Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@Alinal on je opravdu hodne zvlastni clovek, to bys ho musela znat. Takovy ten Sheldon z TBBT. Ale s tim, ze mu to takhle naprosto vyhovuje mas asi pravdu. Proc by mel neco menit, kdyz doma vsechno funguje, co by se namahal..
Já si nemyslím, že musíte jít zrovna do svatby, ale někam se pohnout by to už asi chtělo.
@Anonymní píše:
@Alinal No o detech ja samozrejme taky ted celkem intenzivne mluvim. On je chce a nekdy i rika, ze si je v dohledne dobe dovede predstavit. Coz driv nedokazal. Ja mam i nejake zdrav. problemy, tak jsme celkem realne uvazovali, ze bychom se mohli zacit snazit treba na konci pristiho roku. Jenze to je porad vsechno jen z me hlavy. Ze by sam prisel nebo neco nadhodil, to proste ne. A to mi fakt vadi.. Nemuzu porad vsechno iniciovat jenom ja. S bydlenim to mame vyresene. Bydlime v najmu a tak to jeste nejakou dobu zustane.
Podle mě je Tvůj přítel pasivní a hlavně ho nic nežene k tomu, aby svůj postoj přehodnotil. Na Tvém místě bych si ujasnila, jestli je on opravdu člověk, se kterým chceš založit rodinu a na kterého se můžeš spolehnout. Pokud dospěješ k názoru že ano, pak si s ním v klidu promluv, sděl mu svou představu a chtěj slyšet, jakou má konkrétní představu on. To není žádné tlačení, měla bys vědět, na čem jsi.
Příspěvek upraven 26.10.16 v 14:10
@Anonymní píše:
@Alinal on je opravdu hodne zvlastni clovek, to bys ho musela znat. Takovy ten Sheldon z TBBT. Ale s tim, ze mu to takhle naprosto vyhovuje mas asi pravdu. Proc by mel neco menit, kdyz doma vsechno funguje, co by se namahal..
Ani nerikej pac Sheldon je autista ![]()
Příspěvek upraven 26.10.16 v 14:13
@Anonymní píše:
Ja neuvazuju nad tim, ze bych odesla. Mam ho moc rada. Mozna jsem hloupa, ale fakt porad verim tomu, ze az dodela skolu, tak ho to tak trochu nakopne a bude aktivnejsi.
Aha, takže on ještě nedodělal školu? Myslela jsem, že už má dostudováno. V tom případě bych počkala až dostuduje a najde si nějakou slušnou práci (pokud ji ještě nemá).
@Anonymní píše:
Ja neuvazuju nad tim, ze bych odesla. Mam ho moc rada. Mozna jsem hloupa, ale fakt porad verim tomu, ze az dodela skolu, tak ho to tak trochu nakopne a bude aktivnejsi.
Tak apk ti bude 32 a zjistis ze ti zivot utika a stale nic neni ![]()
@Anonymní píše:
@Alinal Ja jsem si jista tim, ze je ten pravy. Jinak bych uz sla davno. Je to neskutecne hodny a zodpovedny clovek. Jen tohle a ta jeho obcasna cholericnost. Zkusim s nim dnes vecer hodit rec.
Ať zas nedopadneš jako vždy, téma se zamluví a on řekne „no někdy svatbu jo“.
@Anonymní píše:
@Alinal Ja jsem si jista tim, ze je ten pravy. Jinak bych uz sla davno. Je to neskutecne hodny a zodpovedny clovek. Jen tohle a ta jeho obcasna cholericnost. Zkusim s nim dnes vecer hodit rec.
Chtěj od něho především slyšet, jak si představuje (klidně v horizontu několika let) vaši budoucnost - ale ať je konkrétní. A žádný vágní kecy, že „až bude něco dokonalý“.
@hudečice píše:
Nedošlo mu to po 8 letech, nedojde to ani „časem“.
Jsou mladí, neviděla bych to tak černě ![]()
@Alinal píše:
Chtěj od něho především slyšet, jak si představuje (klidně v horizontu několika let) vaši budoucnost - ale ať je konkrétní. A žádný vágní kecy, že „až bude něco dokonalý“.
@Alinal píše:
Aha, takže on ještě nedodělal školu? Myslela jsem, že už má dostudováno. V tom případě bych počkala až dostuduje a najde si nějakou slušnou práci (pokud ji ještě nemá).
Něco mi říká, že to bude jeden z primárních důvodů, které ho brzdí ![]()
@ivunak píše:
Můj názor je, že jste „přechodili“ dobu, která byla vhodná na svatbu. Svatba se má dělat asi do tří let od začátku vztahu, kdy je člověk opravdu hodně zamilovaný. Postupem času, jak se vztah mění a není už tam ta šílená zamilovanost, partneři jsou už ve stereotypu života, tak je vlastně nic nemotivuje, aby se posunuli někam dál. Nebo ano, pořídí si dítě. To ale vztah spíš prověří.
No, hlavně, pokud se chceš vdát, tak si nepořizuj dítě před svatbou nebo se jí asi nedočkáš. Je to víc než pravděpodobný. Po osmi letech vztahu už by měl vědět, jestli jsi pro něj do života ta, se kterou chce žít a založit rodinu. Moc si ho sama před sebou omlouváš.Příspěvek upraven 26.10.16 v 13:29
To je trochu problém u lidí, kteří jsou spolu od školy a většinu toho vztahu studují. Většina aspoň trochu zodpovědných chlapů které znám se za žádnou cenu nechtějí ženit dokud nemají aspoň nějaký normální příjem, což mi připadá více než logické. Ono je to hodně jiné když jsi s člověkem 8 let a oba celou tu dobu už jste dospělí, žijete spolu a pracujete než když jsi s člověkem sice 8 let, ale oba jste na škole, pracuje z vás jeden, možná oba, ale ne naplno, třeba ani bydlení nemáte.
@Anonymní píše:
Nejistý po osmi letech? Výmluva. Sestra se švagrem spolu taky chodili od osmnácti ( jeho devatenácti ). Dodělali oba školy, našli si slušnou práci a do roka byli manželé, v jejich pěta- a šestadvaceti.
On se ženit nechce… perfektní nebude nikdy nic.
Tak vidíš, oni školu dodělanou ještě nemají a práci taky nemají (přinejmenším on) ![]()
@Nimie jenže oni se na svatbě dohodli dva roky poté, co spolu začali chodit, že až dodělají školy a bude dobrá práce, tak se svatba rovnou zařídí.
To jsem ze začátku nedopsala, omlouvám se.
@Anonymní píše:
Holky, ja s nim o tom mluvim posledni rok opravdu celkem dost intenzivne. To proste nema cenu porad otevirat, protoze jedine co z toho pak vyleze je to, ze ho do toho tlacim a on se jeste neciti dospele. A pak vetsinou souhlasi a ja mam pocit, ze jsem si to totalne vynutila. Na to uz taky nemam nervy. Sam s tim proste neprijde, vzdy to nadhazuju ja.
Nic neotevírej, do ničeho nenuť. Jen mu (klidně!) oznam, že vaše dítě bude mít tvé příjmení. Že se nechceš prostě jmenovat jinak než tvoje dítě, případně že se ještě necítíš „zralá“ na to, aby se tvé dítě jmenovalo jinak než ty. ![]()
@Anonymní píše:
@Nimie jenže oni se na svatbě dohodli dva roky poté, co spolu začali chodit, že až dodělají školy a bude dobrá práce, tak se svatba rovnou zařídí.
To jsem ze začátku nedopsala, omlouvám se.
Co je to proboha dohodnout se na svatbě? Ano, je fajn vědět na čem jsou, je fajn si promluvit jak si to představují, ale takováhle domluva mi osobně připadá ujetá. Podobně jako zasnoubení na x let. To bych opravdu nechtěla… ![]()