Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@prokr Podle mě si ji ani vzít nechce. Už podle toho popisu: Počkej si, dočkáš se… já ti nevím.. 6 let je ale dostatečná doba na to se teda rozhodnout zda pokročit, nebo ne. ![]()
No tak proč jsi dala jeho prijmeni? Když to byl on, co se chtěl jmenovat jinak? Jako promiň, ale můžeš mi říct, co tě k takové krav*ně vedlo? Nemyslím to jako urážku, ale takhle hloupá, to už musí být umění
a jakpak čekání na žádost? To se nemůžeš normálně zeptat ty, kdy se půjdete na radnici podepsat? Ještě řekni, že ti v jeho bytě nepatří ani klika od dveří a hospodařite půl na půl ![]()
A to je takovej problém mu říct, že žádný další dítě nechceš dokud se nevezmete? Na co čekáš, na žádost o ruku, je to důležité? Nemůžete se prostě jen dohodnout. Říct mu „hele Franto, víš že je pro mě důležité abychom byli manželé a já do dalšího dítěte bez toho už nejdu. Tak se k tomu postav jako chlap, žádost nepotřebuju, pojďme se domluvit“. Já svatbu nechtěla a manžel to věděl. Ale nakonec mě taky musel ukecat a řekl mi to podobně „hele Martho, čekáš naše dítě a i když nechceš měli bysme se vzít už kvůli majetku. Pojďme se domluvit“ A tak bylo, za dva měsíce jsme se na úřadě brali. Sice podle mých podmínek, protože já svatby nesnáším, ale vzala jsem si ho. Nelituju, ale ani by mi to nechybělo.
@Snowoman píše:
Děti nemohou mít odlišné příjmení. Takže bohužel pojmenovala 1. Dítě po otci, tak druhé musí být také. V tomhle páku nemá. Ale může si s ním to dítě nepořizovat.
Mas k tomu nějaký paragraf? O tomhle jsem nikdy neslysela.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsme spolu s přítelem skoro 6 let. Máme 3 letého syna a snažíme se o druhé dítě. Jenže, žádost o ruku v nedohlednu. A já jsem dneska nějaká flustrovana a strašně mě to mrzí. Občas se bavíme o svatbě, ví, že si ho chci vzít a stejně jen řekne „neříkám že nechci, ale musíš si počkat“ dneska byl nějaký film v televizí a taky řekne „taky se chceš jmenovat stejně viď, se jednou taky dočkáš“… Ale jako kdy? Až mi bude 70? Strašně mě štve jiné příjmení syna. Všude musím hlásit moje a kdo je vůbec můj syn… On to ví… ale nic.. omlouvám se za ten román, ale teď je mi to strašně líto a nevím komu to říct. H
Jezukriste, pomiluj ny…nedočkáš se, no teda tos dopadla, kámoška to udělala aspoň chytře, že se svým milým otěhotněla a oznámila mu, že dítě bude mít její příjmení, to mu jeho pýcha nedovolila, tak se ponížil prosím pěkně ke svatbě, ale i takmu to nebrání k nevěrám…u tebe je už pozdě - 1.dítě má otcovo příjmení a další bude mít taky? - jak to máš vymyšlené? Nebo nebudeš uvádět jméno otce do RL?( to by pak v případě jeho skonu neměly nárok na sirotčí důchod, že?)
@Anonymní píše:
Ahoj, jsme spolu s přítelem skoro 6 let. Máme 3 letého syna a snažíme se o druhé dítě. Jenže, žádost o ruku v nedohlednu. A já jsem dneska nějaká flustrovana a strašně mě to mrzí. Občas se bavíme o svatbě, ví, že si ho chci vzít a stejně jen řekne „neříkám že nechci, ale musíš si počkat“ dneska byl nějaký film v televizí a taky řekne „taky se chceš jmenovat stejně viď, se jednou taky dočkáš“… Ale jako kdy? Až mi bude 70? Strašně mě štve jiné příjmení syna. Všude musím hlásit moje a kdo je vůbec můj syn… On to ví… ale nic.. omlouvám se za ten román, ale teď je mi to strašně líto a nevím komu to říct. H
a kdo se chce vzit zenskou, ktera nutne potrebuje na nekom viset? nechapu, tohle smysleni neschopnych zenskych.. to jsi nejaka vec, ze o sobe smyslis, ze si te nekdo chce vzit? ja, a to jako zenska bych vedle sebe nedokazala mit takoveho slabocha… co tu pises, to je jak od nejake zoufalky, podrz tasky… ze sveho zivota - ja se nechci v zivote vdavat, vsem partnerum jsem to do prvni lasky rikala - a ver nebo ne, jiz jsem byla trikrat pozadana o ruku
… casove vzdy po cca 5-7mi letech vztahu… tobe tve chovani ti neprijde ponizujici? promin, ale za me totalne, o to vice bych toho cloveka k sobe nechtela pripoutat
@hospodki píše:
Mas k tomu nějaký paragraf? O tomhle jsem nikdy neslysela.
@hospodki to je jen u sezdaných párů (buď budou mít děti příjmení ženicha/otce nebo nevěsty/matky), u nesezdaných to tak přece není, že?
Jsem jednou zažila, že nevěsta chtěla dát příjmení dle pohlaví - holky po ní a kluci po otci - na úřadě ji ovšem usměrnili.
@Helen001 píše:
@hospodki to je jen u sezdaných párů (buď budou mít děti příjmení ženicha/otce nebo nevěsty/matky), u nesezdaných to tak přece není, že?
Jsem jednou zažila, že nevěsta chtěla dát příjmení dle pohlaví - holky po ní a kluci po otci - na úřadě ji ovšem usměrnili.
Já to prave taky znám jen jako součást manželského slibu a podepisujes to do matriky a je to i na oddacim listu. Ale ze bych nemohla dat dítěti příjmení odlišné od sourozence mi prijde jako blbost
@Anonymní píše:
Pěknej trapák
Mluví s tebou jak s malým děckem, které dostane zmrzlinku, když pěkně sní celý oběd. Tak ať teda řekne rovnou, že se ženit nechce a proč, ty budeš moct zvážit, nakolik je to pro tebe zásadní a rozhodnout se, co dál. Ale na nějaký „kdo si počká…“ bych teda reagovala silně nepříjemně, to mi připadá až ponižující, do jaké role tě staví. Teď už máš jedinou páku a to druhé dítě - bez svatby bych nepřistoupila na snažení. A třeba se zjistí, že to druhé s tebou taky nechce za každou cenu, viď…
@Michelle_M píše:
Pěknej trapákMluví s tebou jak s malým děckem, které dostane zmrzlinku, když pěkně sní celý oběd. Tak ať teda řekne rovnou, že se ženit nechce a proč, ty budeš moct zvážit, nakolik je to pro tebe zásadní a rozhodnout se, co dál. Ale na nějaký „kdo si počká…“ bych teda reagovala silně nepříjemně, to mi připadá až ponižující, do jaké role tě staví. Teď už máš jedinou páku a to druhé dítě - bez svatby bych nepřistoupila na snažení. A třeba se zjistí, že to druhé s tebou taky nechce za každou cenu, viď…
Prosimte, on ji nechce nikdy si ji nevezme. Děti jsou mu taky ukradený. Chce mít jen klid. To zakladatelka musí za každou cenu hnizdit a je ji jedno s kým ![]()
@Helen001 píše:
Jezukriste, pomiluj ny…nedočkáš se, no teda tos dopadla, kámoška to udělala aspoň chytře, že se svým milým otěhotněla a oznámila mu, že dítě bude mít její příjmení, to mu jeho pýcha nedovolila, tak se ponížil prosím pěkně ke svatbě, ale i takmu to nebrání k nevěrám…u tebe je už pozdě - 1.dítě má otcovo příjmení a další bude mít taky? - jak to máš vymyšlené? Nebo nebudeš uvádět jméno otce do RL?( to by pak v případě jeho skonu neměly nárok na sirotčí důchod, že?)
aaa dalsi blbena, co si mysli, ze kdyz da prijmeni po sobe, natruc, ze chlapa zmeni
![]()
@Sisika9 píše:
Prosimte, on ji nechce nikdy si ji nevezme. Děti jsou mu taky ukradený. Chce mít jen klid. To zakladatelka musí za každou cenu hnizdit a je ji jedno s kým
me by zajimalo, jak tvuj mozecek prisel z jednoho prispevku autorky, ze jsou mu deti ukradeny?… tohle vydedukovat muze dle meho jen hodne chory mozecek… a proc by autorka mela potrebu s kdekym hnizdit?… vis, co je jedine krasne na tomto webu, ze uzasne ukazuje, jak si kazdy projektuje dany pribeh do toho sveho ![]()
@markytka3 píše:
aaa dalsi blbena, co si mysli, ze kdyz da prijmeni po sobe, natruc, ze chlapa zmeni![]()
Ona ale nechce aby se chlap změnil, jí stačí, že bude moct dávat na instagram srdíčkový fotečky ![]()
@Sisika9 píše:
Ona ale nechce aby se chlap změnil, jí stačí, že bude moct dávat na instagram srdíčkový fotečky
no tak asi ctu jiny pribeh, nedomyslej si prosim nenapsane a neprojektuj do toho sve potreby…