Také si vás partner nechce vzít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13197
2.10.23 00:40
@Lu66 píše:
Já také nevím proč to ženský tolik hrotí. Však je to fuk ne… Já jsem čerstvě vdaná, ale u nás to bylo naopak. Partner si musel počkat, a asi jsem u za to stála. :mrgreen:

kazda zoufala, nesamostatna zenska to takto hroti… a pak se divi, jak se k nim partneri chovaji… pokud zacnou manzelstvi takto, jak mohou ocekavat nejakou uctu, kdyz ony samy sebe si nevazi… to je stejne jako se sexem, ty co to daji lacine, chovaji se jako cuchty, tak ziji zivot cuchty, ty, co si vazi sami sebe, tak i partneri se k nim tak chovaji… s lasko a respektem… uz jen ten nazev diskuse „nechce si me vzit“… to me evokuje dozvuk, jsem pecen chleba a on si me nechce vzit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
2.10.23 00:47
@markytka3 píše:
kazda zoufala, nesamostatna zenska to takto hroti… a pak se divi, jak se k nim partneri chovaji… pokud zacnou manzelstvi takto, jak mohou ocekavat nejakou uctu, kdyz ony samy sebe si nevazi… to je stejne jako se sexem, ty co to daji lacine, chovaji se jako cuchty, tak ziji zivot cuchty, ty, co si vazi sami sebe, tak i partneri se k nim tak chovaji… s lasko a respektem… uz jen ten nazev diskuse „nechce si me vzit“… to me evokuje dozvuk, jsem pecen chleba a on si me nechce vzit :)

Moje slova… souhlas. Prostě to jak se chováš, to vyzařuješ, a tak se k tobě budou lidé chovat. Kdyby se tolik věcí nehrotilo, bylo by na světe krásně. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.10.23 00:55

Tak ono „vydupat si svatbu“ je nesmysl, to nejde.
Kdo nechce, zenit se proste nebude.

Spis je to o tom dat najevo, ze bez svatby ne e.

Ale uznavam, ze resit to po detech uz je krapet pozde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
2.10.23 01:01
@andrasteia píše:
@Oriseka @Martina84 deti stejny rodicu nemohou mit odlisna prijmeni.

On ten otec pak ani nemusí být v RL ;) ale já myslím, že to jde…pokaždé jsme podepisovali, že bude mít dítě to a to příjmení, v obou těhotenství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
2.10.23 01:03
@Sisika9 píše:
Ale když neuvede otce? A nechala by ho až třeba za pár let dopsat soudně, tak přece nebudou povinně dítěti měnit příjmení :think:

Jo, tak tohle varianta je. Tak by mohlo mit dite jmeno po ni. Je otázka, jak moc by pak mela paní doma „husto“.

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
2.10.23 01:15

@welovefashion

Pokud otec neni v RL, tak samozrejme ma dite jmeno po matce. Ale pokud uz par dite ma, tak i kdyby si napsali jine prijmeni, matdikarka si to dohleda a rozdilna jmena nepovoli (pokud maji obe deti stejne oba rodice), leda by byla fakt lempl. Ver mi :srdce:

• Citovat
  • Upravit
895
2.10.23 03:23
@markytka3 píše:
aaa dalsi blbena, co si mysli, ze kdyz da prijmeni po sobe, natruc, ze chlapa zmeni :lol: :lol:

@Sisika9 no taky jsme si říkali, ale ten chlap si jí vůbec nevážil (už i během vztahu), sice měli svatbu, ale i tak tu holku podváděl, takže tak, a jak někdo psal něco o instagramových :srdce: :srdce: :srdce: tak to taky vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.23 06:17

H.
Teda to je reakcí. My máme s přítelem krásný vztah a já se také nikdy nechtěla vdávat. Jenže po narození syna, měl ty narážky sám, že abych se nedivila, když mi bude měřit prst na prstýnek a podobně… tak jsem o tom začala přemýšlet a začala jsem se fakt těšit, ale je to už 3,5 roku a nic. My jinak máme krásný vztah, přítel je ten nejlepší chlap, máme obrovský dům, zahradu… Jen prostě nejsme ta rodina, jak by mělo být. A proč má příjmení po něm? Nikdy mě nenapadlo, že by ho syn neměl a já mám strašné příjmení, takže by trpěl maximálně syn.. H.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.23 06:22
@Netopirek píše:
A proč máte dítě bez svatby, když je pro tebe to manželství důležité? Jestli ti vadí příjmení, tak si ho změň.
A co by se stalo kdyby jsi přišla domů s tím, že ten a ten den má zamluvený termín na radnici? Myslíš, že by nepřišel?

Jak jsem psala, tak jsem se před narozením syna vdávat nechtěla. Nebylo to pro mě důležité. Hold věci se mění. To by asi přišel, ale já to takhle nechci. Nechci aby si mě bral, protože jsem to řekla a stejně tak jsme odsoudili jeho sestru, která si svatbu vydupala s tím, že se jinak bude dcera jmenovat po ní…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.23 06:26
@markytka3 píše:
kazda zoufala, nesamostatna zenska to takto hroti… a pak se divi, jak se k nim partneri chovaji… pokud zacnou manzelstvi takto, jak mohou ocekavat nejakou uctu, kdyz ony samy sebe si nevazi… to je stejne jako se sexem, ty co to daji lacine, chovaji se jako cuchty, tak ziji zivot cuchty, ty, co si vazi sami sebe, tak i partneri se k nim tak chovaji… s lasko a respektem… uz jen ten nazev diskuse „nechce si me vzit“… to me evokuje dozvuk, jsem pecen chleba a on si me nechce vzit :)

H.
Nejsem nesamostatná a určitě si nechci nic vydupat. My máme krásný vztah, nemáme žádné problémy, jen na mě včera padla délka, že je to tak, jak to je.. jinak o svatbě ani nemluvím, to jen třeba když se někdo v okolí bere, tak mi prostě říká, že se taky dočkám a tak… možná proto mě je to tak líto, že o tom začíná on a nic. :lol: H.

• Citovat
  • Upravit
3792
2.10.23 06:30
@Anonymní píše:
Jak jsem psala, tak jsem se před narozením syna vdávat nechtěla. Nebylo to pro mě důležité. Hold věci se mění. To by asi přišel, ale já to takhle nechci. Nechci aby si mě bral, protože jsem to řekla a stejně tak jsme odsoudili jeho sestru, která si svatbu vydupala s tím, že se jinak bude dcera jmenovat po ní…

Promiň, ale to že chceš aby se dítě jmenovalo po tobě je nějaké vydupávání? To snad ne :roll: Mě zase přijde dát jméno po někom jiném jako podlézání a fakt by mě to nikdy nenapadlo, to až tady na epipi jsem zjistila a byla extrémně v šoku, kolik lidí to dělá :lol: Jinak by si tě přeci nebral protože jsi to řekla, ale protože se prostě změnila situace. Proč jsi s ním o tom narovinu nemluvila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65189
2.10.23 06:37
@hospodki píše:
Já to prave taky znám jen jako součást manželského slibu a podepisujes to do matriky a je to i na oddacim listu. Ale ze bych nemohla dat dítěti příjmení odlišné od sourozence mi prijde jako blbost

Je to blbost, mame sourozence, tri ditka, kazdy jine prijmeni. Matka taky jine. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
2.10.23 06:41

Můj názor je trochu nepopulární, ale podle mě, když si chlap nevezme ženskou se kterou má dítě, tak je to zoufalec a zbabělec.
U nás v práci name takových případů pár, všechny děti mají jména po matce a všechny ženy to udělaly na truc. „Když si mě nevzal, tak se děcka budou jmenovat po mě“ a basta. Nikoli z logiky, praktičnosti nebo přesvědčení, ale čistě na truc.
Jiný případ je sousedka, mají malé dítě, nejsou manželé, ale dala jméno po otci, z praktických důvodu, svatbu oba plánují.

Jsem v tomto konzerva :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.23 06:43
@Sisika9 píše:
Promiň, ale to že chceš aby se dítě jmenovalo po tobě je nějaké vydupávání? To snad ne :roll: Mě zase přijde dát jméno po někom jiném jako podlézání a fakt by mě to nikdy nenapadlo, to až tady na epipi jsem zjistila a byla extrémně v šoku, kolik lidí to dělá :lol: Jinak by si tě přeci nebral protože jsi to řekla, ale protože se prostě změnila situace. Proč jsi s ním o tom narovinu nemluvila?

H.
Víš, dřív to pro mě nebylo důležité. Před ním jsem měla 2 dlouhodobé vztahy a nechtěla jsem se vdávat. Já jsem jeho první vážný vztah, přede mnou ani neměl moc přítelkyň. On je hodně stydlivý a je to vorkoholik, takže pořád dělá na baráku. Ale jak jsem psala, tak ty narážky začal mít sám, tak jsem se nakonec začala těšit, ale stále nic…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.23 06:50
@Big boss píše:
Můj názor je trochu nepopulární, ale podle mě, když si chlap nevezme ženskou se kterou má dítě, tak je to zoufalec a zbabělec.
U nás v práci name takových případů pár, všechny děti mají jména po matce a všechny ženy to udělaly na truc. „Když si mě nevzal, tak se děcka budou jmenovat po mě“ a basta. Nikoli z logiky, praktičnosti nebo přesvědčení, ale čistě na truc.
Jiný případ je sousedka, mají malé dítě, nejsou manželé, ale dala jméno po otci, z praktických důvodu, svatbu oba plánují.Jsem v tomto konzerva :lol:

H.
Přesně takhle bych to nechtěla na truc. Ani u druhého tohle řešit nebudu. My máme krásný, bezproblémový vztah. Jsme zajištění, jsme oba 30+ o svatbě začínal on sám, ale tam to také zkoncilo. Oba se milujeme, jen ta svatba nic. Jestli je to tím, že je stydlivý a nerad střed pozornosti nevím, nebo je to jen to, že si mě prostě vzít nechce… nevím

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky