Také si vás partner nechce vzít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7712
19.10.18 13:42
@Emimin7 píše:
@Kobliha51 Každý 7.-8. Čech si půjčuje na vánoční dárky. :pankac:

Tak to je strasny 8o to nechapu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
19.10.18 13:53
@Kukacka123 píše:
Tak to je strasny 8o to nechapu :zed:

A to jsou jen oficiální půjčky. Už nevíme, kolik lidí si půjčí od známých. Po mě třeba chtěl kamarád 7000,– na bundu. Jiný zas 2000,–, ale ten měl aspoň dost slušnosti si vymyslet, že jeho dcera tři dny nejedla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
19.10.18 14:00
@Emimin7 píše:
A to jsou jen oficiální půjčky. Už nevíme, kolik lidí si půjčí od známých. Po mě třeba chtěl kamarád 7000,– na bundu. Jiný zas 2000,–, ale ten měl aspoň dost slušnosti si vymyslet, že jeho dcera tři dny nejedla. :)

V jakym okruhu lidi se to pohybujes :mrgreen: sakra tak nemam na bundu za 7000,–, tak si asi koupim levnejsi ne…sila 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
19.10.18 14:09
@Kukacka123 píše:
V jakym okruhu lidi se to pohybujes :mrgreen: sakra tak nemam na bundu za 7000,–, tak si asi koupim levnejsi ne…sila 8o :lol:

Ta bunda právě byla v akci, takže potřeboval hned, než akce skončí a bude stát víc. :)
Tohle jsou všechno lidi, co jsem měl tu čest poznat při vypomáhání v hospodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
19.10.18 15:27
@Emimin7 píše:
Ta bunda právě byla v akci, takže potřeboval hned, než akce skončí a bude stát víc. :)
Tohle jsou všechno lidi, co jsem měl tu čest poznat při vypomáhání v hospodě.

Aha, bezva duvod, kdyz na to nemam :mrgreen: nevim…at je to sebelepsi akce, kdyz na to nemam, tak si to nekoupim…ja bych toho chtela… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
19.10.18 16:30

@ulice promiň ale plácáš páté přes deváté, celé to bylo uplně jinak a také jsem to tu psala, vytahuješ si z toho jen co se ti hodí a sorry opravdu nejsem nevěrnice a nechci připravit manžela o majetek :lol: …dál se k tomu vyjadřovat nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
19.10.18 16:55
@Emimin7 píše:
Ale zadlužení hrozí potencionálně každému.

byla bych opatrná se slovem „každému“.Tak mně třeba ne..
Co se týká půjček na Vánoce, tak to může jen finanční analfabet, protože když na něco nemám, tak to nekupuji, méně dárků a nepřežírání.Pokud je pravda, že každý 7 až 8 Čech si na Vánoce půjčuje (odkud se to číslo bere ?) , tak nemám slov.Tady každý píše, že na tento účel nikdy, přitom tedy každá 7 - 8 uživatelka by měla svátky na splátky.Buď přehání statistika nebo to tu lidé nemají koule přiznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
19.10.18 17:39
@Burj Chalifa píše:
byla bych opatrná se slovem „každému“.Tak mně třeba ne..
Co se týká půjček na Vánoce, tak to může jen finanční analfabet, protože když na něco nemám, tak to nekupuji, méně dárků a nepřežírání.Pokud je pravda, že každý 7 až 8 Čech si na Vánoce půjčuje (odkud se to číslo bere ?) , tak nemám slov.Tady každý píše, že na tento účel nikdy, přitom tedy každá 7 - 8 uživatelka by měla svátky na splátky.Buď přehání statistika nebo to tu lidé nemají koule přiznat.

to asi spis se k tomu lidi nepriznaji. Vejde zena do diskuze, zrovna premysli, kde si tento rok pujci na vanoce a vidi same supermatky a supermanzelky, ktere se chvastaji, ze ony by si NIKDY na vanoce nepujcily. Tak se citi pod psa, sklapne krovky a radsi otevre diskuzi o tom, koho zrovna podvadi manzel, protoze tam si alespon muze pripadat, jako na koni.

Ale jinak souhlasim s tim, ze na vanoce si pujci fakt jenom dement. Sorry, ale kapr a bramborovy salat neni takovy vydaj, aby to cloveka odrovnalo a darky nemusi stat majland. Ja s manzelem si davame 1-2 darky max, diteti dam max 3 darky. Vic ne.

V jedne diskuzi jsem jednou cetla rady mamince, ktera nemela na darky detem, co vymyslet a padaly tam ne spatne napady. Napriklad radily holky, at koupi omalovanky a pastelky, oboji nestoji nejake extra penize, zabali kazde zvlast a ma hned 2 darky. A vite co? Me se ten napad libil. Darky opravdu nemusi stat majetek a radost udelaji. A ty omalovanky hodlam ted dat dcerce na narozeniny. Nevim, jestli z toho neco bude mit, budou ji teprve dva, ale strasne rada maluje. Ma to po mne. Tak to zkusim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25111
19.10.18 18:07
@Emimin7 píše:
@Kobliha51 Každý 7.-8. Čech si půjčuje na vánoční dárky. :pankac:
:zed: :zed:
Nebo má dovolenou. :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25111
19.10.18 18:08
@Emimin7 píše:
A to jsou jen oficiální půjčky. Už nevíme, kolik lidí si půjčí od známých. Po mě třeba chtěl kamarád 7000,– na bundu. Jiný zas 2000,–, ale ten měl aspoň dost slušnosti si vymyslet, že jeho dcera tři dny nejedla. :)

Je to hrozný, když víš, že něčí dítě je hlady a on si vypaluje zobák cigarama apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25111
19.10.18 18:12
@Kukacka123 píše:
Aha, bezva duvod, kdyz na to nemam :mrgreen: nevim…at je to sebelepsi akce, kdyz na to nemam, tak si to nekoupim…ja bych toho chtela… :mrgreen:

Jenomže to je všechno dnešní uspěchaná doba. Lidi nejsou ochotní na nic čekat. Jsou rozmazlený a zvyklí, že mají všechno hned.Pak se ani z daný věci tolik neradujou. Když na něco šetřím rok dva a pak si to koupím, má to pro mě daleko větší cenu, než něco, co jsem udělala lusknutim prstu. A jedno zda na dluh. Hlavně že hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25111
19.10.18 18:19
@Burj Chalifa píše:
Pokud je pravda, že každý 7 až 8 Čech si na Vánoce půjčuje (odkud se to číslo bere ?) , tak nemám slov.Tady každý píše, že na tento účel nikdy, přitom tedy každá 7 - 8 uživatelka by měla svátky na splátky.

Já třeba nemám pocit, že bychom byli nějak přehnaně asketický ani prachatý, ale i tak je oříšek vymyslet dárky dětem k Vánocům. Mám pocit, že už všechno mají a z druhý strany nechci kupovat každou ptákovinu, na kterou v krámě ukážou prstem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
19.10.18 18:22

Já znám i chlapa, co skočil z mostu, protože neměl dětem na dárky. Někteří to holt berou až tak. Jeho plán naštěstí nevyšel, ale od té doby má něco vážného s páteří. Ale chodit normálně může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25111
19.10.18 18:25
@Emimin7 píše:
Já znám i chlapa, co skočil z mostu, protože neměl dětem na dárky. Někteří to holt berou až tak. Jeho plán naštěstí nevyšel, ale od té doby má něco vážného s páteří. Ale chodit normálně může.

Tak tam je podle mě patologie v osobnosti. To není ani trochu normální. Edit možná neléčená deprese… kdo ví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
19.10.18 18:29

@Kobliha51 Tomu nevěřím, přece po mě nemůžou chtít platit něco, za co nejsem zodpovědná. To by mohl ty dluhy třeba otec nasekat schválně s tím, že platit to budu já,jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí