Švagrová se chlubí mými dětmi

58
11.2.13 09:02

švagrová se chlubí mými dětmi

Mám švagrovou, která zatím nemá vlastní děti. Ne že by je mít nemohla, ale zatím je nechce. Já mám děti 2. Když se mi povede nějaká pěkná fotka dětí a dám jí tchýni, do druhého dne ji má švagrová na facebooku aniž by se mě zeptala, jestli mi to nevadí nehledě na to, že k té fotce nemá ani autorská práva…
Taky si tam vytvořila album kam dává fotky mých dětí - fotky které si sama vyfotí. U fotek není žádné info, že to nejsou její děti,. Takže si někteří z jejích pseudopřátel myslí, že jsou to její děti.
Mě to točí protože jsem ji informovala, že si nepřeju, aby tam fotky mých dětí dávala, ale ona to nerespektuje, protože manžel jí řekl, že mu to nevadí.
Taky mi pravidelně oznamuje že např ve středu nebo ve čtvrtek si CHCE půjčit kočár, že bude vozit a když jí řeknu, že jí kočár nepůjčím protože mám jiné plány (návštěva doktora, procházka s kamarádkou apod.) tak jsem za sobeckou potvoru. Pro mě jsou každodenní procházky relax a taky nestojím o to, aby se chlubila mými dětmi - ať si pořídí svoje.
Jak byste to řešily? Já jí kočár mileráda půjčím, když si budu potřebovat něco zařídit, ale aby mi ona určovala, kdy chce jít s ko čárek, na to jí dlabu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
11.2.13 09:05

S těma fotkama bych jí asi šlápla na krk… prostě nemá právo zveřejňovat fotky tvých dětí, něco jiného, kdyby měla Tvůj souhlas.. Jinak s tím kočárem je to to samé. Pokud by chtěla vozit, tak se dohodnout, né, že přijde a řekne, že ten a ten den, jinak nic… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher

@Zehavia především by za tebou a tvými přáními měl stát manžel.

• Citovat
  • Upravit
6885

Nevidis to moc cerne? Bud rada za pomoc s detma a s tim vyvesovanim fotek bych ji pri predavce kocarku rekla, ze si neprejes mit fotku svych deti na facebooku, ale klidne ji nejake vytisknes. Zkusila bych ji to rict bez nejakych emoci, pekne rozumne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
11.2.13 09:08
@Alepoudaki píše:
Nevidis to moc cerne? Bud rada za pomoc s detma a s tim vyvesovanim fotek bych ji pri predavce kocarku rekla, ze si neprejes mit fotku na facebooku, ale klidne ji nejake vutisknes.

je pomoc a pomoc. Že ona se chce zrovna v nějaký den procházet s kočárem, tak všechno ostatní půjde stranou? :lol: Taky jsem děti nedávala jen tak, nepotřebovala jsem, ráda jsem si je vozila sama :kytka:

• Citovat
  • Upravit
74217
11.2.13 09:09

Taky bych si na švagrovou došlápla :cert: co si jako myslí?
A proč je tvůj muž tak svolný :zed: :roll:.
Místo, aby stál za tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
11.2.13 09:09

Manžel je. a to měkkej, snaží se všem vyjít vstřít. A švagrová fotky vytištěný má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
11.2.13 09:10

S kocarem se urcite muzete domluvit, ale fotky na FB bych striktne akazala i za cenu rozkolu v rodine. Ja sama tam teba zadne fotky ditete nemam, krom profilovky, kde jsme spolu. Ale jinak tam neni ani jedna jedina, kde by byl syn. A rodina to vi, nikdo nika fotky nedava a pokud, tak do alba na rajce pod heslo. Tohle by me neskutecne tocilo a trvala bych na okamzitem smazani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.2.13 09:11

Modlila bych se, aby si už nějaký pořídila a dala pokoj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
11.2.13 09:12

Ahoj, můj švagr - manželův bratr, taky bez dětí si dal také na facebook fotky našeho syna. Přitom já a manžel jsme,,odpůrci" facebooku a už před narozením syna jsme se oba domluvili, že fotky na internet dávat nebudeme. Když se tam objevila fotka syna v cca roce a já švagrovi napsala slušnou sms, že jsme se domlouvali, že fotky malýho na net dávat nechceme, tak aby to smazal, že děkuji a smajlík. On mi odepsal, že ho to nezajímá, že až mu to řekne bratr, že to smaže, že dřív ne. Manžel mi nadal, že jsem hysterka, že si o mě jeho bratr myslí svoje a že tam tu fotku může klidně nechat, že MU to nevadí…ale mně ano. To ale nikoho nezajímá…Syn má teď rok a půl, fotka tam pořád je a manžel s jeho idiotním bratrem ze mě mají srandu. Také uvítám rady, co s tím.

Příspěvek upraven 11.02.13 v 09:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
11.2.13 09:13
Yc
@Gladys píše:
Modlila bych se, aby si už nějaký pořídila a dala pokoj :lol:
To přesně dělam. Zabila bych tak 2 mouchy jednou ranou, protože bych neměla tak často za prdelí tchýni :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6612
11.2.13 09:14

@Zehavia : Pokud na tebe dlabe a nerespektuje, že chceš odstranit fotky, tak to udělej přímo přes facebook. http://www.facebook.com/…78523862899/ . Vyklikni si: Chci nahlásit fotku nebo video, které porušuje právo na ochranu soukromí mého dítěte. A vyplň formulář. Ale nevím, jak je toto opatření účinné, naštěstí mám kolem sebe lidi, kteří respektují moje právo rozhodovat o zveřejnování fotek mého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
11.2.13 09:16

@verjanku především je nejsmutnější, pokud za váma nestojí manželé :?

• Citovat
  • Upravit
58
11.2.13 09:16

@savik díky za tip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.2.13 09:17

No teoreticky by se mělo jít obrátit na adminy s tím, že fotka je tvého dítěte, že si nepřeješ, aby tam visela, tak by ji měli smazat, jen nevím, jak by probíhalo dokazování, čí že je to vlastně dítě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová