Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucypaja píše:
Když mi lékaři dětí říkají příjmením dítěte nevadí mi to sem i na to hrdá..
Jsi hrdá, že jsi vlezdoprd*lka? Hele a on tě partner živí, nebo proč ne tvoje příjmení? Já to fakt nechápu
![]()
@lucypaja píše: @Anna766-..buď je trapnej nebo nevím, když sem se ho kdysi ptala, proč se nevezmem, že bych ráda měla stejné příjmení..tak odpověď..to máš blbé!! Jako někdy mi přijde, že se chová jak puberťák, někdy zas jak důchodce!!
Holky co tu píšete takhle, oni ti chlapi prostě a jednoduše svatbu nechtějí a nemají koule to říct narovinu. Protože když chlap svatbu chce, jde a udělá. Mě chlap řekl že se vezmeme po dvoutýdenním chození, proto jsem s smála, protože mě nenapadlo že to myslí doopravdy. Svatba byla do dvou měsíců. Ano vím, že je to bláznovství a nikomu bych to snad ani nedoporučovala
ale jsme spolu pořád. Ale takových chlapů znám dost, co šli a požádali po ruku a hotovo, protože chtěli. Ale taky dost těch, kteří nechtěli a taky takhle blbě slibovali, kecali blbiny jako že počkej, jednou snad, dočkáš se…
Známá takhle měla slíbenou svatbu, že snad jednou, pak až bude dítě, když konečně po dlouhé době přišlo, měli s tím nějaké problémy, tak se vymluvil že už jsou spolu dlouho a nemá to cenu. Tak se známá podle toho zařídila, dítě má její jméno, byt je na její jméno, auto taky.
@lucypaja píše: @Anna766-..buď je trapnej nebo nevím, když sem se ho kdysi ptala, proč se nevezmem, že bych ráda měla stejné příjmení..tak odpověď..to máš blbé!! Jako někdy mi přijde, že se chová jak puberťák, někdy zas jak důchodce!!
Tak po tomhle vylevu by to mel mit blbe hlavne on!! To te neurazilo…?
Holt mladym muzum dneska ti starsi vtloukaji do hlavy moudra typu „hlavne si ji neber, nepis na ni zadnej majetek, diteti udelej testy otcovstvi a kdyz bude prudit, tak ji vykopnes“.
To je vzor jak noha.
@Monchichik-no asi ano, ale proč to neřekne rovnou!! Má své jisté a to mu asi stačí!!
Už vidím, jak si ten tvůj skvělej exemplář bere očr, stará se o polovinu domácnosti a spravedlivě se dělite o náklady.
jako tohle by mi partner řekl jednou.
Ale já bych nikdy nedala dětem jiné příjmení než svoje… ono to asi fakt půjde ruku v ruce ![]()
@Lucie_Sx-urazilo,každá taková divná připomínka na svatbu, ženění aj mě urazí i rozbrečí..naštěstí starší syn už dlouho říká, že nechce být jako táta, jako názory, chování… i on mu jednou řekl, že si mě ještě nevzal, proč mu to tak trvá a on se na něj rozčílil, že do toho mu nic neni! Jednou děti řekly, že by chtěly na svatbu jako mojí a táty a on, že si mají počkat na svojí!
@lucypaja píše: @Monchichik-no asi ano, ale proč to neřekne rovnou!! Má své jisté a to mu asi stačí!!
Abys mu nezdrhla.
@Sisika9-no kdybych to věděla u prvního syna tak mu asi dám opravdu mé příjmení, třeba by ho to trklo
@lucypaja píše: @Lucie_Sx-urazilo,každá taková divná připomínka na svatbu, ženění aj mě urazí i rozbrečí..naštěstí starší syn už dlouho říká, že nechce být jako táta, jako názory, chování… i on mu jednou řekl, že si mě ještě nevzal, proč mu to tak trvá a on se na něj rozčílil, že do toho mu nic neni! Jednou děti řekly, že by chtěly na svatbu jako mojí a táty a on, že si mají počkat na svojí!
Tak na to rekni: „nebojte deti, az najdu toho praveho, tak vas na svatbu vezmu“.
Vazne si chces vzit nekoho, kdo o tebe tak moc nestoji…?
@Lucie_Sx-no,ale to mohu i tak, kdybych měla kam a opravdu už to nešlo klidně jdu, děti by viděl o víkendech stejně je vtýdnu od rána do večera v práci, a finančněna něm závislá nejsem.. jen by si musel vařit, prát..
@Lucie_Sx-no to by mě zajímalo, co by na to řekl, možná nic, mlčel by, možná by mu to ani nedošlo. No sem blbá, ale někdy ještě chci! Jednou se ho manželka kolegy ptala, když si mě nechce vzít, zda mě má pořád rád tak řekl, že no to mám!! Kdyby byl z rozvedené rodiny tak to beru, ale jeho rodiče rozvedení nejsou, naši jsou rozvedení mamka měla xmužských…to může být rád, že nejsem po ní!! No sem asi blbka!!
@Anonymní píše:
Jak jsem psala, tak jsem se před narozením syna vdávat nechtěla. Nebylo to pro mě důležité. Hold věci se mění. To by asi přišel, ale já to takhle nechci. Nechci aby si mě bral, protože jsem to řekla a stejně tak jsme odsoudili jeho sestru, která si svatbu vydupala s tím, že se jinak bude dcera jmenovat po ní…
Kočko promiň, ale ty to máš dost zvláště nastavené
Odsoudili jste jeho sestru, která si svatbu vydupala
, ale ona věděla, co chce a šla si zatím. Možná to neproběhlo podle tvých romantických představ, ale ona dostala, co chtěla a na rozdíl od tebe je spokojená. Zatímco ty stále čekáš, zda se otec tvého dítěte nějak vyjádří a omlouváš ho, že je nesmělý.
Pochop, že svůj život máš ve svých rukách
Můžeš čekat dál a možná se někdy dočkáš, ale za moc pravděpodobné to nepovažuju.
Nebo přestaneš doufat a čekat a ujasníš si, jak to s tou svatbou vlastně má a podle toho se rozhodneš, co dál ![]()
A to si s nim zustala? Po takove ponizujici odpovedi? ![]()
@Kockazvysocan-no dřív se tak nechoval, no zůstala kam bych šla! Já mám hranice za které už nerespektuju chování což se zatím nestalo..
@lucypaja píše: @Kockazvysocan-no dřív se tak nechoval, no zůstala kam bych šla! Já mám hranice za které už nerespektuju chování což se zatím nestalo..
ale už se ho na to neptej, vůbec to téma nevytahuj, a pokud s tím začne někdo jiný, nijak na to nereaguj.
stejně vidíš, že debaty k ničemu nevedou, tak se aspoň neponižuj.