Svatba v kostele, zpověď a vše okolo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17561
28.6.19 08:26
@Anonymní píše:
Raději anonymně, nikdo o našich úmyslech ještě neví… Máme skoro dvouletou dceru a chtěli bychom se konečně vzít, :) tedy přítel s tím už asi popáté přijel od rodičů, že by bylo dobré, abychom se konečně vzali.No, a mě tak nějak ukecal, o svatbě jsme sice už uvažovali, ale mě se do toho zatím moc nechtělo, mezi náma to klape, tchýni od začátku říkám maminko a hodně si rozumíme. holka je zdravá, tak proč něco měnit, že?
Jenže přítel je docela dost věřící, pochází ze slovácka, takže tam do kostela v neděli jde skoro celá ves :mrgreen: a on sám si občas zajde do kostela i ve všední den doma, nějak mě nenutí, nehádáme se kvůli tomu, dcerka je sice pokřtěná, ale jinak mě do ničeho nenutí :) u rodičů ještě i ministruje, takže kromě jeho rodiny, do něho už mluvil i farář, že bychom se konečně měli vzít. Já proti nejsem, stejně k tomu muselo jednou dojít :mrgreen: A ted ten dotaz, je jasné, že svatba bude u nich, a že bude v kostele, Žení se jediný syn, na slovácku to prý obvykle mají i s krojama, ale tohle neřeším, jako dítě jsem absolvovala křest, to si naštěstí nepamatuju, první svaté přijímání, no to byl trapas a docela hnusný zážitek, hlavně, když jsme museli jít všecky děcka ke zpovědi, jednou mi to fakt stačilo :lol: a ted přítel přijde, že bychom měli jít znova, on chodí pravidelně, to nás bez té budky farář neoddá? a co tam mám tak vyprávět? vždyt ho ze mě :lol: šlehne :lol: Nedá se nějaká výjimka? ještě, že to bude u nich :zed:
zatím jsme se doma o tom jenom bavili, svatbu bychom chtěli na jaře, a doufám, že když přítel říká, že budem muset někam chodit na nějaké povídání, tak mě jenom straší :)

Te pripravy se neboj, to je takova manzelska poradna:) My ji meli trochu zkracenou kvuli mému tehotenstvi, abysme to vůbec stihli do porodu:) I tak to bylo fajn, farar je nas dobry znamy, navic jsme to taky meli mimo bydliste a to dost z ruky, takze se ani nedalo dojíždět kazdy tyden nebo dva, ale byli jsme tam treba 3-4× a probrali opravdu vse, nevim jak to bude schudne pro vas s tou malou, jak casto jezdite na Moravu, jestli vam ji tam muze nekdo hlídat ale ja si to s nikym jinym, cizím predstavit ani neuměla… Ke zpovedi jsem nemusela, no ani bych vlastne nemohla, krtena nejsem, ale i tak to pro me melo urcity vyznam a smysl, svatba byla moc hezka, melo to v tom kostele neco do sebe… Radi na to vzpominame, jsme radi, ze jsme to zvladli pred malou… S ni by to asi bylo slozitejsi… muz chodi do kostela i tady v miste bydliste, děti do toho nenutíme, krtene jsou, malej obcas jde s tatou o Vanocich se podivat na jeslicky, holka je na to ještě mala… Ja se taky svatbe v kostele dlouho branila, bala jsem se, ze se tam budu citit divne, ze na nasbudou blbe koukat, kdyz uz 1 dite mame a jeste se vdavat tehotna, no trapas, ale ten nas farar je fajn, mel pochopeni a byl rad, ze jsme se k tomu rozhodli, vsechny papiry nám zaridil i na tamnim urade, co slo, byli jsme to tam jen nahlasit a podepsat, coz se musi v předstihu. Ale hlavne jsme meli moznost se zucastnit 1 takove svatby nasich znamych, takze jsem i ja vymekla a vedela, ze takhle by se mi to libilo, ze to tak chci a je to pro me prijatelny, protoze ty taky oddaval tenhle farar. A u nich byl taky teda krteny jen jeden z manzelu, ten nevim zda byl u zpovedi, neni to primo rimskokatol. cirkev, v kazde to maji jinak. Zpoved neni asi povinna, spis bych rekla ze muzes jit pro lepsi pocit ale nutit te nikdo nebude. Tak at se vam svatba vydari a uzijete si ji, to je nejdulezitejsi, nemela bys ale delat nic, co ti bude nejak proti srsti, kdyz se na to necítíš, tak nechod, myslim ze farare vas sexualni zivot az tak nezajima:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
28.6.19 08:48

Manzel je krteny, ja ne, u zpovedi jsme nebyli ani jeden, jen jsme asi 2-3× byli u farare, byla to takova spis pratelska navsteva, kde jsme mluvili o tom, proc se bereme, co je manzelstvi z pohledu viry a co to znamena v beznem zivote. Nejsem verici a manzel je agnostik, ale bylo to moc hezky a taky dulezity, casto na to myslim :) myslim ty vecery s fararem, svatbu jsem moc nevnimala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí