Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Handulka14 píše:
@hanka.br. Víš, když miluješ, přehlídneš i nedokonalosti partnera, on také přehlíží ty mé…
Zlato, mě nemusíš o lásce poučovat. Jsem vdaná 22 let. A věř mi, že do svatby mého muže nikdo přemlouvat nemusel. A taky mi věř, že za celých 22 let se nestalo ani jednou, aby se manžel obrátil zády k mému přání, aby mě nepodržel nebo aby na mě křičel. Kdyby to dělal ještě před svatbou, tak s ním nejsem. A můžeš mi věřit i to, že chlapi skutečně nejsou odvázaní z nesebevědomých vdavek chtivých chudinek, co si nechají všechno líbit.
@Handulka14 píše:
@Regina Hero Já jsem nad tím přemýšlela, jenže nadruhou stranu mě sice nevyslechne, nechce si mě vzít a pod., jenže pak udělá jsednou za čas gesto, ze kterého je vážně cítit, že jsem jeho jediná…
Takže herec a dramatik! A ty jsi poprděná ![]()
@Handulka14 píše:
@hanka.br. Víš, když miluješ, přehlídneš i nedokonalosti partnera, on také přehlíží ty mé…
Tak na co si vlastně stěžuješ? Přehlédni i tento jeho zásadní nedostatek a máš to… jak jsem už psala, důležité je mít jasno, co chci a za jakou cenu… čili co jsem ochotna v těch nedostatcích a rozdílech partnera překousnout (třeba za to, co na oplátku on musí překousnout u mě) a co už mi vadí natolik, že kvůli tomu brečím a trápím se…
Všechno musí být vyrovnané, jinak je toho trápení pak najednou tolik, že už není místo pro to dobré… ale nejtěžší je přiznat si to sama sobě… stejně jako pochopit, že pokud se on nebude chtít sám změnit, tak se nezmění… kdyby byl nějaký mlaďoch, tak by se třeba za deset let mohl chtít změnit a dospět, pokud už je starší, tak ho nepředěláš ani párem volů…
@Handulka14 píše:
@Litta Jenže jemu není jako mě, nebyla jsem první…
A nevím, proč tak řešíte věk???
Pretoze si pisala, ze si 6 rokov cakala na spolocne byvanie. To znie akoby si sa k nemu uz v tych 14 chcela stahovat. Ved ste este este len deti boli.
Ja verim ze si nanho naviazana, ked Ta odvlada od detskych rokov. A verim ze sa ho len tak lahko nevzdas. Ale zaroven verim tomu, ze ked s nim ostanes, tak to zas az tak ruzove nebude ![]()
Ale jsou věci, které přicházejí postupně a i ten chlap k tomu musí dozrát. Já bych mohla vyprávět. Vytrvala jsem a udělala jsem dobře. A mezi námi, trošku teď odbočím z tématu, ale představte si, že máte syna s aspergovým syndromem, který se nechová úplně standardně. Určitě byste chtěli, aby jednou žil plnohodnotným životem a našel si životní partnerku, pořídil si děti, prostě žil normálně. Pokud by všechny ženy čekaly jen na toho, kdo je ideální a nevím, co ještě, tak by takovýhle člověk neměl vůbec šanci. A co si budeme namlouvat - zrovna tenhle typ lidí se chová neskutečně sobecky. Jen silná žena dokáže s někým takovým žít a ono se to poddá, navzájem se přizpůsobí. Tím netvrdím, že je to zrovna případ zakladatelky, chtěla jsem jen poukázat na to, že i za takovýhle okolností může vzniknout velmi harmonický vztah. Dá se žít i se sobcem, pokud není vyloženě zlý a není to někde na vyhroceném okraji (neskutečná žárlivost, domácí násilí apodobně), jen na to prostě nemá každá z nás. Každý jsme jiný, každý zvládnem něco jiného a každý jsme šťastný v něčem jiném. Co vyhovuje jednomu, nemusí vyhovovat druhému. Někomu vyhovuje domácí buchta, někdo potřebuje trošku adrenalinu.
@hanka.br. Jen pro urovnání nejsem chudinka, jak ty píšeš..
![]()
A nenechám si nic líbit…
@Handulka14 píše:
@Amys Překvapivé - na svatbu času dost ale zadělávat na miminko - to není pospíchání??? Však to je podle mě větší závazek než svatba…
Ale len pre zenu, nie pre chlapa ![]()
@Handulka14 píše:
@Regina Hero Já jsem nad tím přemýšlela, jenže nadruhou stranu mě sice nevyslechne, nechce si mě vzít a pod., jenže pak udělá jsednou za čas gesto, ze kterého je vážně cítit, že jsem jeho jediná…
Jo, jako alkoholik, který jednou za čas vytlačí slzu a donese ženě kytku za to, že ji minulý víkend zmlátil jak koně…
Jo, spíš bych to viděla jako gesto, kterým ti tahá za opratě… v podstatě může cokoliv, co se ti nelíbí a pak tě pohladí, abys mu jen tak neutekla… a ví, že tě má jistou… jo, umí to s tebou… ví, jak na tebe, abys mu nezdrhla…
@Handulka14 píše:
@hanka.br. Jen pro urovnání nejsem chudinka, jak ty píšeš..![]()
A nenechám si nic líbit…
Jak se to vezme. Z mého pohledu jsi. Když nemáš oporu, když ho nezajímá, co jsi ten den prožila, když tě nepodrží, když na tebe křičí…a ty dolejzáš, že si ho chceš vzít. Co by podle tebe musel chlap dělat, aby byla ženská chudinka?
@Handulka14 píše:
Holky.
Popravdě už ani nechci vědět, jestli máte někdo stejný problém, mrzí mě, že když jsem napsala, kolik mi je, hned jste zněnily názor na to, proč si mě nechce vzít - a asi ano bude to tím, že za chvílí bude ohýbat někde jinou - tak jste to myslely ne??asi neexistuje láska na celý život…
Moja mama bola verna mojmu otcovi az za hrob. Bol jej prvy a posledny a to zomrel ked som mala 6 rokov.
@Handulka14 píše:
Nedostaly jsme se od svatby trochu jinam???![]()
![]()
![]()
Myslím, že ne.
@Handulka14 píše:
@hanka.br. Jen pro urovnání nejsem chudinka, jak ty píšeš..![]()
A nenechám si nic líbit…
no, zvenku to vypadá jinak…