Svíčková s knedlíkem a masem pro kojence??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
7.5.10 20:46

moje teta říkala, že když byla sestřenka malá - dnes 13 let, tak 7 měsícíh ji dala kule, balony - po Maravku a jinak jsou knedlíky s e švestkami a mákem… a na druhou stranu maminky řeší lipánky a tvaroháčky a když vidím co někdo dává hodně brzo - jak jsem psala zabijačku, guláše a podobné tak se to nedá srovnat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
7.5.10 20:49

Nojoo, holt každý je jiný a jinak vychvává. Svíčkovou s knedlíkem bych já takhle malému dítku nedala a ani bych nedala Natálce líznout pivní pěny.

Ovšem nedivím se, že to někdo tak dělá, protože jak tu bylo napsáno, před 30ti lety to bylo normální. A ne všichni holt hledají info na internetu, ale převezmou je od svých rodičů… A nechci to zlehčovat, taky se snažím aby Naty jedla podle dnešních trendů, ale argument těch, co dávaj knedlíky, lízátka atd. je: „my taky takhle jedli, jako děti a nic nám není“
A podle mých babiček Natálce ani nic nedopřeju, když jí nechci cpát kynutou buchtu a vepřo knedlo, takže kdybych nepátrala po netu a řídila se jejich radama, tak … :roll:

Eemii: rodič pocit uspokojení mít nebude, ale ten prcek, protože si bude připadat „dospělácky“ :wink: Pamatuju jak táta dával bráchovi pěnu z piva a jak byl mrňous šťastnej, že je „chalp“ :lol: Ale jak jsem psala, já bych to nedělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.10 20:49

Já byla např. od narození krmená krupicovou kaší, bez té sem neusnula (říkala mamka) a žiju. Nepřejedla sem se, protože ji musím mít i ted, i když ne každý den :mrgreen: a prý to není zdravé kvůli lepku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
7.5.10 20:51

Já vyslechla rady od rodičů,přečetla chytré knihy a pak zvolila zlatou střední cestu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
7.5.10 20:52
hkac píše:
Jano, tak to měla docela šikovné děti - moje téměř tříměsíční dcera zatím v ruce nicmoc neudrží. Ale je fakt, že tatranku jsem nezkoušela, možná tu by si držela :mrgreen: . Mě teda hodně vytáčí to posazování dětí, ale to je na jinou diskuzi.

Těm dětem samozdřejmě nic jiného nezbývalo.Ona měla toho nejstaršího v 17 letech.Je stejně stará jako já,často jsem k ní chodila na návštěvu.Samozdřejmě,že osmiměsíční dítě se tím chlebem s tlačenkou dávilo.Bylo mi malého už tenkrát moc líto :cry: I když jsem ještě děti neměla a detailně nezkoumala,co by měly jíst a kdy.

Tyto „rozumy“ pobrala od své maminky,babičky.Vyrostly tak všechny děti a všechny přežily,ne? :jazyk: :lol: :cert:
Je taková jednodušší,vyšla v 7 třídě.

To poslední dítko má stejně staré jako moje dcera.Schválně nejmenuju a nedávám podpisy.Však mě tu znáte :lol: Loni o prázdninách jsme u nich byli na návštěvě,to se stala ta příhoda s těmi škvarky.Dostaly do ruky všechny její děti,i to,kterému bylo v té době asi 8 měsíců.Mojí dcerce samozdřejmě nabídli taky :cert: Jsem nedovolila a všichni se divili proč 8-o :cert:

Takže ani po letech z toho nevyrostla.

Tím nechci nijak urazit hodně mladé maminky,ale toto je případ sám o sobě :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
7.5.10 20:52

No jo, no, holt každý jsme nějaký… naše babičky to tak občas asi taky dělávaly a nikdo to neřešil, tak snad i tohle chudák mimčo přežije :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
7.5.10 20:57

se omlouvam neda mi to..

ano driv to delali ale podivejte se kolik lidi z nasi generace ma alergie na cokoliv, ekzemy, oslabenou imunitu, astma… nerikam ze je to jen jidlem, nicmene jsme presvedcena tom ze je to vsechno do kupy a vyziva hraje nemalou roli… to je jak s opalovakama- kdyz nutim maminam 50 ku faktor tak na me kolikrat cuci( no spis babicky tedy,…) ze mazaly Nubianem 3 a taky OK- jo a kolik z nich aji dnes melanomy nebo nebezpecna znamenka…??? nevim- neni kam spechat , na svickovou i dalsi veci prece casem dojde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
7.5.10 21:03

No alergiee se rozmohli až s touto novou generací-tedy dětí vychovávaných podle nových příruček :nevim: Vědci a doktoři jsou zoufalý a neustále se dělají studie o tom ,že dnešní děti jsou alergici :nevim: Tím nechci hájit tlačenku pro 8měsíční miminko :cert: Prostě jen že nic se nemá přehánět.Tak třeba přehnaná čistota…dnes už se přišlo na to,že dětem vlastně škodí a je jen dobře pokud jsou vystaveny bakteriím a pod.Vytvářejí se jim přirozeně protilátky a jsou odolnější.Děti které maminka pečlivě hlídá ,jsou náchylnější k nemocem ,protože jejich tělo na ně neni připraveno.A i ta sebe úskostlivější matka svoje dítě nemůže chránit věčně.Stačí nástup do školky a kontakt s bakteriemi a pod je tu.Nevím jestli jsem to napsala dobře.Zkrátka nic se nemá přehánět..... :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
7.5.10 21:08

holky já teda razím heslo ať si každý dělá co chce ale zároveň ať mi nekecá do toho mého. Na palvču máme holčinu která dává malému od 6 měsíců delisu, teď kinder čokoládu atd. Neřeším její věc a ona mi to zase necpe.

Kecy babiček, že dceři ani nedopřeju když jí v 11 měsících nedám štrůdl pouštím jedním uchem tam a druhým ven, stejně s tím nic nenadělám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
7.5.10 21:12
Panuška píše:
holky já teda razím heslo ať si každý dělá co chce ale zároveň ať mi nekecá do toho mého. Na palvču máme holčinu která dává malému od 6 měsíců delisu, teď kinder čokoládu atd. Neřeším její věc a ona mi to zase necpe.Kecy babiček, že dceři ani nedopřeju když jí v 11 měsících nedám štrůdl pouštím jedním uchem tam a druhým ven, stejně s tím nic nenadělám :wink:

taaaaak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
7.5.10 21:12

Tak to je ulet ta svickova. A jeste k tomu z lahve? Asi da kamaradka na rady „stare skoly“. Ja obcas taky koukam, co mi radi mama a tchyne…
My zacali s prikrmy az v 6 mesicich a zasadne lzickou. No a samozrejme zelenina a pak zelenina s masem, zadna svickova :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
7.5.10 21:14
Marketa2008 píše:
Tak to je ulet ta svickova. A jeste k tomu z lahve? Asi da kamaradka na rady „stare skoly“. Ja obcas taky koukam, co mi radi mama a tchyne…
My zacali s prikrmy az v 6 mesicich a zasadne lzickou. No a samozrejme zelenina a pak zelenina s masem, zadna svickova :wink:

svickova je zelenina…kdyz se vynecha smetana…tak je tu super zdrava omacka pro dite :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
7.5.10 21:18
gabinka píše:
se omlouvam neda mi to..ano driv to delali ale podivejte se kolik lidi z nasi generace ma alergie na cokoliv, ekzemy, oslabenou imunitu, astma… nerikam ze je to jen jidlem, nicmene jsme presvedcena tom ze je to vsechno do kupy a vyziva hraje nemalou roli…

No, já bych řekla, že je teď mnohem víc alergiků než v naší generaci…
Tím nechválím tyhle stravovací návyky, nic takového moje dítě ještě nejedlo, hezky jen masozelenina a ovoce, kojení a UM, ještě žádný cukr, všechno „podle příruček“ ;).
Ale nemám ráda ten argument, že „podívejte se, na nás to takhle dělali (v podtextu: nevzdělanci) a taky jsme všichni alergici / máme problémy se zády / …“. Toho kolem vidím teď mnohem víc u malých dětí, než u svých kamarádů a vrstevníků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
7.5.10 21:21
ddinna píše:
No alergiee se rozmohli až s touto novou generací-tedy dětí vychovávaných podle nových příruček :nevim: Vědci a doktoři jsou zoufalý a neustále se dělají studie o tom ,že dnešní děti jsou alergici :nevim: Tím nechci hájit tlačenku pro 8měsíční miminko :cert: Prostě jen že nic se nemá přehánět.Tak třeba přehnaná čistota…dnes už se přišlo na to,že dětem vlastně škodí a je jen dobře pokud jsou vystaveny bakteriím a pod.Vytvářejí se jim přirozeně protilátky a jsou odolnější.Děti které maminka pečlivě hlídá ,jsou náchylnější k nemocem ,protože jejich tělo na ně neni připraveno.A i ta sebe úskostlivější matka svoje dítě nemůže chránit věčně.Stačí nástup do školky a kontakt s bakteriemi a pod je tu.Nevím jestli jsem to napsala dobře.Zkrátka nic se nemá přehánět..... :nevim:

ano ad sterilita souhlasim- tohle me bere slak… m ma dle meho fajn imunitu i diky tomu ze jsem ji nevychoval v izolaci od bakterii- taky jedina nemoc s ATB co mela byl prujem - asi sjem ji dost nehlidala u prehrady na trave a neco oblizla co nemela jinak nevim :-) no kazdiopadne jinak jen bezna mala ryma a kasel- ani jednou u DR navic krom ockovani … ale za tim jidlem a opalovanim si stojim :-) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
7.5.10 21:24

Panuš: Přesně tak..ať si to každý dělá jak chce,ale nekecá mi do toho mýho…Taky už řeči,že malýmu nic nedopřeju a že jsem přehnaná,pouštím dál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí