Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Verca1989 píše: ****Já spíš nechápu chlapskou logiku, dítě jim nevadí ale svatba je problém…
Protože je mnohem jednodušší nechat partnerku s dítětem než manželku s dítětem. Míň formalit ![]()
Zdravím, omluva za anonym, ale cítím se strašně.
Mám přítele jsme spolu už 5 let a teď jsme se začali bavit o svatbě a miminku, já svatbu nechci, nepřijde mi to důležité, ale miminko bych chtěla, ale přítelova rodina i moje chce abychom se vzali, ale já nechci. Pítel by chtěl, jak to mám řešit, nemám sílu říct všem, že nechci
@Anonymní píše:
Zdravím, omluva za anonym, ale cítím se strašně.
Mám přítele jsme spolu už 5 let a teď jsme se začali bavit o svatbě a miminku, já svatbu nechci, nepřijde mi to důležité, ale miminko bych chtěla, ale přítelova rodina i moje chce abychom se vzali, ale já nechci. Pítel by chtěl, jak to mám řešit, nemám sílu říct všem, že nechci
normálně, říct pravdu.. co jiného chceš dělat?
tohle si vyjasni s chlapem, rodinám do toho nic není ![]()
Řekni pravdu, pokud nechceš svatbu, tak si to nejdříve vyjasni s mužem, s tím se bav, né s rodinou. A za druhé, pokud chceš miminko, svatbu taky nepotřebuješ. Dítě se může jmenovat po otci i bez svatby!
@Kessynkaa já tuhle svatební posedlost sice moc nechápu, ale když si teda sebe představím v tvé situaci - tak bych mu natvrdo řekla, že buď svatba, nebo moje příjmení - což ale ti zase svatbu může slíbit a pak vycouvat ![]()
@Kessynkaa tak asi i záleží jaký důvod k tomu má nebo co ho donutilo změnit názor?
Tak člověk nikdy neví, chlapi se neradi žení. Píšeš: ale nemit po osmiletem vztahu zadnou jistotu mi neni vubec prijemne".
Když si tě veme, budeš mít jistotu v čem? Jakože bude navždy tvůj? A budete spolu šťastni až do smrti?
@Anonymní píše:
To urcite ne. Samozrejme clovek nemuze mit jistotu nikdy v nicem. Ale proste po osmi letech zivota mi neni prijemne, ze by teoreticky ty zadni vratka mit treba chtel. Mrzi me, ze to neciti stejne.
Tak je to pro něj jednodušší, najde si jinou, nemusí se rozvádět, od tebe odejde a začne od znovu. „zadní vrátka“ jsou někdy dobrá věc.
Máte třeba společný majetek? Nebo jak máte vyřešené společné bydlení? Třeba je to z tohoto důvodu.
@Anonymní píše:
Prosim o zachovani anonymu, citlive tema.
Chtela bych se vas zeptat na nazor, nebo se i trochu vypovidat. S pritelem spolu chodime 8 let, vztah mame pekny. Mame za sebou par krizi, ale to je asi normalni. Problem je v tom, ze mam pocit, jako by se mnou do budoucna nepocital. Vzdy kdyz prijde rec na svatbu, tak se vykrucuje a nebo ma pocit, ze je do neceho tlaceny. Ja ho za zadnou cenu do niceho tlacit nechci, ale nemit po osmiletem vztahu zadnou jistotu mi neni vubec prijemne. Porad mam u nej pocit, jakoby si snad chtel drzet zadni vratka..Pritom rodinu a svatbu chce, je to rodinny typ. Jen mam nekdy pocit, jakoby to pro nej nebylo vlastne vubec dulezite.
jakou jistotu - jako že ho pak při případném rozvodu alespon oškubeš? Jinak jistotu máme každý jen jednu…
@Anonymní píše:
Zadny spolecny majetek ani deti nemame. Zijeme v najmu, je nam obema 26.
Tak asi tím líp i pro něj, pokud se nebude chtít oženit po 8 letém vztahu, tak se jednoduše sbalí a odejde. A chlap se dnes v 26 ženit nebude, ten má ještě pocit, že si nic neužil.
Trošku Tě chápu. Já nadhodila téma svatba po třech letech vztahu (ne, že bych ho požádala o ruku, ale řekla jsem, že bychom si mohli začít něco odkládat na veselku). No nesetkalo se to s úspěchem. Teď, když jsem ve 20tt, jsem se ho zeptala, jestli bude mít mimčo moje nebo jeho příjmení, tak prý jeho, že si mě stejně JEDNOU vezme
Dokonce mi řekl, že je pro něj svatba závažnější krok, než mít dítě
Takže za mě, už se o svatbě ani nezmiňuji, aby neměl pocit, že ho do toho tlačím. Třeba to přijde, třeba ne. Jen mě malinko mrzí, že budu chodit do školky pro „Nováka“, když já jsem „Dvořáková“ Ale jak tady někdo píše, chlapi se asi opravdu neradi žení. ![]()
@Anonymní píše:
Trošku Tě chápu. Já nadhodila téma svatba po třech letech vztahu (ne, že bych ho požádala o ruku, ale řekla jsem, že bychom si mohli začít něco odkládat na veselku). No nesetkalo se to s úspěchem. Teď, když jsem ve 20tt, jsem se ho zeptala, jestli bude mít mimčo moje nebo jeho příjmení, tak prý jeho, že si mě stejně JEDNOU vezmeDokonce mi řekl, že je pro něj svatba závažnější krok, než mít dítě
![]()
![]()
Takže za mě, už se o svatbě ani nezmiňuji, aby neměl pocit, že ho do toho tlačím. Třeba to přijde, třeba ne. Jen mě malinko mrzí, že budu chodit do školky pro „Nováka“, když já jsem „Dvořáková“ Ale jak tady někdo píše, chlapi se asi opravdu neradi žení.
Dej své příjmení, dokud si tě neveme. Jinak to bude Novák místo Dvořák. A chlap ať se staví na hlavu.
@Anonymní píše:
Trošku Tě chápu. Já nadhodila téma svatba po třech letech vztahu (ne, že bych ho požádala o ruku, ale řekla jsem, že bychom si mohli začít něco odkládat na veselku). No nesetkalo se to s úspěchem. Teď, když jsem ve 20tt, jsem se ho zeptala, jestli bude mít mimčo moje nebo jeho příjmení, tak prý jeho, že si mě stejně JEDNOU vezmeDokonce mi řekl, že je pro něj svatba závažnější krok, než mít dítě
![]()
![]()
Takže za mě, už se o svatbě ani nezmiňuji, aby neměl pocit, že ho do toho tlačím. Třeba to přijde, třeba ne. Jen mě malinko mrzí, že budu chodit do školky pro „Nováka“, když já jsem „Dvořáková“ Ale jak tady někdo píše, chlapi se asi opravdu neradi žení.
Vsak se deti mohou jmenovat po Tobe.