Svatba bez obřadu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3950
10.1.12 11:25

no ono teda i když příjmení nezměníš tak stejnak z toho vyplívá že musíš vyměnit doklady a oběhat všechny možné uřady protože si změníž stav ze svobodná na vdaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
10.1.12 16:56

My jsme něco podobného řešili loni v létě.Pro oba drhá svatba.Chtěli jsme to rychle a co nejjednodušeji.Podle českých zákonů jsou povinné:nějaká ta základní řeč,svědci.My měli i prstýnky,ale ty být nemusí.Šli jsme na úřad ve slušném oblečení-manžel černé riflé a košile,já běžně nosící sukně(černobílá) a černý top bez ramínek.Svědci nás čekali před úřadem,ženská si vzala občanky, šly jsme bez hudby dovnitř,starosta odkecal to povinné a bylo hotovo.Za 7 minut jsme odcházeli :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.12 19:42

Nevíte, kde se dá svatba takhle bez obřadu udělat v Ústeckém kraji?

• Citovat
  • Upravit
Larr
26.1.12 20:13

Ahoj před více jak 12 lety jsem se takto vdávala. Svědci - 2, prsteny být nemusí a nebyly, proslov maaaaaaximálně zkrácen, peníze za obřad - pokud jsme měli trvalé bydliště v místě oddání - téměr nulové :lol: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4275
28.1.12 19:14
zichisek píše:
My jsme něco podobného řešili loni v létě.Pro oba drhá svatba.Chtěli jsme to rychle a co nejjednodušeji.Podle českých zákonů jsou povinné:nějaká ta základní řeč,svědci.My měli i prstýnky,ale ty být nemusí.Šli jsme na úřad ve slušném oblečení-manžel černé riflé a košile,já běžně nosící sukně(černobílá) a černý top bez ramínek.Svědci nás čekali před úřadem,ženská si vzala občanky, šly jsme bez hudby dovnitř,starosta odkecal to povinné a bylo hotovo.Za 7 minut jsme odcházeli :)

třeba u nás je povinná hudba - alespoň svatební pochod musí být. což mě štve, protože se mi nelíbí :( ale naštěstí, když děláte svatbu venku, tak nemusí být, takže se budeme brát v dubnu v lese :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lanala
6.9.12 12:46

Nemáte někdo zkušenost, kde je možné v Plzni či okolí uzavřít sňatek bez obřadu, proslovu a podobných zbytečností? Stačilo by nám říci „ano“, podepsat se a zase jít:-) Děkuji za tipy.

• Citovat
  • Upravit
7932
6.9.12 12:56
@lanala píše:
Nemáte někdo zkušenost, kde je možné v Plzni či okolí uzavřít sňatek bez obřadu, proslovu a podobných zbytečností? Stačilo by nám říci „ano“, podepsat se a zase jít:-) Děkuji za tipy.

zkus se poptat na někde matrice ;) tam by vám mohli vyjít bez problémů vstříc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
6.9.12 12:57

Ahoj, podle mne to nejde, také jsem chtěla rychlovku, nakonec to bylo ve 4 lidech na radnici a pán, co povídal byl na mé přání velmi stručnej. Ale jen podepsat podle mne nelze. Určitě to budou vědět na oddací matrice na úmo 3, stačí tam zavolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lanala
6.9.12 13:04
@chaarleene píše:
zkus se poptat na někde matrice ;) tam by vám mohli vyjít bez problémů vstříc…

Už jsme se někde zkoušeli ptát, ale nabízeli nám jen kratší proslov, bez něho že to nedělají, tak jsem chtěla právě vědět, jestli někdo nemá osobní zkušenost, že by to šlo i bez proslovu…Už takhle na nás koukali divně:-)

• Citovat
  • Upravit
cher
6.9.12 13:05
@lanala píše:
Nemáte někdo zkušenost, kde je možné v Plzni či okolí uzavřít sňatek bez obřadu, proslovu a podobných zbytečností? Stačilo by nám říci „ano“, podepsat se a zase jít:-) Děkuji za tipy.

Tak snad 5 -10 minut nějakého proslovu vydržíte, ne? Kolikrát někde ve frontě stojíte dýl. Nechápu, že někdo nedokáže ani tolik obětovat ze svého času, asi ho má moc vzácný :think:

• Citovat
  • Upravit
5476
6.9.12 13:06

Toto ti asi nikdy nepovolí. I kdybys jim přinesla jakýkoliv právní rozbor, který by dovozoval, že slavnostní způsob uzavření sňatku není povinnou podmínkou platnosti sňatku, protože je uveden až ve druhém odstavci daného paragrafu (dá se čerpat z komentáře k zákonu), tedy že se může manželství uzavřít i neslavnostním způsobem, tak ti to stejně nepovolí :nevim: Oni si prostě pořád trvají na tom, že je to jedině správně tak, jak to mají zažité. Můžeš zkusit bojovat jako já, mě podpořilo ministerstvo i nadřízený orgán matriky, ale chce to nervy. Oprot tobě ale já jsem měla jasný výklad zákona, který pouze matrika nerespektovala, zatímco tvůj požadavek by sice mohl být zákonný, ale o tom by taky nakonec mohl rozhodovat třeba až soud :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
6.9.12 13:10
@lanala píše:

musis se domluvit na matrice…musis mit dva svedky..jinak je zbytek uplne jedno..my meli 4 minutovej „obrad“..prstynky, obleky a podobny dalsi zbytecnosti nejsou potreba…ale trvaji na svedcich vzdy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lanala
6.9.12 13:15
@sieta.m píše:
Tak snad 5 -10 minut nějakého proslovu vydržíte, ne? Kolikrát někde ve frontě stojíte dýl. Nechápu, že někdo nedokáže ani tolik obětovat ze svého času, asi ho má moc vzácný :think:

Vůbec nejde o těch 5 minut, ale to, aby to bylo dle našich představ. Nejsme na žádný proslovy zvědaví.
Jinak příslušnou právní úpravu znám, ale nechce se mi s nikým dohadovat, jak moc dlouho má či nemá mluvit, aby se jim to zdálo dostatečně slavnostní. Proto bych uvítala zkušenost někoho, kdo takto rychlou svatbu bez zbytečností v Plzni či okolí absolvoval:-)

• Citovat
  • Upravit
cher
6.9.12 13:25
@lanala píše:
Vůbec nejde o těch 5 minut, ale to, aby to bylo dle našich představ. Nejsme na žádný proslovy zvědaví.
Jinak příslušnou právní úpravu znám, ale nechce se mi s nikým dohadovat, jak moc dlouho má či nemá mluvit, aby se jim to zdálo dostatečně slavnostní. Proto bych uvítala zkušenost někoho, kdo takto rychlou svatbu bez zbytečností v Plzni či okolí absolvoval:-)

Já chápu, ale přijde mi to praštěné. Né rychlá svatba, to pochopím, rychlá a ve 4, jen vy dva a svědci a bez zbytečných cavyků, ale vyloženě si vynucovat, že oddávající nesmí otevřít hubu, pač vy na to nejste zvědaví, tak to je pro mě poněkud veselé :). V poměru s celým životem ta nechuť obětovat něčemu 15 minut a postát, mi přijde strašně divná.

• Citovat
  • Upravit
2185
6.9.12 13:26

A nedostává za to ten řečník peníze? Že jako něco musí říct, aby mu zapaltili? Tím by se to vysvětlovalo :think: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný