Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, chceme se a pritelem vzit ale bez obradu a zbytecny veci okolo jen podepsat papir zmenit prijmeni a hotovo. Je toto mozne? A co by k tomu bylo potreba. Dekuji za rady
Podle mě jen 2 svědci.
Tak jsem vám to opravila, abych mi už neblikalo upozorňění
![]()
Příspěvek upraven 07.05.14 v 14:28
Jde to, ale svědky potřebuješ, to je dle zákona.
Ty můžou dělat i lidi z úřadu. Zeptej se tam.
@Monishinka tak mě napadlo, jestli sis nemyslela, že je povinnost ze zákona udělat svatební merendu, kde se všichni ožerou ![]()
Přesně tak, jen dva svědci, domluvit si termín na radnici a můžete vyrazit. Obřadu se nevyhnete, ale nic víc. Kamarádka se taky takhle vdala. ![]()
@Monishinka jde to, ale potřebujete 2svědky a 1000kč. kámoška to tak měla
„Obřad“ je nutný - musí se ze zákona ze zákona zeotat na nějaké otázky,
ale básničky typu " Břízka k břízce…" ty může vynechat ![]()
@Monishinka obřad být musí - 2 svědci - klidně najití na ulici, hlavně, jak vám to podepíšou. Pak je to ok. Bez obřadu to nejde - obřad - povinné věty a Ano ![]()
Příspěvek upraven 07.05.14 v 14:00
@Lenka512
To sem si fakt nemyslela vim ze to jde i bez toho jen sem chtela vedet co se k tomu potrebuje.
Bez obřadu to nejde, jak píšou holky ale určitě kolem toho nemusí být žádné divadlo, vezmete 2 svědky, zaplatíte poplatek a hotovo. Mamka s přítelem taky nechtěli nic velkého a nechtěli, aby to vědělo moc lidí, tak jim svědky dělali známí ze vzdálenějšího města, kde svatba také byla a já a ségra jsme se o svatbě dozvěděly asi 20 minut před obřadem ![]()
@věrasek80
1000 se plati snad jen na jinem urade nez mas bydliste mam za to ne? ![]()
@Monishinka my platili za obřad v místě obvyklém
prostě poplatek za svatbu ![]()