Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@markytka3 Já ho nikam nedokopala…jen jsem mu řekla, že by měl vztah posunout…takže jestli jí miluje, je na řadě svatba…jestli se ženit nechce, tak ať jí nechá jít…jemu to ten stav vyhovoval, ale uvažovali o dítěti a to se nepořizuje s přítelkyní, ale s manželkou…aspoň v naší rodině ![]()
@Lucie_Sx píše:
„Pokud ji chces a milujes, tak si ji koukej vzit“ nejak nevnimam jako nuceni do cehokoliv.Spis jako pripomenuti dobrych mravu, ktere se v dane rodine uznavaji.
kolikrat v zivote jsi byla zamilovana? kolikrat jsi se na zaklade teto vety vdavala
a tobe by nevadilo, ze tvemu partnerovi se musi dobre mravy pripominat? on je tulpas, ze tohle by mu bez rady matky nedoslo?… pro tebe jeste jednou cituji, co svemu synovi rekla: "Tak jsem řekla, že buď chce jí, miluje jí a vezme si jí nebo ať jí nechá jít. Dítě si s přítelkyní dělat nebude…to u nás v rodině neexistuje "… tohle je za me strkani nosu, kam clovek, byt jako matka, nema… proste nemam rada ultimata. moji rodice (jsou spolu skoro 50let) nas prijimaji takove, jaci se sourozencem jsme. Nikdy nam do vztahu nekafrali a jsem jim za to vdecna…
@markytka3 píše:
kolikrat v zivote jsi byla zamilovana? kolikrat jsi se na zaklade teto vety vdavalaa tobe by nevadilo, ze tvemu partnerovi se musi dobre mravy pripominat? on je tulpas, ze tohle by mu bez rady matky nedoslo?… pro tebe jeste jednou cituji, co svemu synovi rekla: "Tak jsem řekla, že buď chce jí, miluje jí a vezme si jí nebo ať jí nechá jít. Dítě si s přítelkyní dělat nebude…to u nás v rodině neexistuje "… tohle je za me strkani nosu, kam clovek, byt jako matka, nema… proste nemam rada ultimata. moji rodice (jsou spolu skoro 50let) nas prijimaji takove, jaci se sourozencem jsme. Nikdy nam do vztahu nekafrali a jsem jim za to vdecna…
Mne to prijde v poradku.
Jsou okamziky, kdy clovek nejake to popostrceni potrebuje.
Celkem jedno, jestli od matky, dcery, vnoucete, kamosky…
Kolikrat jsi rekla nejake kamaradce v blbem vztahu: „uz se na toho deb*ila vykasli“..?
@Monchichik píše:
@markytka3 Já ho nikam nedokopala…jen jsem mu řekla, že by měl vztah posunout…takže jestli jí miluje, je na řadě svatba…jestli se ženit nechce, tak ať jí nechá jít…jemu to ten stav vyhovoval, ale uvažovali o dítěti a to se nepořizuje s přítelkyní, ale s manželkou…aspoň v naší rodině
takze neverila si sve vlastni vychove, musela jsi dospelemu chlapovi pripominat, co by mel delat?… on sam nevedel, ze je treba vztah posunout?… co by se stalo, kdyby te neuposlechli a poridili si dite mimo manzelstvi?…
@Anonymní píše:
Ahoj, jsme spolu s přítelem skoro 6 let. Máme 3 letého syna a snažíme se o druhé dítě. Jenže, žádost o ruku v nedohlednu. A já jsem dneska nějaká flustrovana a strašně mě to mrzí. Občas se bavíme o svatbě, ví, že si ho chci vzít a stejně jen řekne „neříkám že nechci, ale musíš si počkat“ dneska byl nějaký film v televizí a taky řekne „taky se chceš jmenovat stejně viď, se jednou taky dočkáš“… Ale jako kdy? Až mi bude 70? Strašně mě štve jiné příjmení syna. Všude musím hlásit moje a kdo je vůbec můj syn… On to ví… ale nic.. omlouvám se za ten román, ale teď je mi to strašně líto a nevím komu to říct. H
Když vy jste holky nejdřív hrdinky, které zpočátku přistoupí na tu jejich hru „svatbajejenpapír“ a když pak zjistíte, že to je jen jejich výmluva, je pozdě. Upřímně - pokud už máte dítě (a to má jeho jméno), nemáš na něj absolutně páku. A za ty jeho poznámky typu „však se dočkáš“ nebo „musíš si počkat“, bych ho kopla do zadele, protože to je sprosťárna. Nemáš tátu nebo bráchu, kteří by mu to vysvětlili?
@Lucie_Sx píše:
Mne to prijde v poradku.
Jsou okamziky, kdy clovek nejake to popostrceni potrebuje.
Celkem jedno, jestli od matky, dcery, vnoucete, kamosky…Kolikrat jsi rekla nejake kamaradce v blbem vztahu: „uz se na toho deb*ila vykasli“..?
v nekterych pripadech ano, ale myslim si, ze svatba tim okamzikem neni, teda alespon z meho pohledu. byt dostrkan do svatby
… at matkou ci okolim, me je to v podstate sumak, jen me udivuje, jak jsou nektere zde svatbou posedle…
@jednoslunicko píše:
Když vy jste holky nejdřív hrdinky, které zpočátku přistoupí na tu jejich hru „svatbajejenpapír“ a když pak zjistíte, že to je jen jejich výmluva, je pozdě. Upřímně - pokud už máte dítě (a to má jeho jméno), nemáš na něj absolutně páku. A za ty jeho poznámky typu „však se dočkáš“ nebo „musíš si počkat“, bych ho kopla do zadele, protože to je sprosťárna. Nemáš tátu nebo bráchu, kteří by mu to vysvětlili?
Přesně tak. A pak se diví. ![]()
To dítě s příjmrním po otci už vůbec nechápu.
V tomhle jsem teda nekompromisní ![]()
@jednoslunicko píše:
ty potrebujes mit na partnera paku? myslim, ze pokud chlap s ni mluvi takovymhle ponizujicim stylem, nebude to jen ve veci, co se tyka svatby, ale bude delat onuci ve vztahu celkove a je jen otazkou, kolik ona toho snese a pak je jen dobre, ze manzele nejsou.
@Kockazvysocan píše:
Přesně tak. A pak se diví.
To dítě s příjmrním po otci už vůbec nechápu.
V tomhle jsem teda nekompromisní
jako proc? me je uplne sumak, ze se deti jmenuji po otci a to jsem vedela, ze ja se nikdy jako ony jmenovat nebudu
ja vybirala krestni jmeno, otec prijmeni a vybrali jsme to tak, aby se to libilo obema… asi v zivote mam prioritu v jinych vecech nez jmeno deti, prijde mi uplne ujete vydirat chlapa, ze pokud si me ted hned nevezme, pojmenuji dite po sobe.
Příspěvek upraven 03.10.23 v 13:05
@Anonymní píše:
H.
Hezky si to napsalajá si spíš myslím, že pro něj to není prioritou. On spíš pořád řeší auta, barák, tohle se musí udělat. Neumí odpočívat a pořád jen plánuje co se bude dělat na baráku, kam pojedeme na dovolenou, proc se zase rozbila ta auta… já jsem na mateřské, takže na myšlenky na svatbu mám času dost. Opravdu si nemyslím, že by mě tahal na nos… spíš si myslím, že on řeší jiné věci a do svatby ho to 2× nežene. Syn má příjmení po něm, tak proc taky. Možná se taky lekl svatby sestry, která stála skoro půl milionu nebo rozvod rodičů. Taky je možný, že si to jen namlouvám. Spíš je pro mě nejtěžší to, jestli si mě nechce vzít jen proto že to pro něj není priorita nebo zkrátka proto, že si mě vzít nechce, protože pro něj nejsem ta pravá. Snad se chápeme
Ty ho jen omlouváš a on kašle na tvoje potřeby. A co by ne, když sama sebe upozaďuješ.
@markytka3 píše:
jako proc? me je uplne sumak, ze se deti jmenuji po otci a to jsem vedela, ze ja se nikdy jako ony jmenovat nebuduja vybirala krestni jmeno, otec prijmeni a vybrali jsme to tak, aby se to libilo obema… asi v zivote mam prioritu v jinych vecech nez jmeno deti, prijde mi uplne ujete vydirat chlapa, ze pokud si me ted hned nevezme, pojmenuji dite po sobe.Příspěvek upraven 03.10.23 v 13:05
Já nikoho vydírat nemusela, já otěhotněla až po svatbě. ![]()
Je úplně jedno, jak to máš ty nebo já, důležité je to mít tak, jak každá z nás chce, což my dvě máme, ale zakladatelka a mnohé další ne. A ted se diví, to je pointa.
@Kockazvysocan
ale my se vzali z lásky, těhotenství s tím nemělo ni společného.
@markytka3 No a co je v tom za problém? Pokud by si jí nechtěl vzít a nechtěl s ní mít dítě, tak čas běží a ona by ho mohla mít s někým jiným…on věděl, že s ní chce být, ale nechtěla se mu zařizovat svatba a vyhovoval mu stav jaký byl…a to, že jsme o tom spolu mluvili nevidím jako problém…nevím o čem ty mluvíš se svými dětmi…já o všem…ty v tom někde vidíš nějaké nařizování…
@Anonymní píše:
@Kockazvysocanale my se vzali z lásky, těhotenství s tím nemělo ni společného.
Tak tím jedině lépe. ![]()
@hospodki píše:
Hele me chlap pozadal po 10 letech. Ale zase jsme spolu od nacti, takže brát se po nějakých 3 by bylo ujety. V jednu dobu jsem se chtěla vdávat a s žádosti přišel ve chvíli, kdy jsem už měla jasno, ze at se svatbou nebo bez tak s nim proste chci byt a mít děti. Ale NIKDY me nekrmil takovyma kecama. Je jedno jestli se vezmete, nevezmete, rozejdete atp… ale za me je tohle týrání fakt hnusny. Taky nevodim dítě okolo cukrarny stylem.. a co, dal by sis vid? No jednou ti to koupím. Další den na nej budu významne mrkat a zas nic… to dítě by me za chvíli nenavidelo… osobně bych to řekla takhle na rovinu. Vždyť on te tahá za fusekli půlku vašeho vztahu
Hele, tebe já už tu tiše pozoruju delší dobu
Ty máš absolutně brilantní argumenty
. Kdežto mně docvakne, co jsem měla říct, tak za týden. ![]()