Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@brumdinka píše:
@Emimin7 jo jenže když jdeš do vztahu nemá tam být co by kdyby…protě bud´tomu věříš nebo ne…
Každý to máme tedy jinak. Já mám ve zvyku pochybovat a ničemu nevěřit naplno.
@ametyst píše:
Já mam ale uplně ten samý pocit…že když už dopředu bude nějaká smlouva, že už podvědomě myslíme na to že to nevyjde. Proč se potom vdávat![]()
Já bych asi přemýšlela jestli se chci vdávat, pokud by přítel smlouvu vyžadoval. A to už rozvedená jsem.-bez smlouvy(dohodli jsme se normálně, v klidu)a i tak mam stále ten samý pocit.Ale je to na každém…neodsuzuji to-jen to já sama v sobě, v srdci…nechápu
Tak osobně skutečně nevidím důvod se ženit/vdávat jinak než kvůli majetku. Vždyť samotné manželství je smlouva.
@Emimin7 píše:
Tak osobně skutečně nevidím důvod se ženit/vdávat jinak než kvůli majetku. Vždyť samotné manželství je smlouva.
prosim
já se teda vdávala z lásky…to že nakonec skončíme rozvodem na tom nic nemění, stejně ho budu mít pořád ráda a vážit si ho jako otce svých dětí, bohužel on si mě neváží a tak holt už s nim nemůžu žít…a jako partnera snad časem najdu jinýho.. o nic jinýho nejde..
@Emimin7 píše:
Nemusí to přece být tak černobílé. Člověk třeba věří, ale stoprocentní není nikdy nic, takže smlouva je pro případ „co kdyby“.
U mě by právě spíš vztah skončil, kdyby smlouva byla nepodepsána.
V Česku je ta smlouva k ničemu, skoro nic neřeší. Stejně máš spoustu povinností ze zákona, které musíš plnit smlouva nesmlouva. Nejbezpečnější je se neženit. A když už, tak jedině se smlouvou, a to je naprosté minimum.
@brumdinka píše:
@Emimin7 jo jenže když jdeš do vztahu nemá tam být co by kdyby…protě bud´tomu věříš nebo ne…
Nemůžeš jít do vztahu s tím, že budeš slepě naivně předpokládat, že to bude napořád. Smlouva nesmlouva.
@Emimin7 píše:
Tak osobně skutečně nevidím důvod se ženit/vdávat jinak než kvůli majetku. Vždyť samotné manželství je smlouva.Manželství je pro mě důkaz, že spolu chceme být v dobrém i zlém, společně zvládat překážky, společně si užívat radosti. Také mi to přijde lepší když jsou děti.
Každý to máme holt jinak
@ametyst píše:
Já mam ale uplně ten samý pocit…že když už dopředu bude nějaká smlouva, že už podvědomě myslíme na to že to nevyjde. Proč se potom vdávat![]()
Já bych asi přemýšlela jestli se chci vdávat, pokud by přítel smlouvu vyžadoval. A to už rozvedená jsem.-bez smlouvy(dohodli jsme se normálně, v klidu)a i tak mam stále ten samý pocit.Ale je to na každém…neodsuzuji to-jen to já sama v sobě, v srdci…nechápu
Tak vzhledem k tomu, že manželství je samo o sobě smlouva upravující právní rámec vztahu, tak bys mohla mět podobný pocit už i při uzavírání manželství. ![]()
@Honza 12 píše:
Nemůžeš jít do vztahu s tím, že budeš slepě naivně předpokládat, že to bude napořád. Smlouva nesmlouva.
jistý neni nikdy nic, jedině smrt..ale nemůžeš jít do vztahu s tím, že tomu nevěříš..to rovnou zůstaň sám..
@brumdinka píše:
jistý neni nikdy nic, jedině smrt..ale nemůžeš jít do vztahu s tím, že tomu nevěříš..to rovnou zůstaň sám..
Taky mám úrazové pojištění, aniž bych předpokládal úrazy. ![]()
@brumdinka píše:
Nejsou vztahy spíš o tom, že to prostě zkusíte? Jak píšeš, jisté to není nikdy.
@Honza 12 píše:
Taky mám úrazové pojištění, aniž bych předpokládal úrazy.
no vidíš já ne
@Emimin7 píše:
Nejsou vztahy spíš o tom, že to prostě zkusíte? Jak píšeš, jisté to není nikdy.
ten kdo by věděl o čem jsou vztahy, tak dostane Nobelovku ![]()
@brumdinka píše:
ten kdo by věděl o čem jsou vztahy, tak dostane Nobelovku
To zní jako pádný důvod pro pojistku ve formě smlouvy. ![]()
@Emimin7 píše:
To zní jako pádný důvod pro pojistku ve formě smlouvy.
fakt ne, ale právnícijsou zřejmě spokojený..
@brumdinka píše:
fakt ne, ale právnícijsou zřejmě spokojený..
Ty budeš asi beznadějná romantička. ![]()