Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MartinaIrena píše:
No jo, jenže často je právě ve hře fungování celé domácnosti nebo střecha nad hlavou, ne jen televize
Jenže tady už se bavíme o určitě ekonomické gramotnosti lidí. Dluhy umí nadělat každý, manželství nemanzelstvi. Pak se uskromni, ale není to povinnosti partnera v nesezdanem soužití je to jen jeho dobrá vůle. V manželství už prostě musí. Proto si také spousta lidí nechává zúžit SJM v manželství když manzel/ka nadělá dluhy. Postihne to celou rodinu u obou variant, ale to už je fakt o tom, že lidi občas vůbec nepřemýšlí a berou si půjčky jak bonbóny. Samozřejmě jsou i výjimky kde dojde k nějakému zavaznemu důvodu či nespravedlnosti kdy dluhy vzniknou i přesto, že jsou zdrženlivý.
@MartinaIrena píše:
No jo, jenže často je právě ve hře fungování celé domácnosti nebo střecha nad hlavou, ne jen televize
To možná jo, ale nezodpovídáš za dluhy, které jsou neudělala nebo o nich dokonce ani nevíš.
ááá, tak se nám objevil další důvod, proč že se ti chlapi neženou do ženění
Aby nepřišli o televizi
@dedrichov píše: ááá, tak se nám objevil další důvod, proč že se ti chlapi neženou do ženěníAby nepřišli o televizi
U me by to byl spis jediny duvod. Zbytek by snad osetrilo zuzeni SJM.
@terien píše:
To možná jo, ale nezodpovídáš za dluhy, které jsou neudělala nebo o nich dokonce ani nevíš.
Tak to se docela pleteš. Dneska můžeš mít dluhy už jako třeba desetileté děti - až jeden milion korun! - případ plzeňské MHD. Nebo je jako dítě zdědiš po rodičích. Pokud ihned po jejich úmrtí neutíkáš na příslušný úřad odmítnout dědictví.
@Martha03 píše:
Jenže tady už se bavíme o určitě ekonomické gramotnosti lidí. Dluhy umí nadělat každý, manželství nemanzelstvi. Pak se uskromni, ale není to povinnosti partnera v nesezdanem soužití je to jen jeho dobrá vůle. V manželství už prostě musí. Proto si také spousta lidí nechává zúžit SJM v manželství když manzel/ka nadělá dluhy. Postihne to celou rodinu u obou variant, ale to už je fakt o tom, že lidi občas vůbec nepřemýšlí a berou si půjčky jak bonbóny. Samozřejmě jsou i výjimky kde dojde k nějakému zavaznemu důvodu či nespravedlnosti kdy dluhy vzniknou i přesto, že jsou zdrženlivý.
Takže k původní domněnce zoidberga, z tvého pohledu je tedy v případě exekucí výhodnější být manželé, nebýt manželé nebo je to jedno? Já jsem psala, že to poslední
@MartinaIrena píše:
Tak to se docela pleteš. Dneska můžeš mít dluhy už jako třeba desetileté děti - až jeden milion korun! - případ plzeňské MHD. Nebo je jako dítě zdědiš po rodičích. Pokud ihned po jejich úmrtí neutíkáš na příslušný úřad odmítnout dědictví.
Já se nebavím o dětech, ale o partnerství.
@terien píše:
Já se nebavím o dětech, ale o partnerství.
Ok to neodpovídáš, ale je to, jak jsem už tady psala. V reálu je stejně postižená celá domácnost.
Mě teda nezlobte se, ale přijde hodně ujetý, když někdo jako argument proti manželství už dopředu počítá s exekucí.
@MartinaIrena píše:
Mě teda nezlobte se, ale přijde hodně ujetý, když někdo jako argument proti manželství už dopředu počítá s exekucí.
Ja bych s ni nepocital. Jde o fakt, ze nikdy nevis. I ten financne nejgramotnejsi clovek muze zacit trpet bipolarni poruchou a ve fazi manie vse utrati a nadela si pujcky.
@MartinaIrena píše:
Je to nemlich to samé, jako tvůj argument, že když je někdo proti sňatku, tak si nechává zadní vrátka. ![]()
@brumdinka píše:@ulice
Prosím? To nemyslíš vážně…tak předně nikdy sem za našeho vztahu milence neměla, celou dobu těch 17 let až do rozchodu z mé strany po tom co jsem neslyšela nic jiného než jak sem nemozna a bez něj nic jsem mu byla verna a soud ještě neproběhl takže v péči je pořád máme oba a ano je manipulátor, ale to nebudu vykládat někomu jako ty, kdo má potřebu vytahovat staré věci navíc zcela zcestně..a ano hovořila bych stejně… opravdu mám v životě jiné priority než hromadění majetku, ale zcela chápu, že to ty stejně jako mainstreamová společnost zaměřená na prachy a výkon nepochopíPokud jsi příspěvky needitovala,tak si tu každý může dohledat tvoje storky o ehm…kamarádovi,do kterého jsi byla zamilovaná a řešila,zda rozbít rodinu nebo zůstat s manželem,který je podle tvého tehdejího tvrzení dobrý otec i manžel. Že ses s kamarádem (minimálně) líbala v autě,že tě odkopnul,našel si jinou a ty jsi tu zase mnohokrát řešila,že ho chceš zpátky a jak tě to trápí.Po celoudobu jsi byla vdaná a o manželovi nemluvila jako nyní - manipulátorovi,který tě několik let despoticky trápil.
Já tě nesleduju,jen čtu témata o vztazích a ty jsi o tom psala v několika z nich… A už tenkrátjsem ti psala,že se nemůžeš divit manželovi,že se nesnaží,když ty jsi zamilovaná jinde a že tohle muž většinou nekousne.Taky jsi se hrozně rozčilovala,jak to s tím vůbec nesouvisí a jak je to manželovo chyba.Heled,mě je to fuk.Vztahy jsou složité,já tě nesoudím.Jen by sis měla rozmyslet,jestli o manželovi/rozvodu budeš psát pokaždé něco jiného.Ve starších příspěvcích je tvůj muž pefektní,sotva ses zaláskovala jinde,je z něj manipulant a despota.Jednou má děti v péči on(neofiko)a podruhé je to hřích napsat to, co jsi psala ty sama.
Je mi jasné,jak budu zase ta nejhorší,ale já to špatně nemyslím,jen si tohle pamatuju,nemůžu za to,že mi to utkvělo.
A narovinu,ano,já chápu,že někdo nechce přijít o všechen těžce vybudovaný majetek kvůli tomu,že je manželka je nevěrnice a tahá se jiným.To samé platí obráceně.
Ale pokud jde o opravdovou lásku, má rozhodovat srdce,takže já jsem pro manželství.
@MartinaIrena píše:
Tak, podle mě je to jeden z rozumných důvodů, proč se nevzít, zvláště při nějakých pochybách či špatné zkušenosti. Zrovna kamarádka s partnerem skoro 10 let, dvouletou holčičku mají, partner ale v exekuci, strhávají mu peníze, tak je logické, že se zatím neberou.. A tak nějak to z něj plynulo až během let, že má dluhy..
@MartinaIrena píše:
Zase si dokážu představit,že někoho miluju,chci si ho vzít,ale vím,že má rizikovější podnikání nebo nějaké problémy nebo není tak finančně gramotný atd. - že může být skvělý manžel, otec, milenec,ale u financí je trošku rizikovější,ale miluju ho a chci do toho jít - a tak to ošetřím tak,aby to v případě problémů nezasáhloé všechny,ale jen jeho mzdu a majetek.
Každopádně já bych se v takovém případě raději nevdávala.
@MartinaIrena píše:
A teď si představ, že existují i lidé, kteří uzavírají pojistky. Na majetek, na život, na úraz…protože by se něco mohlo stát. A přitom třeba za celý život k žádnému plnění nedojde
To jsou teprve podivíni ![]()