Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je spletity případ zakladatelko.
Naprosto chápu, že ti jde jak o manželství, tak i o samotnou žádost
respektive, aby celé to gesto inicioval on sám od sebe.
Měla jsem to stejně, neuznávám ani vydupaní, ale ani ten pragmatický scénář - tak si pojďme sednout a říct si, že se chceme vzít a domluvit se kdy.
Nikdy jsem to manželovi ani neřekla, že si jej chci vzít a čekala jsem až přijde sám
vydržela jsem a dočkala se, prý to chtěl udělat, ale rozhoupaval se rok a půl
taky přemýšlivý introvert. Ale nic mi předem nesliboval, prostě jsme se o tom tématu nebavili
a děti jsme ještě neměli.
Co u vás nechápu je ten rozpor. Ty se chceš vdávat, ale
a) shodli jste se, že je to stejně jen papír
(opravdu není
)
b) řekla jsi mu, že jestli se nechce ženit, tak ok?? Což ale pro tebe není přece
Není to pro něj matoucí??
U něj zase nechápu, proč o tom teď mluví a nic nedělá, to je dost zvláštní
.
Kdybyste neměli děti, řekla bych, čekej dál
na tvém místě bych mu ale řekla, že další dítě už by mělo vstoupit do manželství a do úplné rodiny ![]()
Když mi lékaři dětí říkají příjmením dítěte nevadí mi to sem i na to hrdá..
@lucypaja píše:
Když mi lékaři dětí říkají příjmením dítěte nevadí mi to sem i na to hrdá..
Hrda? Na co?
Ty evidentne nemas hrdost vubec zadnou ![]()
@Unintended píše:To je spletity případ zakladatelko.
Naprosto chápu, že ti jde jak o manželství, tak i o samotnou žádostrespektive, aby celé to gesto inicioval on sám od sebe.
Měla jsem to stejně, neuznávám ani vydupaní, ale ani ten pragmatický scénář - tak si pojďme sednout a říct si, že se chceme vzít a domluvit se kdy.
Nikdy jsem to manželovi ani neřekla, že si jej chci vzít a čekala jsem až přijde sámvydržela jsem a dočkala se, prý to chtěl udělat, ale rozhoupaval se rok a půl
taky přemýšlivý introvert. Ale nic mi předem nesliboval, prostě jsme se o tom tématu nebavili
a děti jsme ještě neměli.
Co u vás nechápu je ten rozpor. Ty se chceš vdávat, ale
U něj zase nechápu, proč o tom teď mluví a nic nedělá, to je dost zvláštní
a) shodli jste se, že je to stejně jen papír
(opravdu není)
b) řekla jsi mu, že jestli se nechce ženit, tak ok?? Což ale pro tebe není přeceNení to pro něj matoucí??
.
Kdybyste neměli děti, řekla bych, čekej dálna tvém místě bych mu ale řekla, že další dítě už by mělo vstoupit do manželství a do úplné rodiny
Pro mě to byl cár papíru, když jsme neměli malého. Potom se to změnilo a on to ví. Já se ho právě jednou ptala, že proč nejsme svoji, když se chce ženit a jestli nechce, tak ať mi to řekne. Neříkala jsem ok. Jen aby řekl pravdu. Na začátku jsme se shodli, že svatba není důležitá a máme jiné plány, cestování, bydlení atd… jak říkám, malý byl plánovaný a ani v těhotenství mě to vdávat se extra nelákalo, ale když je tu malý, je skutečný a já bych chtěla skutečnou opravdovou rodinu. Kdybych věděla, že to po narození malého budu vnímat jinak, tak bych taky mluvila jinak… ale to jsem bohužel nevěděla ![]()
@truelly to doufám taky
…ještě mám výhledově šanci na další dvě snachy
…ona mi pak i děkovala, že je moc ráda, že jsem to řekla, že by se snad nikdy nerozhoupal ![]()
@Anna766 Tak vzhledem k tomu, že sama mám tři syny, je to moje princezna… ![]()
@Anonymní píše:
Pro mě to byl cár papíru, když jsme neměli malého. Potom se to změnilo a on to ví. Já se ho právě jednou ptala, že proč nejsme svoji, když se chce ženit a jestli nechce, tak ať mi to řekne. Neříkala jsem ok. Jen aby řekl pravdu. Na začátku jsme se shodli, že svatba není důležitá a máme jiné plány, cestování, bydlení atd… jak říkám, malý byl plánovaný a ani v těhotenství mě to vdávat se extra nelákalo, ale když je tu malý, je skutečný a já bych chtěla skutečnou opravdovou rodinu. Kdybych věděla, že to po narození malého budu vnímat jinak, tak bych taky mluvila jinak… ale to jsem bohužel nevěděla
Tak já to měla teda jinak. Pro mě to bylo potvrzení toho, že mě miluje a chce se mnou být před celým světem oficiálně. Cestování, bydlení…jasně, ale není to pro mě důležitější než svatba. Dítě jsem před svatbou neplánovala. Když by si mě nechtěl sám od sebe vzít, dítě by žádné nebylo.
@Kockazvysocan Tak já to tady říkám od jejich puberty, že nejdřív svatba…a ještě, že jak si jí vyberou a vezmou a budou mít děti, tak rozvod neexistuje…
od malých dětí se neodchází…
@lucypaja píše: @Kockazvysocan-že alespoň chvilku mám stejné příjmení..
Tak mu to řekni narovinu. Hele Pepo, vadí mi že se jmenujete jinak než já i když jsme rodina a že se moje dítě jmenuje jinak. Co s tím budeme dělat…a domluvit se.
@Anonymní píše:
Ja cekam taky uz hodne dlouho. Jsme spolu 15 let a stale se k nicemu nema, rika, ze nekdy atd.
Tak ja nevim
Mame to podobne. My ted „oslavili“ 17 let, a zatim nic. Rikal, ze jeste tenhle rok do toho prastime. No, hm, nevim no, jestli to stihne, pozadat me aspon o ruku. Az jsem z toho docela otravena ![]()
@Anna766-..buď je trapnej nebo nevím, když sem se ho kdysi ptala, proč se nevezmem, že bych ráda měla stejné příjmení..tak odpověď..to máš blbé!! Jako někdy mi přijde, že se chová jak puberťák, někdy zas jak důchodce!!
@Maria37 Hlavně dneska je život o tom na co máme a nemáme papír.
@lucypaja jo, tak to na svatbu nevypadá a tohle by mě vyloženě urazilo…
Tuhle jsem byla svědkem toho, jak se mladá maminka s miminkem u pediatra vyčítavě obořila na toho svého, že se nejmenuje stejně jako miminko, což lékař předpokládal a že je to jeho vina, protože si ji nevzal. Byla to celkem ironie osudu, protože sama manžela nemám, ale jak má dítě stejné příjmení, nebudí to vůbec žádnou pozornost. Musela jsem se v duchu smát.