Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Regina Hero Myslím, že než to tady takhle psát, zkus se zeptat, jak to bylo…a nedávat rady… ![]()
S kolegou nic nebylo…
A nebude…
@Handulka14 píše:
@Lindii Není, ale žádný vztah není dokonalý, aby to klapalo, musí se snažit oba, i přes hádky a překážky…Kdybych přemýšlela, tak jak některé uvádíte, dávno bychom spolu nebyli..
je spousta žen, které z nepochopitelných důvodů žijí dlouhá léta s partnery, kteří s nimi zacházejí jako s odpadem a jsou spolu… takže tím chci říct, že někdy prostě spolu někteří lidé žít nemusí… prostě nejsou kompatibilní, neznamená to, že je chyba u někoho z nich… ale jen že mají tak rozdílné názory na život, že se pak jeden buď zbytečně trápí… a to není potřeba… není nutné být s někým za každou cenu, ale rozhodně je lepší najít si takové partnery, kteří nám budou lépe vyhovovat…
@Handulka14 píše:
@Lindii Není, ale žádný vztah není dokonalý, aby to klapalo, musí se snažit oba, i přes hádky a překážky…Kdybych přemýšlela, tak jak některé uvádíte, dávno bychom spolu nebyli..
Pořád jsi mi ještě neodpověděla na otázku, proč se do toho zrovna s ním tak ženeš. Proč si potřebuješ vzít prvního chlapa, se kterým máš vážný vztah, i když on o svatbu s tebou evidentně nestojí? Nemáš na to mít někoho, kdo bude o svatbu prosit tebe?
@Handulka14 píše:
@Regina Hero A nevidím nic špatného na tom, se po sedmi letech podívat na chlapa a uznat, že mu to sluší - nebo je to divné???Přítel je také denně v práci se spoustou slečen a myslím si, že tam je určitě nejáká, na kterou se rád podívá…
a myslíš, že každá z nás, která má pěkného kolegu (což chápu, že se nám někdo může líbit, jasně že se i já jsem schopná říct, že někdo je pěkný chlap a stojí za pohled), tak má i myšlenky na to si s ním něco začít? Ty nevidíš ten rozdíl?
@hanka.br. Takle proč si ho chci vzít??
Je mi s ním dobře, záleží mi na něm, miluji ho…chci s ním mít rodinu - to nestačí???
@Handulka14 píše:
@hanka.br. Takle proč si ho chci vzít??
Je mi s ním dobře, záleží mi na něm, miluji ho…chci s ním mít rodinu - to nestačí???
Všímáš si, že v tvé odpovědi je samé Já, ale není v ní My?
@Regina Hero Prosím nevytahuj kolegu - byla to chyba, uznávám - to nikdo nemá hříšné myšlenky - nestálo by mi to za to zničit můj nynější vztah…
Chyba byla už to nadtím přemýšlet…
Ale správné je si to uvědomit- a kárat se za to…
Já se na tu diskuzi šla podívat, četla jsem jen pár příspěvků a dopěla k názoru, že to byl prostě chvilkový úletonápad vlivem zhrzeného odmítnutí (respektive nesplnění očekávání). Spousta z nás má nebo měla nějakou tu platonickou lásku, naštěstí si většina z nás včas uvědomí, že to za to nestojí. Taky jsem to zažila, takže neodsuzuju. O tom takhle diskuze přece není
Jedná se o to, jak dotlačit chlapa k oltáři a já tvrdím, že to nejde, respektive, že není rozumné to hrotit, protože pak to nedělá dobrotu ![]()
@Handulka14 píše:
@Regina Hero Prosím nevytahuj kolegu - byla to chyba, uznávám - to nikdo nemá hříšné myšlenky - nestálo by mi to za to zničit můj nynější vztah…
Chyba byla už to nadtím přemýšlet…
Ale správné je si to uvědomit- a kárat se za to…
ale houby… kárat se za to ne, spíš je důležité si uvědomit, co tě mohlo vést k takové úvaze… většinou je to nějaký problém, nějaký rozpor s tím, co chceme a co máme… něco hodně osobního, co si nechceme přiznat ani sami sobě… něco, co nás uvnitř duše trápí…
Já bych to viděla na to, že prostě si tě on nechce vzít… ty chceš očividně něco jiného, než on… a pak je spíš potřeba se zamyslet, jestli takhle chceš žít dál… pokud to dovedeš překousnout, tak spolu můžete být ještě dlouho a budete spokojeni oba, pokud tě to bude pořád trápit, je to špatně…
Příspěvek upraven 15.02.14 v 23:22
@hanka.br. Já moc dobře nechápu na co narážíš - píšeš si semnou ne s námi- pak by tam bylo mi..
Jestli ono nejde o to, že si myslíš, že s ním být nemám, že jsem mladá…
![]()
Holky, o tomhle tematu bych mohla dloouze vypravet. Byla jsem s chlapem 8let, zpocatku vztahu byl nadseny, mluvil o svatbe, diteti uplne normalne, postupem casu vsak kde nic tu nic, najednou jakmile jsem zacala mluvit o svatbe..tak delal, ze me neslysi, delal si z toho srandu a nedokazal me nic konkretniho rict-nechtel svatbu ani dite! Ja byla nestastna,30ka na krku a zadna jistota na obzoru. Uz jsem to proste nevydrzela a proste mu v klidu rekla, ze ho mam moc rada, ale ze zivot bez ditete nechci zit a at se sbali a jde!! Rozesli jsme se. Za dva mesice se vratil a pozadal me o ruku. A dnes jsme dva roky manzele a uplne v pohode. Chlapi holt potrebujou ranu palici do hlavy a pak se jim (mozna) rozsviti. Anebo take ne!
@Regina Hero A co mám napsat??
Vše s čím nejsem spokojená?? Že mě přítel nikdy neposlouchá, nenechá mě říct jaký jsem měla den v práci - pracuji v nemocnici a je toho na mě moc - potřebuji to někde říct, že žárlí, křičí na mě, nechce si mě vzít, nepodrží mě teď, když ho nejvíc potřebuji???
Dobrá, tak to píšu..
A co mě vedlo ke kolegovi??
Přiznávám, svou chybu, ale asi to, že mě po dlouhé době někdo poslouchal…
![]()
Ale ani přestovšechno se s ním nerozejdu - já jsem zamilovaná, nikdo lepší nebude - vím to…
@Handulka14 píše:
@hanka.br. Já moc dobře nechápu na co narážíš - píšeš si semnou ne s námi- pak by tam bylo mi..Jestli ono nejde o to, že si myslíš, že s ním být nemám, že jsem mladá…![]()
Hanka určitě myslela, že mluvíš jen za sebe, co chceš ty… ne co spolu chcete vy… žes nenapsala, že se milujete, máte se rádi… chápeš?
@Handulka14 píše:
@hanka.br. Já moc dobře nechápu na co narážíš - píšeš si semnou ne s námi- pak by tam bylo mi..Jestli ono nejde o to, že si myslíš, že s ním být nemám, že jsem mladá…![]()
Hani, zas tolik si nefandi - co si myslím já je pro tebe naprosto nepodstatné stejně jako mě je celkem jedno, jestli si z této diskuze něco vezmeš nebo ne. Tedy je více než jisté, že nevezmeš. Každý si hubu musí nabít sám a pokud jsi dobře četla, klidně s ním buď, jen nechápu, proč si ho musíš ve svém věku nutně brát a mít s ním dítě. Co chceš ty je pro něj nepodstatné, protože vždycky udělá to, co bude chtít on. Vzhledem k tvému věku to sice není žádný problém, vzhledem k vašemu vztahu bych se já na takovýho chlapa vykašlala a našla někoho, pro koho to bude to nejdůležitější na světě. Každý svého štěstí strůjce, ty jsi zamilovaná a máš růžové brýle. Neobstojí tady žádný argument. Já jsem ti chtěla říct jen tolik, že nemáš zapotřebí se doprošovat o svatbu, protože i když si ji vynutíš, šťastná nebudeš. Taková věc musí přijít od obou partnerů a pak má manželství šanci.
@Handulka14 píše:
@Regina Hero A co mám napsat??
Vše s čím nejsem spokojená?? Že mě přítel nikdy neposlouchá, nenechá mě říct jaký jsem měla den v práci - pracuji v nemocnici a je toho na mě moc - potřebuji to někde říct, že žárlí, křičí na mě, nechce si mě vzít, nepodrží mě teď, když ho nejvíc potřebuji???Dobrá, tak to píšu..
Ale ani přestovšechno se s ním nerozejdu - já jsem zamilovaná, nikdo lepší nebude - vím to…
A co mě vedlo ke kolegovi??
Přiznávám, svou chybu, ale asi to, že mě po dlouhé době někdo poslouchal…![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tak tohle mi hlava nebere už teprv. Tak jsi ošklivá? Zakomplexovaná? Proč bys jako nenašla někoho, kdo tě podrží, kdo tě bude poslouchat, kdo na tebe nebude křičet?