve třech lidech jsme se tehdy mnohem pohodlněji vešli právě třeba do Passata. Rozhodně mě z té jízdy nebolela celá páteř narozdíl od Scénicu. A dost podobný problém mám i s Touranem.

Navíc pokud už vozíš 3 děti, tak většinou vozíš i adekvátně věcí, na což podle mě Touran moc nebude stačit a mnohem radši bych si pak připlatila za tu Alhambru. Mimochodem nevím čím to je, ale ač je Alhambra/Sharan apod. taky MPV (tedy auto stavěné dost jinak a s komfortem je na tom z principu hůř), tak rozhodně se mi v těch autech jelo nesrovnatelně pohodlněji oproti Touranovi a Scenicovi. :think:

Příspěvek upraven 12.09.16 v 14:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
12.9.16 14:20

@Nimie No já bych řekl, že v Sharanu nebo Alhambře se ti jelo líp proto, že je to o třídu výš, než Touran…
Je to prostě stejný rozdíl jako Golf/octavia vs. Passat/Superb…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31694
12.9.16 14:21
@Premek_Orac píše:
@Nimie Octavia a Touran mají stejnou podvozkovou platformu MQB… U tohoto konkrétního Tourana bude vzadu víceprvek, o čemž si může většina v tuzemsku prodaných Octavií III nechat zdát.
Do Tourana dáš tři autosedačky pohodlně vedle sebe do druhé řady.

Jasně, ale jen protože je tam na to zploštělá plocha. Ale pokud změříš rozměry které má posádka ve druhé řadě k dispozici, tak nejsou o tolik odlišné.

Podvozek ale přeci není všechno, dost dělá i samotné provedení sedaček, apod. Můžu mít sebevíc komfortní podvozek, ale pokud tam místo sedaček nacpu dřevěnou lavici, tak to taky nebude nic moc. I proto mají MPVčka tendence být obecně méně komfortní ač mají zdánlivě podobně kvalitní výbavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31694
12.9.16 14:29
@Anonymní píše:
jaké kritické chyby myslíš?

Třeba to, že jim ta auta měla tendence začít hořet :lol:

A jinak v testech spolehlivosti se umisťovali na posledních příčkách a ze statistik servisů a zkušeností lidí taky vyplýval dost neblahý koeficient.

@Anonymní píše:
Ostatně vesměs u téměř každého auta by jsi něco našla, to by jsi si nemohla koupit nic, zvláště s určitým rozpočtem.

Ale samozřejmě, že každé auto má své pro a proti. Ale jak říkám, i v dané kategorii existuje spousta alternativ. Já nevylučuju, že jsou lidi, kteří ho využijí, ale i ti si jsou vědomi toho, že jeho kvality silně přeplácí.

@Anonymní píše:
Asi takhle, spousta lidí by ti i řekla, že je spokojena např. se starší fabii s klimatizací, protože např. předchůdce měli renault 5. Je to pouze o tom, na co je člověk zvyklý a co je v jeho finančních možnostech.

Samozřejmě. Ale finanční stránka a určité kvality vozů lze objektivně porovnávat. Že je s tím někdo spokojený, budiž, to mu neberu. Proto jsem se taky vyjadřovala jen k tomu, že je to velké auto a že je to výhodná koupě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák