Svatbu nechce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4526
12.4.14 07:41

My mame dve krasne deti a taky nejsme oddani. V tomto pripade nechci ja. Svatba je pro me jen formalita, kterou zatim nejak nepotrebuju. Jsem stastna i bez ni. Zatim jsem nejak nenasla duvod ji mit. Mozna az budou chtit deti, tak me premluvi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
12.4.14 09:02
@Míšpulínka29 píše:
@peta81 myslim, že můžu prohlásit, že máme pevný vztah... to že se neschodnem úplně ve všem neberu jako nějakou chybu… mě jde jen o to, že už mi vlastně jednou řekl, že si mě vezme a z ničeho nic změnil názor… beru v potaz, že všichni mění názory a že co bylo loni nemusí bejt letos, ale tohle mi přijde jako zásadní rozhodnutí… je hezké, že se na všem schodnete a máte stejné názory a že byste jeden pro druhého udělaly cokoli

Jsi si tím jistá? Bojíš se, že se na tebe vyprdne kvůli tomu, že dáš dítěti příjmení po sobě :nevim: Já bych to postavila tak, že chceš být taky jeho a proto chceš mít jeho příjmení. Ale jestli on myslí, že bude vhodnější, abyste se nebrali, tak v pohodě, ale pro praktickou stránku věci bude lepší, aby se dítě jmenovalo po tobě.

• Citovat
  • Upravit
19609
12.4.14 15:27

Nečetla jsem diskuzi, ale děláš dobře, dej jméno po sobě ;) Mně osobně dost vadí, že se jmenuju jinak než děti a kdybych se měla znovu rozhodnout, už bych to neudělala :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.14 15:40

Já bych teda taky nechtěla abych se jmenovala jinak než moje děti…Takže postupovala bych úplně totožně. Ale já bych bez svatby teda nešla ani do toho mít děti. Ale možná to zbytek ČR vidí jinak a jsem jen nemoderní tradicionalistka:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
12.4.14 16:11

Zakladatelko, jsem v naprosto stejné situaci jako ty - s výjimkou toho, že syn už má 18 měsíců a vzhledem na to, že partner trval na tom, že se musíme vzít a neexistuje, aby syn neměl nesezdané rodiče. Příjmení má tedy po otci. No a dnes? Ženit se nechce ze samého důvodu, jako tvůj partner. :nevim:

Nejvíc mě vytáčí, že ohledně syna vyřizuji vše jenom já a na úřadech/u lékařů mě neoslovují mým příjmením, ale partnerovým. Výjimečně se stane, že mě osloví mým. Nejhorší bylo období cca před dvěma měsíci, co mě partner uchlácholil, že se chce najednou letos vzít, já zajásala a začala obhlížet internet. Za pár dní si to ale opět rozmyslel a já na druhý den měla jít se synem k lékaři. Jak na mě zavolala sestřička partnerovým příjmením, tak jsem se rozbrečela. Bylo mi to strašně líto, že syn i partner mají stejné příjmení a já se necítím jako „jejich“. Možná řeším hlouposti, ale ono by mi z toho nebylo tak úzko, kdybychom svatbu nikdy neplánovali - brala bych to jinak.

Dnes už bych trvala na tom, že syn bude mít příjmení po mě a že jak se vezmeme, tak pak můžeme uvažovat o tom, jaké syn bude mít příjmení. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.14 10:25

@Maculinka jak říkáš, kdyby nad tím nikdy předtím nepřemýšlel a nepožádal mě o ruku tak to asi tolik neřešim… hlavně jsem to taky začala hodně řešit, když mi řekl že mám jít na mateřskou na tři roky a že by chtěl další miminko tak aby mi to navázalo na další mateřskou, takže by tu vlastně byly už dvě děti, které by měly jeho jméno…včera jsem mu řekla, že bych byla ráda kdyby se malá jmenovala po mě, že pokud si mě chce vzít tak by proti tomu neměl nic mít protože pak můžem mít všichni stejný příjmení…na to mi řekl, že o tomhle vůbec diskutovat nebude prostě se bude jmenovat po něm a hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
13.4.14 15:19

@Míšpulínka29 Jenže on o tom až tak nerozhoduje, jak se bude dítě jmenovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
13.4.14 17:00

Pokud bych nebyla vdaná, taky bych pojmenovala děti mým příjmením. Fandím Ti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
13.4.14 17:02
@Natálka26 píše:
@Míšpulínka29
Pravda je, že přítelova rodina (rozuměj tchýně) se mohla po.rat, jak si to jako představuju a že je to tradice a kdesi cosi no a nakonec se s tím musela smířit, přece jenom jí do toho nic není.

Tradice? Děti bez svatby se většinu historie jmenovaly vždy po matce! Nějakých třicet let je tomu jinak, ale co je třicet proti dvěma tisícům? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
13.4.14 17:21

@Jaji77
Tenhle argument jsem neznala, děkuju :hug: :potlesk: využiju při druhém, pokud budou stejné dohady :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.14 09:36

Tak devcata. Nejenze se semnou nechce bavit o svatbe, ale ted opravdu nechce uz vic diskutovat o jmenu pro dite. Vcera jsme byly na oslave u jeho rodicu a ja do toho trochu dloubla muzu rict, ze jsem mela pocit ze me v tu chvili vsichni maji chut ukrizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
19.4.14 09:52
@Míšpulínka29 píše:
Tak devcata. Nejenze se semnou nechce bavit o svatbe, ale ted opravdu nechce uz vic diskutovat o jmenu pro dite. Vcera jsme byly na oslave u jeho rodicu a ja do toho trochu dloubla muzu rict, ze jsem mela pocit ze me v tu chvili vsichni maji chut ukrizovat.

však s nim o tom nediskutuj :D proste dítě pojmenuješ jak budeš chtít, tak o čem se vybavovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
21.4.14 23:06
@zelenaprisera píše:
však s nim o tom nediskutuj :D proste dítě pojmenuješ jak budeš chtít, tak o čem se vybavovat

Přesně :pankac: když nechce diskutovat, jeho blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.4.14 13:51

Snažím se to s nim rozebírat. chci aby pochopil proč chci aby se jmenovala malá po mě, říkala jsem mu že jde o malou… co když se nevezmem a třeba se i rozejdem a já budu ta která jí bude vysvětlovat proč se jmenuje jinak než já…říkal mi, že by to nepřežil kdyby se malá nejmenovala po něm…už malička počítá s tím, že jeho děti ponesou jeho příjmení… ovšem když jsem mu řekla, že asi tenkrát ale nepřemýšlel nad tím, že s jejich matkou nebude mít svatbu tak pouze pokrčil ramena a víc se o tom semnou nebavil… můžu vám říct že jsem se hodně držela abych u toho nezačala brečet…přiznávám, že jsem čekala třeba něco jako vždyť se pak vezmeme nebo vždyť si tě chci vzít, ale pochopila jsem, že on je jeden z těch chlapů co to samy od sebe asi neřeknou nebo to nezačnou řešit…když totiž vezmu v potaz jak probíhalo zasnoubení tak je to jasné, tenkrát mi totiž řekl, že není na to aby vymýšlel proslovy nebo aby vymyslel nějaké romantické gesto jak se mě zeptat jestli si ho vezmu, bylo to tak, že jsem si prstýnek vybrala sama a on mi pak dal do ruky krabičku a bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.4.14 14:10

To je jak přes kopírák. To samé proběhlo u nás. Klukovi jsou teď 2 roky a brát se budeme letos. Příjmení jsem chtěla taky svoje a nakonec jsme měli kvůli tomu tolik nepříjemných diskuzí, že jsem to raději vzdala. Ale do dneška to cítím jako velkou křivdu a nevim jestli mu někdy odpustím, že ze mě udělal svobodnou matku. I když jen na 2 roky.

Příspěvek upraven 23.04.14 v 14:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný