Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Martha03 my po deseti a po cca dalších deseti se rozvádíme…ono je to totiž úplně šumák kdy a po kolika letech se vezmete nebo se nevezmete vůbec…buď to funguje nebo to nefunguje…popř. to fungovalo a už to z různých důvodu nefunguje..aneb jak říká moje maminka každej vztah je jako sázka do loterie ![]()
@káťa píše:
A i ty čísla skoro stejnýA tu druhou diskusi jsem četla před chvíli, tak jsem si to hned spojila
@Anonymní píše:
@rozand no už jsem mu to říkala než jsme druhé počali že chci svatbu takže byl víc připraveny i když i tak mohl cuknout ale já jsem mu věřila a nespletla jsem se…
@Kukacka123 já vím že normálně chlapi žádají o ruku sami od sebe ale právě tyto naše „případy“ ne
Tak my jsme oba vedeli, ze dite az po svatbe, v tom jsme se shodli, abychom meli vsichni stejne jmeno…navic manzel i ja jsme v tomhle staromodni a proste svatbu nebereme jen jako nejaky papir, ale znamena to pro nas oba hodne, ne jen spolecne jmeno
mozna kdybys nastavila pravidla hned na zacatku, tak bys ted nebyla zklamana
a jak jako nema cas?
@brumdinka To sice možná jo, ale z praktických důvodů jsou v manželství některé věcí jednodušší. A třeba pro mě jako pro ženskou byla žádost o ruku tím nelepším gestem, že to ten chlap se mnou myslí vážně a hodlá se o nás postarat, až budou děti a já s nima budu doma. Jinak by se u mě děti nekonaly, tak jako se nekonaly s nikým jiným do té doby.
@Kukacka123 Prosím tě nemá čas = výmluva a dost trapná podle mě ![]()
@brumdinka píše:
@Martha03 my po deseti a po cca dalších deseti se rozvádíme…ono je to totiž úplně šumák kdy a po kolika letech se vezmete nebo se nevezmete vůbec…buď to funguje nebo to nefunguje…popř. to fungovalo a už to z různých důvodu nefunguje..aneb jak říká moje maminka každej vztah je jako sázka do loterie
Přesně tak. Vztahy jsou prostě složité ať už jste manželé nebo ne. @MartinaIrena Já to beru jsou lidi, kteří svatbu považuji za něco důležitého stejně jako ti kterým je to jedno. Ale zase to že si tě vezme není záruka ničeho ani toho že se postará o tebe i o děti. Stačí se zeptat všech těch matek co neviděly výživné ani z rychlíku a otec o děti nejeví zájem.
Ano rozvod je z pohledu zákona těžší, dnes to ale není nic výjimečného a jde ve výsledku jen o dohodu o ukončení vztahu a vypořádání majetku a péče o děti. Chlap za sebou může prasknout dveřmi ženatý nebo svobodný. Jde spíš o to jaký je charakter a jak spolu umíte řešit problémy a život vůbec.
@MartinaIrena píše:
@brumdinka To sice možná jo, ale z praktických důvodů jsou v manželství některé věcí jednodušší. A třeba pro mě jako pro ženskou byla žádost o ruku tím nelepším gestem, že to ten chlap se mnou myslí vážně a hodlá se o nás postarat, až budou děti a já s nima budu doma. Jinak by se u mě děti nekonaly, tak jako se nekonaly s nikým jiným do té doby.
To je fakt, exekutor může domácnost vybílit mnohem jednodušeji, když jsou manželé ![]()
@Martha03 No jako záruku nemáš samozřejmě nikde. Mě jenom připadá, že chlap, který si ženskou nechce vzít, i když ona o to EVIDENTNĚ STOJÍ, prostě dává najevo, že si chce nechat otevřený zadní vrátka. Ne, vlastně pardon, problém je v tom, že tenhle konkrétní nemá čas ani na půlhodinový obřad na úřadě. ![]()
@MartinaIrena píše:@Martha03 No jako záruku nemáš samozřejmě nikde. Mě jenom připadá, že chlap, který si ženskou nechce vzít, i když ona o to EVIDENTNĚ STOJÍ, prostě dává najevo, že si chce nechat otevřený zadní vrátka. Ne, vlastně pardon, problém je v tom, že tenhle konkrétní nemá čas ani na půlhodinový obřad na úřadě.
Já zase nechci soudit. Ono je totiž těžké říct, jaká byla reálná situace. Občas lidé dokáží být hluší či láskou zaslepení. Chlap či žena řekne nechci se vdavat/ženit druhý partner to neslyší, nechce slyšet, doufá, že se to změní a nebo to prostě ignoruje. Po čase je překvapen, že je to realita a dotyčný na tom nehodlá nic měnit. Ano pokud někdo vytváří iluzi budoucího sňatku za nějakým účelem, ale nemyslí to tak je to blb a ještě k tomu lhář. Pokud ale žena doufá i když ji to chlap řekne narovinu pak je bohužel chyba na její straně. Zároveň pokud ignoruji názory protějšku a notabene čekám, že se změní už to je cesta do pekel pro další vztah.
@zoidberg píše:
To je fakt, exekutor může domácnost vybílit mnohem jednodušeji, když jsou manželé
Teoreticky máš pravdu. Z praxe ale vidim, že i když manželé nejsou, postižená dluhy je stejně celá domácnost. Uskromnit a splácet se musí stejně oba. V případě, že dlužník napíše veškerý majetek na svou polovičku, zase riskuje, že jo oškube. Takže si nevybereš
@Martha03 Tak jistě. Tady v tom konkrétním případě známe jen jednu stranu. Jako vždycky tady v diskusích. Takže musíš vycházet z toho, co řekne o tom druhým
@MartinaIrena píše:
Teoreticky máš pravdu. Z praxe ale vidim, že i když manželé nejsou, postižená dluhy je stejně celá domácnost. Uskromnit a splácet se musí stejně oba. V případě, že dlužník napíše veškerý majetek na svou polovičku, zase riskuje, že jo oškube. Takže si nevybereš
Když je majetek prokazatelně tvůj, tak ho exekutor vzít nemůže, pokud nejste manželé.
@MartinaIrena píše:
@Kukacka123 Prosím tě nemá čas = výmluva a dost trapná podle mě
Presne…a to bych mu asi i rekla
bud padnej duvod a nebo vidim, ze si me vzit nechce a chci vedet, proc
my s manzelem jedname a jednali jsme vzdy narovinu, takze bych se ho tak klidne zeptala a on me taky ![]()
@Emimin7 píše:
Když je majetek prokazatelně tvůj, tak ho exekutor vzít nemůže, pokud nejste manželé.
To samozřejmě ne, ale jak říkám, v reálu z okolí vidím, že to stejně postihlo celou rodinu.Pro příklad, v jednom případě družka pomáhala splácet tím, že se uskromnila, našla si druhé zaměstnání a makaka, aby dluh co nejdříve smazli, protože do té doby žádná dovolená, žádný Vánoce, šetřit na všem. Na oblečení pro dítě, na jídle atd. To, že nebyli sezdaní, jim opravdu nijak nepomohlo. Ve druhém případě přišla rodina o střechu nad hlavou a taky jim nebylo k ničemu, že žijou na hromádce. Protože dluh narůstal obřím tempem každý den prodlení plus všechny soudní výlohy atd., takže prostě barák šel do dražby a hotovo.
@MartinaIrena píše:
To samozřejmě ne, ale jak říkám, v reálu z okolí vidím, že to stejně postihlo celou rodinu.Pro příklad, v jednom případě družka pomáhala splácet tím, že se uskromnila, našla si druhé zaměstnání a makaka, aby dluh co nejdříve smazli, protože do té doby žádná dovolená, žádný Vánoce, šetřit na všem. Na oblečení pro dítě, na jídle atd. To, že nebyli sezdaní, jim opravdu nijak nepomohlo. Ve druhém případě přišla rodina o střechu nad hlavou a taky jim nebylo k ničemu, že žijou na hromádce. Protože dluh narůstal obřím tempem každý den prodlení plus všechny soudní výlohy atd., takže prostě barák šel do dražby a hotovo.
Tak samozřejmě, že to může mít takový dopad. Já myslel spíš případy, kdy přijde exekutor domů, a když je televize prokazatelně tvá, nemůže ji vzít. U manželů by mohl.
@Emimin7 píše:
Tak samozřejmě, že to může mít takový dopad. Já myslel spíš případy, kdy přijde exekutor domů, a když je televize prokazatelně tvá, nemůže ji vzít. U manželů by mohl.
No jo, jenže často je právě ve hře fungování celé domácnosti nebo střecha nad hlavou, ne jen televize ![]()