Švagr nás nemusí

Anonymní
7.4.24 22:18

Švagr nás nemusí

Prosím, asi bude můj „problém“ většině připadat jako úplná hovadina, ale já se tím už dva roky trápím a nevím, co s tím.

Ve zkratce, můj švagr mě moc nemusí, nevím proč. Nemá rád ani mého syna, prý se „sám moc chválí, vymlouvá a vyžaduje moc pozornosti“ (je to normální sedmiletý kluk, ve škole chválený).

Mám sestru moc ráda, a i když jsme si nikdy nikdo nic neudělali, hrozně mě mrzí, že nás k sobě nikdy nepozvou. Se sestrou se vídám samozřejmě bokem, po kavárnách, s dětma. Přitom s druhou sestrou a manželem se vídají často, pozvou je třeba na večeři.

Chápu, že to nemá řešení, asi se potřebuju jen vypovídat. Mám strach, že nám to bude do vztahu se sestrou zasahovat a cítím se jako „ta horší“.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
7.4.24 22:25

Otevřeně bych se zeptala, jaký má problém. Nemám ráda, když visí háček ve vzduchu. Myslela bych na to. Prostě na férovou bych vyčistila stůl. Vyříkala si to s ním. Je jasný, že všichni a ani v rodině si nemusí sednout. Oblíbenost se nedá koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35853
7.4.24 22:34

Blbý, že se ségra nechá ovlivnit. To, že si lidi nesednou se může stát, ale kvůli tomu se stýkat se ségrou po kavárnách…ať si jde on pryč když mu vaší vaše přítomnost v jejich domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
7.4.24 22:41

Necítí třeba z tebe švagr, že ty ho moc nemusíš a nenastavuje ti jenom takové zrcadlo? :think: Třeba se bojí, že se jim budeš motat do vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21388
7.4.24 22:44
@Anonymní píše: Více

Soustřeď se na vztah se sestrou, ne se svagrem. Stejne s nim nic nezmuzes, seatra si ho sama vybrala. A ja bych se zrovna nechtela stykat s lidmi, co takto mluvi o mem sedmiletem diteti. Byla bych rada, ze nemusim dodrzovat ani zdvorilostni navstevy :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
7.4.24 23:17

Proto jsem ve věku už 40+ nemluvě kolem 50 pochopila, že RODINA a vztahy nejsou vůbec po krvi
jsou po srdci

nikdy si po nikom v rodině nevymůžeš lásku.. naopak ji můžeš získat po haluzi..

nikam se nevnucuj, lidi, co mají být kolem tebe, kolem tebe v životě budou, jen je to práce na desítky let.. ;) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.24 07:50
@Kelsey píše: Více

Děkuji. Bojím se, že řekne něco jako u syna, třeba „moc často se směje“ nebo „pořád odbíhá k dětem“. Prostě věci, se kterýma nic neudělám. Sestra taky neví, prý většinu lidí nemusí, ať si to neberu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.24 08:00
@Anonymní píše: Více

tak to tak přijmi :nevim: Třeba to opravdu není osobní. Můj manžel je taky takový. Je samotář, má rád ticho. Z návštěv je nervózní. Taky jsem se za roky s ním naučila, že je lepší setkávat se s ostatními u nich, nebo venku, nebo když není doma. Nemá nervy na pobíhající děti. Občas tu spí nějací spolužáci, on se úplně děsí interakce, takže se i zamyká v pracovně, ať za ním děti nechodí.

Teď jsem tu měla na 5 dní rodinu, zdaleka, a už po 2 dnech bylo vidět, že to nedává :nevim: Dřív se ještě trochu snažil s nimi večer třeba posedět u vína, ale čím je starší, tím lidi vyhledává míň

• Citovat
  • Upravit
2447
8.4.24 08:03

Tak jedná věc je nevraživost se švagrem, ale to že tě sestra nezve je čistě její volba. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.24 08:03
@JancaS84 píše: Více

Chodíme tam na oslavy, kdy se sejde celá rodina, dvacet lidí třeba. To není tak, že bych tam nemohla, spíš není vůbec vůle mít ten vztah osobnější. Asi se s tím musíme smířit. Je to škoda, bydlíme kousek, děti věkově u sebe…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.24 08:05
@Annonymní_007 píše: Více

Nechápu, co tím myslíš?

• Citovat
  • Upravit
13755
8.4.24 11:03

Být tebou, podívala bych se na své sebevědomí. Z příspěvku je trochu cítit, že ho máš nižší, že si moc nevěříš a hodně dáš na to, co tobě (a synovi) řeknou cizí lidé. To, že se „směješ nahlas“ nebo „často odbíháš k dětem“ nejsou žádné špatné vlastnosti, pro které by tě někdo měl mít míň rád. Prostě jste si nesedli, to se nedá nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.24 15:35
@AnastazieB píše: Více

Asi máš pravdu, Je škoda, že si sestra neprosadí svoji nebo to nevnímá jako důležité. Ale hezký vztah můžeme mít i tak. Na druhou stranu, pokud švagr tak odsuzuje malé dítě, tak asi z hlediska vztahu ani není o co stát. Stejně to celé zamrzelo, je to škoda.

• Citovat
  • Upravit
8309
8.4.24 16:24

Někdy rodiče své děti vidí jako svatoušky, přestože ostatním lidem lezou na nervy svou rozmazleností nebo nevychovaností. Píšeš, že se se sestrou vidáte v kavárnách, s dětmi tj na místech kde, když ti někdo už leze na nervy, tak se zvedneš a jdeš pryč. U nich doma by to tak nešlo. Zkus se spíš zamyslet jestli ten švagr nemá třeba trochu pravdu a jestli i ta sestra třeba není na jeho straně, jen ti to třeba nechce říct, protože tě má ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.24 16:42
@Adull píše: Více

Mohla bych ho začít pořádně vychovávat a třeba by nás na tu večeři pozval :)

Byly jsme spolu i na dvoutýdenní dovolené v jednom apartmánu, z té tak snadno neodlítneš.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová