Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kukacka123 píše:
Ja nerekla, ze to neexistujejen nechapu, proc ke vsemu tak skepticky…tak bych fakt zit nechtela
Já to neberu jako skepsi, ale jako realitu
pro mě to jsou moc důležité věci na to, abych nad tím mavla rukou. Vůbec nechápu jak ten zákon mohli takhle dojebat, je úplně postavený na hlavu, zase jenom povinnosti, ale práva k tomu vázaná žádná
pak ať se nikdo nedivi, že se lidi do svateb nehrnou a půlka děti se rodí svobodným matkám.
@warita píše:
to asi spis se k tomu lidi nepriznaji. Vejde zena do diskuze, zrovna premysli, kde si tento rok pujci na vanoce a vidi same supermatky a supermanzelky, ktere se chvastaji, ze ony by si NIKDY na vanoce nepujcily. Tak se citi pod psa, sklapne krovky a radsi otevre diskuzi o tom, koho zrovna podvadi manzel, protoze tam si alespon muze pripadat, jako na koni.Ale jinak souhlasim s tim, ze na vanoce si pujci fakt jenom dement. Sorry, ale kapr a bramborovy salat neni takovy vydaj, aby to cloveka odrovnalo a darky nemusi stat majland. Ja s manzelem si davame 1-2 darky max, diteti dam max 3 darky. Vic ne.
V jedne diskuzi jsem jednou cetla rady mamince, ktera nemela na darky detem, co vymyslet a padaly tam ne spatne napady. Napriklad radily holky, at koupi omalovanky a pastelky, oboji nestoji nejake extra penize, zabali kazde zvlast a ma hned 2 darky. A vite co? Me se ten napad libil. Darky opravdu nemusi stat majetek a radost udelaji. A ty omalovanky hodlam ted dat dcerce na narozeniny. Nevim, jestli z toho neco bude mit, budou ji teprve dva, ale strasne rada maluje. Ma to po mne. Tak to zkusim.
Mas pravdu, ale pruser je, ze dneska se lidi srovnavaj vice nez kdy jindy.
A decka se budou citat spatne hlavne ve skole, kdyz ostatn ise budo uchlubit jaky meli super darky. A oni pak budou outsideri a „socky“. Taky i kvuli tom use ti rodice snazi dat co nejelpsi darky kvul itomu srovnavani a pak pozici ve tride. ![]()
@terien jenze v dnesni dobe by se clovek jen nervoval se vsim…jako jasne, nerikam mavnout rukou, ale takhle se s tim stresovat mi prijde moc
ja vdana jsem, dceru jsme si poridili po svatbe a jak to maji ostatni je mi fuk ![]()
@Kukacka123 píše:
@terien jenze v dnesni dobe by se clovek jen nervoval se vsim…jako jasne, nerikam mavnout rukou, ale takhle se s tim stresovat mi prijde mocja vdana jsem, dceru jsme si poridili po svatbe a jak to maji ostatni je mi fuk
Já se tím nestresuju, vdávat se nechci takže je mi to u zadele. Ale s tím zákonem nesouhlasím, to je všechno.
@terien píše:
Já se tím nestresuju, vdávat se nechci takže je mi to u zadele. Ale s tím zákonem nesouhlasím, to je všechno.
No, nevypada to
treba jednou na vdavani zmenis nazor
manzelstvi neni jen o majetku
nebo aspon u nas teda ne…
@Kukacka123 píše:
No, nevypada totreba jednou na vdavani zmenis nazor
manzelstvi neni jen o majetku
nebo aspon u nas teda ne…
Jestli změním názor to nevím, ale pravděpodobně mě to jednou taky čeká. O majetku to nebude ani u nás, to máme vyřešené, ale zákon v téhle podobě může lidem zkazit život aniž by udělali cokoliv špatného a to mi vadí. Nemusí mít desetník dluhu a přesto zodpovídají za něco, o čem nejen neví, ale ani nemají šanci se dozvědět a nemají žádnou páku to ovlivnit. To nemůže být lhostejné snad nikomu.
@terien píše:
Já to neberu jako skepsi, ale jako realitupro mě to jsou moc důležité věci na to, abych nad tím mavla rukou. Vůbec nechápu jak ten zákon mohli takhle dojebat, je úplně postavený na hlavu, zase jenom povinnosti, ale práva k tomu vázaná žádná
![]()
pak ať se nikdo nedivi, že se lidi do svateb nehrnou a půlka děti se rodí svobodným matkám.
To schválili za peníze od exekutorů. O lidi vůbec nejde. Lépe se vládne lidem, kteří jsou na dně. Tam nás naše vláda hrne. A je jedno, která strana to vede.
@terien píše:
Jestli změním názor to nevím, ale pravděpodobně mě to jednou taky čeká. O majetku to nebude ani u nás, to máme vyřešené, ale zákon v téhle podobě může lidem zkazit život aniž by udělali cokoliv špatného a to mi vadí. Nemusí mít desetník dluhu a přesto zodpovídají za něco, o čem nejen neví, ale ani nemají šanci se dozvědět a nemají žádnou páku to ovlivnit. To nemůže být lhostejné snad nikomu.
Tak my se s manzelem moc dobre zname a nema nas co prekvapit
takze jsme v klidu…
@Kukacka123 píše:
Tak my se s manzelem moc dobre zname a nema nas co prekvapittakze jsme v klidu…
Já ti to upřímně přeju a myslím si, že tohle by mělo manželství přinést každému kdo do něj vstoupí. Jenže lidi k sobě nejsou vždycky fér a čestný a takovýhle paskvil jim jen nahrává na smeč místo aby to bylo naopak.
@Kobliha51 píše:
To schválili za peníze od exekutorů. O lidi vůbec nejde. Lépe se vládne lidem, kteří jsou na dně. Tam nás naše vláda hrne. A je jedno, která strana to vede.
Ale že to zahrnou i do manželství, který by mělo přinést lidem jistotu a zabezpečení je hodně smutný kino.
@terien píše:
Já ti to upřímně přeju a myslím si, že tohle by mělo manželství přinést každému kdo do něj vstoupí. Jenže lidi k sobě nejsou vždycky fér a čestný a takovýhle paskvil jim jen nahrává na smeč místo aby to bylo naopak.
Jo, to si myslim taky…ale tak to uz si lidi musi srovnat mezi sebou, jaky maji vztah…kolikrat to jen prechazi a neresi ![]()
@Kukacka123 píše:
Jo, to si myslim taky…ale tak to uz si lidi musi srovnat mezi sebou, jaky maji vztah…kolikrat to jen prechazi a neresi
Takhle jednoduchý to bohužel není, rovnat si můžeš co chceš, ale sňatkem neztrácí ani jeden svéprávnost. Může konat jak se mu zlíbí a druhá strana má za to nést zodpovědnost? To je přece postavený na hlavu.
@Kukacka123 píše:
Tak my se s manzelem moc dobre zname a nema nas co prekvapittakze jsme v klidu…
No jo, ale takových bylo. Pak slyšíš: Manžel je úplně jiný. Manžel se změnil. Tohle bych do něj nikdy neřekla, atd.
@terien píše:
Takhle jednoduchý to bohužel není, rovnat si můžeš co chceš, ale sňatkem neztrácí ani jeden svéprávnost. Může konat jak se mu zlíbí a druhá strana má za to nést zodpovědnost? To je přece postavený na hlavu.
Tak holt s tim do toho jdes…kazdy zakony zna
kdyz tomu druhemu neveris, nema cenu spolu byt, natoz se brat ![]()
@Emimin7 píše:
No jo, ale takových bylo. Pak slyšíš: Manžel je úplně jiný. Manžel se změnil. Tohle bych do něj nikdy neřekla, atd.
Tak ostatni mi jsou popravde jedno, kazdy zijeme svuj zivot. My se zname opravdu dlouho a jsme spolu taky dlouho, nebrali jsme se po roce, zazili jsme spolu fakt hodne…dobre i fakt zle a zname se
ale tak ja se tu nemusim nikomu zpovidat ze ![]()