Také si vás partner nechce vzít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
káťa
19.10.18 11:10
@MartinaIrena píše:
Mě teda nezlobte se, ale přijde hodně ujetý, když někdo jako argument proti manželství už dopředu počítá s exekucí.

To je stejne jako když příznivci manželství tu dopředu hlásají, že po rozvodu by na tom byli lépe než jako nesezdaní a ze je že sňatku složitější odejít…taky už dopředu počítají s tim, že partner bude chtít vzít kramle ?

• Citovat
  • Upravit
25118
19.10.18 12:02
@zoidberg píše:
A teď si představ, že existují i lidé, kteří uzavírají pojistky. Na majetek, na život, na úraz…protože by se něco mohlo stát. A přitom třeba za celý život k žádnému plnění nedojde :think: To jsou teprve podivíni ;)

Ale to je něco jinýho. To máme dneska všichni rozumne uvažující lidí, ale já mluvím o tom, že prostě do vztahu s člověkem, u kterýho hrozi, že zadluží mě a potenciálně celou rodinu a naše se asi nepohrnu ne? Ale tak každý to máme jinak no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
19.10.18 12:04
@MartinaIrena píše:
Ale to je něco jinýho. To máme dneska všichni rozumne uvažující lidí, ale já mluvím o tom, že prostě do vztahu s člověkem, u kterýho hrozi, že zadluží mě a potenciálně celou rodinu a naše se asi nepohrnu ne? Ale tak každý to máme jinak no

Ale zadlužení hrozí potencionálně každému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25118
19.10.18 12:09
@káťa píše:
To je stejne jako když příznivci manželství tu dopředu hlásají, že po rozvodu by na tom byli lépe než jako nesezdaní a ze je že sňatku složitější odejít…taky už dopředu počítají s tim, že partner bude chtít vzít kramle ?

Tak to mi přijde ale taky divný. Osobně neznám naprosto nikoho, kdo šel do manželství s tím, ze by dopředu počítal s rozvodem. Ty jo? On internet snese všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
19.10.18 12:10
@MartinaIrena píše:
Ale to je něco jinýho. To máme dneska všichni rozumne uvažující lidí, ale já mluvím o tom, že prostě do vztahu s člověkem, u kterýho hrozi, že zadluží mě a potenciálně celou rodinu a naše se asi nepohrnu ne? Ale tak každý to máme jinak no

To ale nemůžeš nikdy předem vědět. Prostě nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25118
19.10.18 12:16
@Emimin7 píše:
Ale zadlužení hrozí potencionálně každému.

No jistě. A právě proto tady už asi potřetí píšu, že z pohledu exekucí je jedno, jestli jste nebo nejste manželé. Všechno se dá dopředu ošetřit právně. Že to lidi nedělají, není můj problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
19.10.18 12:18
@MartinaIrena píše:
No jistě. A právě proto tady už asi potřetí píšu, že z pohledu exekucí je jedno, jestli jste nebo nejste manželé. Všechno se dá dopředu ošetřit právně. Že to lidi nedělají, není můj problém.

To právě není, jak už jsem zmínil stránku zpět. Když je majetek prokazatelně oddělený, exekutor má nárok jen na majetek dlužníka. V manželství má právo na majetek obou a nejde to právně ošetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25118
19.10.18 12:23
@Emimin7 píše:
To právě není, jak už jsem zmínil stránku zpět. Když je majetek prokazatelně oddělený, exekutor má nárok jen na majetek dlužníka. V manželství má právo na majetek obou a nejde to právně ošetřit.

Já vím, ale to je pořád ta teorie. V praxi to probíhá tak že na majetek toho druhýho exekutor nemůže, ale v reálu tím trpi celá rodina. V našem bývalém bydlišti byla rodina, kdy desetiletý kluk už bydlel na pátém místě, chodil na třetí zakladku a byl z toho dost nešťastný. Jen si stačil najít kamarády a trochu se zajet, už táhli dál. A teď mi řekni v tomhle konkrétním případě, k čemu těm lidem bylo, že nejsou manželé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
19.10.18 12:25
@MartinaIrena píše:
Já vím, ale to je pořád ta teorie. V praxi to probíhá tak že na majetek toho druhýho exekutor nemůže, ale v reálu tím trpi celá rodina. V našem bývalém bydlišti byla rodina, kdy desetiletý kluk už bydlel na pátém místě, chodil na třetí zakladku a byl z toho dost nešťastný. Jen si stačil najít kamarády a trochu se zajet, už táhli dál. A teď mi řekni v tomhle konkrétním případě, k čemu těm lidem bylo, že nejsou manželé?

Tenhle příklad vůbec nechápu. Kdo tam měl dluhy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25118
19.10.18 12:35
@Emimin7 píše:
Tenhle příklad vůbec nechápu. Kdo tam měl dluhy?

Ten otec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
19.10.18 12:37
@MartinaIrena píše:
Ten otec

Pak ho matka může opustit a žít bez dluhů. Kdyby ho opustila v manželství, pořád by byla dlužna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
19.10.18 13:06
@Emimin7 píše:
Pak ho matka může opustit a žít bez dluhů. Kdyby ho opustila v manželství, pořád by byla dlužna.

Tak tak, jestli se nesezdaná zena pořád táhla za dluznikem, její (a synova ) smůla. Pokud by nechtěla, mohla žít s klukem bez dluhu.
Jako manželka by tuhle možnost neměla, taky by se mohla trhnout, ale automaticky by dluzila půlku…

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
19.10.18 13:13
@Emimin7 píše:

To nám to ti naši zvolení poslanci hezky zařídili. :mrgreen: Exekutorská loby zasáhla tak, že dluhy lze vymáhat i po vnoučatech dlužníků. :zed: A ti co poskytují půjčky sypou za reklamy miliony a pořád se jim to vyplatí, protože náš stát zařídil, že se jim to sakra vyplatí. A mnozí obyvatelé naší země jim na to všechno skáčou a beze smyslu se zadlužují. A tak je to pořád dokolečka.

• Citovat
  • Upravit
7712
19.10.18 13:30

@MartinaIrena tohle nema cenu ;) ja si myslim to samy…neberu si nekoho s tim, ze by nekdy mohl mit dluhy…to by se asi nebral nikdo ze ;) bud tomu druhymu verim, ze ma zdravej rozum, chodi do prace a tak…a takovej clovek, pokud si nebere nejake nesmyslne pujcky, se tezko dostane jen tak do dluhu…aspon v rodine nikoho takovyho nemame a v mem blizkem okoli taky ne ;) zbytecne si nebereme pujcky a kdyz uz (napr. hypoteka), tak chodime do prace a splacime ;) popripade jsme pojisteni pro pripad urazu,…v tomto pripade je to jasne, ze lidi pojisteni maji, aby pokryli pripadne dluhy, kdyby nemohli vydelavat…ale tak kazdy kdo chce, si protiargument najde ;)

Edit: hrubka 8o :mrgreen:

Příspěvek upraven 19.10.18 v 13:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
19.10.18 13:30

@Kobliha51 Každý 7.-8. Čech si půjčuje na vánoční dárky. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek