Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jak jsem psala, tak jsem se před narozením syna vdávat nechtěla. Nebylo to pro mě důležité. Hold věci se mění. To by asi přišel, ale já to takhle nechci. Nechci aby si mě bral, protože jsem to řekla a stejně tak jsme odsoudili jeho sestru, která si svatbu vydupala s tím, že se jinak bude dcera jmenovat po ní…
Tak bud reknes, co vlastne chces a kdy, nebo ocividne vdana nebudes. Vyber si. ![]()
Deti spolu mate, svatbu jsi nechtela…jako co po tom chlapovi chces? Romantickou zadost? Proc by to delal? V jeho vesmiru je vsechno OK.
@lucypaja píše:
Můj přítel ví, že se chci vdávat, ale asi mu to je fuk.
A proč je stále tvým přítelem? ![]()
@Kockazvysocan-no a kde mám jistotu, že když si najdu jiného chlapa, že se bude chtít ženit? Přeci si nebudu hledat mužského a hned se nezeptám, kdy bude svatba? A s dětma bych se asi i v dnešní době bála někoho hledat, jo, kdyby mě, děti týral, mlátil..apod tak neváhám a jdu pryč
také by mě zajímal názor mužského, kdyby se on chtěl ženit, přítelkyně vy věděla, že chce svatbu a neměla by se k tomu, jak by se cítil on jako mužský? Vždy mi přijde, že se většinou mužů okolí zastává, že oni jsou ti chudáci apod.
@lucypaja píše: @Kockazvysocan-no a kde mám jistotu, že když si najdu jiného chlapa, že se bude chtít ženit? Přeci si nebudu hledat mužského a hned se nezeptám, kdy bude svatba? A s dětma bych se asi i v dnešní době bála někoho hledat, jo, kdyby mě, děti týral, mlátil..apod tak neváhám a jdu pryč
také by mě zajímal názor mužského, kdyby se on chtěl ženit, přítelkyně vy věděla, že chce svatbu a neměla by se k tomu, jak by se cítil on jako mužský? Vždy mi přijde, že se většinou mužů okolí zastává, že oni jsou ti chudáci apod.
Ve svem veku jsem uz vedela, co chci a zatim si sla. Nebyl problem si otazku spolecneho bydleni a manzelstvi vykomunikovat hned ze zacatku. Hledala jsem sice dlouho, ale mam to, co jsem chtela. Asi bych po tom nanzelstvi nesla uz tak tvrde, ale bez spolecneho bydleni by pro me vztah nikdy nebyl plnohodnotny ![]()
@lucypaja píše: @Kockazvysocan-no a kde mám jistotu, že když si najdu jiného chlapa, že se bude chtít ženit? Přeci si nebudu hledat mužského a hned se nezeptám, kdy bude svatba? A s dětma bych se asi i v dnešní době bála někoho hledat, jo, kdyby mě, děti týral, mlátil..apod tak neváhám a jdu pryč
Hned na zacatku, treba v prubehu 2 mesicu je dobre aspon zlehka probrat, jak to dal se zivotem vidi ten druhy. Tzn. pokud je pro me svatba dulezita, tak se ho proste zeptat, jestli ma v planu si nekdy zenit - ne nutne hned se mnou, ale obecne. Kdyz rekne, ze ne, tak ja se muzu svobodne rozhodnout, jestli mi za to stoji, i kdyz si me nevezme, nebo je pro me svatba dulezita a pujdu o dum dal. To je naprosto legitimni otazka. Tak podobne se to dela i ohledne deti. Proste se zeptas. A ne, ze cekas, tise doufas a pak jsi zklamana. Osobne nevim, kde se hledaji chlapi, kteri si zenskou vzit nechteji, ja jsem asi natolik dobry ulovek, ze si me chtel vzit doslova kazdy, ktery se mnou kdy co mel. Mozna to chce zacit u sebe, vazit si sama sebe, byt kvalitnim clovekem a znat svou hodnotu ![]()
@Kockazvysocan-tak fajn
, ale my ve společné domácnosti sme už 19 let, rok po seznámení sme se sestěhovali..já mám výdělek, partner má výdělek, máme děti…ale ta svatba to stejné příjmení..tam schází..asi nemůže mít člověk vše
@Afrikana-ze začátku sme o svatbě mluvili a že prý uvidíme časem.. Já jsem kdysi jeden vztah měla a tam by i svatba byla, ale osud zakročil jinak a pán už neni mezi náma!!
@Anonymní píše:
H.
No taky v tom mám trošku rozpor… nevím jestli ho jen neomlouvám a nepribarvuji si to… Já vážně doufám, že je takový jak si myslím, jen jsem myslela, že se rozhoupe dřív a jestli vůbec. Možná si mě vážně nevezme, já fakt nevím, ale tlačit ho k tomu nebudu. Spíš jen nechápu, proč by jinak říkal, že se chce ženit, ale že mám počkat. I jsem mu to říkala, že když se nechce ženit, tak ok, ale on říká, že chce, jen musím vydržet. Že se to musí naplánovat, ale je to už 3 roky. A já si včera připadala jako idiot. Dneska to vidím zase trošku jinak, ale možná je to jen můj problém. Fakt nevím 😁
Uplne jednoduse se tomu proste rika manipulace a jde mu to uzasne. Takova hlavni vizitka emocionalne nedostupneho partnera, to znamena clovek, ktery ma problemy na emocni urovni, je to, ze neco jineho rika a neco jineho dela.
Mam takovy pocit, ze si ten vas vztah velmi idealizujes.,
@lucypaja píše: @Kockazvysocan-tak fajn, ale my ve společné domácnosti sme už 19 let, rok po seznámení sme se sestěhovali..já mám výdělek, partner má výdělek, máme děti…ale ta svatba to stejné příjmení..tam schází..asi nemůže mít člověk vše
Tak po 19letech je to vnímání asi jiné.
Ale pořád si nemyslím, že je to o tom „nemůžu mít vše“ ![]()
Děti jsem přivedla do manželství, které se už dávno rozpadlo. Ale i tak v manželství vidím smysl (a nejde mi o majetek) a je pro mě důležité, i když děti už rodit nebudu ![]()
@Kockazvysocan-mě také o majetek nejde..ale fakt by mě zajímalo, jak by se to líbilo jemu, když by se on chtěl ženit a já nechtěla nebo to věčně oddalovala..by koukal, kdybych mu ukázala několik datumů a řekla vyber datum, kdy se vezmem ale s jeho povahou by mě poslal „do pryč “..
@lucypaja píše: @Kockazvysocan-mě také o majetek nejde..ale fakt by mě zajímalo, jak by se to líbilo jemu, když by se on chtěl ženit a já nechtěla nebo to věčně oddalovala..by koukal, kdybych mu ukázala několik datumů a řekla vyber datum, kdy se vezmem ale s jeho povahou by mě poslal "do pryč "..
Tak takhle se to samozřejmě nedělá ![]()
@Monchichik píše:
@Kockazvysocan Já to zase musela vysvětlit polopatě jednomu ze synů…uvažují nad dítětem, takže jsem se ptala, co jako svatba? Ona by se byla vdávala ráda, ale ten můj potomek si dával na čas, prý někdy, časem atd…![]()
Tak jsem řekla, že buď chce jí, miluje jí a vezme si jí nebo ať jí nechá jít. Dítě si s přítelkyní dělat nebude…to u nás v rodině neexistuje
![]()
..takže před vánoci požádal a v červnu z ní udělal manželku
snacha šťastná jako blecha, protože sice netlačila, ale asi měla taky ten pocit, že o ní tak zase nestojí, když si jí pořád nechtěl vzít. A to spolu byli už 6 let…no on je celkem nerozhodnej, na vše má čas, tak jsem ho musela popostrčit…
@truelly píše:![]()
jsi úžasná tchýně. Doufám, že vám vztah se snachou vydrží dobrý po celý život!!!
Taky mi to tak přijde. Snacha Monči má velké štěstí.
@Monchichik píše:
@Kockazvysocan Já to zase musela vysvětlit polopatě jednomu ze synů…uvažují nad dítětem, takže jsem se ptala, co jako svatba? Ona by se byla vdávala ráda, ale ten můj potomek si dával na čas, prý někdy, časem atd…![]()
Tak jsem řekla, že buď chce jí, miluje jí a vezme si jí nebo ať jí nechá jít. Dítě si s přítelkyní dělat nebude…to u nás v rodině neexistuje
![]()
..takže před vánoci požádal a v červnu z ní udělal manželku
snacha šťastná jako blecha, protože sice netlačila, ale asi měla taky ten pocit, že o ní tak zase nestojí, když si jí pořád nechtěl vzít. A to spolu byli už 6 let…no on je celkem nerozhodnej, na vše má čas, tak jsem ho musela popostrčit…
Taky doufám, že se moje dery vdají a nebudou žít na psí knížku.
![]()