Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Handulka14 píše:
@Lindii Jenže já s ním nic neřeším, jak jsem napsala, řešíme spolu jiné věci - navenek jsem vážně v pohodě - bavíme se, smějeme se spolu…
A nevím, proč by měl důvod si mě nebrat…
Možná hledá partnerku a ne ufňukanou služku.
@hanka.br. Jenže problém..
Já nejsem sakra nějáká ufňukaná služka…
Jsem partnerka…
A jak koukám, nakonec jsem špatná já.
Já nejsem dost dobrá pro něj…
Můžu se přetrhnout aby byl spokojený, nestěžuju si
Kdyby jste mě poznaly, nebudete si myslet, že jsem nějáká služka, nebo chudinka…
@Handulka14 píše:
@hanka.br. Jak to napsat…
Aby to bylo pochopitelné…
Já taková nejsem navenek - na venek jsem sebevědomá, a myslím si že i hezká slečna, všechny tyhle pocity držím v sobě… on o nich neví…
@Handulka14 píše:
@Lindii Jenže já s ním nic neřeším, jak jsem napsala, řešíme spolu jiné věci - navenek jsem vážně v pohodě - bavíme se, smějeme se spolu…
A nevím, proč by měl důvod si mě nebrat…
ale právě s ním bys tyhle věci řešit měla… nebo se utrápíš… a zbytečně… nebo se snad bojíš ujasnit si, jak to vidí on? O tom byste spíš měli mluvit, udělat si jasno, co a jak bude, co koho z vás zraňuje, co vám vadí a jak si to dál představujete… jinak jsi fakt jak hadr na podlahu, bez vlastního názoru a ne osobnost, kterou by si chtěl vzít… kolik mu je? On tě má vlastně dobře vycvičenou… děláš jen to, co on chce a co se mu líbí, co od tebe očekává a ty se mu snažíš za každou cenu zavděčit… semtam tě raní, křičí na tebe, žárlí, ale ty to skousneš a jen doufáš, že když se budeš víc snažit, tak už ti konečně dá tu slíbenou odměnu (svatba, dítě a podobně)… a on toho akorát tak využije, jednou za čas udělá gesto a vše je mu odpuštěno… ty si nejen nevážíš sama sebe, ale ty se ani sama nemáš ráda… a to je špatně… ty jsi mladý proutek, který se ohne, kam s ním druhý zamává… tak proč něco měnit, když to zatím funguje a proutek se nezlomil…
@Handulka14 píše:
Jsem partnerka…A jak koukám, nakonec jsem špatná já.
Kdyby jste mě poznaly, nebudete si myslet, že jsem nějáká služka, nebo chudinka…
vubec nic si nepochopila, co ti tu holky píši. ![]()
@Regina Hero Nevím, spíš jsem z této diskuze pochopila, že já jsem ta špatná a že ostatní chápou, že si, ě nechce vzít…
Asi pravda, nejsem dokonalá - malá brunetka, mám jen VŠ,…
Asi máte pravdu - on má na lepší…
@Handulka14 píše:
Jsem partnerka…A jak koukám, nakonec jsem špatná já.
Kdybys byla skutečná partnerka, tak se přetrhne i on, abyste byli spokojení vzájemně - i ty, copak to fakt nechápeš? Nechápeš.
@Regina Hero Řešit s ním tyhle věci??? Sakra abych do něčeho opět nutila???
Když si o tom bude chtít promluvit, tak to udělá - řekli jste to tak - nemůžu s ním řešit budoucnost…
@Handulka14 píše:
@Regina Hero Nevím, spíš jsem z této diskuze pochopila, že já jsem ta špatná a že ostatní chápou, že si, ě nechce vzít…
Asi pravda, nejsem dokonalá - malá brunetka, mám jen VŠ,…
Asi máte pravdu - on má na lepší…
to je marné…
a v 21 máš VŠ?
@Regina Hero píše:
to je marné…a v 21 máš VŠ?
Napadlo mě totéž
Asi se holka dobře učila! Nebo si myslí, že máme všechny z hlav špejle!
@hanka.br. Asi tedy vůbec…
Napsaly jste, že chápete proč on si mě vzít nechce - přesto on je spokojený - tím jste mi daly najevo - že asi má na lepší než jsem já…
@Handulka14 píše:
Napsaly jste, že chápete proč on si mě vzít nechce - přesto on je spokojený - tím jste mi daly najevo - že asi má na lepší než jsem já…
To určitě má, to se spolehni. Copak to máš za vysokou v 21 letech?
@Handulka14 píše:
@Regina Hero Řešit s ním tyhle věci??? Sakra abych do něčeho opět nutila???
Když si o tom bude chtít promluvit, tak to udělá - řekli jste to tak - nemůžu s ním řešit budoucnost…
nic takového jsem neříkala… nic o nucení…
Promluvit je to nejdůležitější, o tom, jak kdo z vás vidí společnou budoucnost jste si měli promluvit hned, když jste spolu začali žít… a když se teda snažíte o mimi… to je přece to nejdůležitější ujasnit si to dřív, než bude to mimi na cestě… aby bylo jasno, zda máte ty názory společné a jestli má cenu na těchto základech vztah dál stavět… hele, nemusíš se tu před námi obhajovat, jestli jsi nebo nejsi dost dobrá… důležité je, abys dělala všechno tak, abys byla ty spokojená… aby ses nenutila do nějakých ústupků jen proto, aby ses zalíbila chlapovi… tohle si prober sama se sebou… zatím z tvých komentářů cítím jen silácké řečičky, kterými si potřebuješ sama sebe obhájit… jo, taky jsem byla taková, znám to dost dobře… ale tenhle přístup tě jen utvrdí v tom, že pořád nejsi pro něho dost dobrá, jinak by si tě vzal a necháš se sebou manipulovat… aby ses mu zalíbila a budeš potlačovat své emoce, dokud jednou nevybouchneš nebo nepadneš až na dno… jdu spát, kdybys chtěla, tak napiš zprávu… nejsi jediná a dost možná se trápíš zbytečně…
@hanka.br. Myslela jse, že mám první ročník za sebou tak asi nebudu blbá…
@Handulka14 píše:
ty vole… já se picnu…
Nemá na lepší, kdyby měl, tak by si ji už dávno našel… ale on potřebuje naivní kuřátko, které si vychová k obrazu svému… a když bude to kuřátko chtít od života víc, než se jen někomu vděčně zalíbit, tak ho seřve, najde si důvod, jak ho potrápit, ukáže mu, že mu nestojí ani za pár společných slovíček o tom, co kuřátko třeba trápí a když bude vidět, že by se kuřátko mohlo zaběhnout pod jiná křídla, tak udělá gesto, aby si ho přivábil zpět do kurníku… proč se nemáš ráda? Proč jsi na sebe zbytečně tak tvrdá? Dělá ti dobře tenhle duševní masochismus? Nedělá, řekla bych…