Svíčková s knedlíkem a masem pro kojence??
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
moje teta říkala, že když byla sestřenka malá - dnes 13 let, tak 7 měsícíh ji dala kule, balony - po Maravku a jinak jsou knedlíky s e švestkami a mákem… a na druhou stranu maminky řeší lipánky a tvaroháčky a když vidím co někdo dává hodně brzo - jak jsem psala zabijačku, guláše a podobné tak se to nedá srovnat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nojoo, holt každý je jiný a jinak vychvává. Svíčkovou s knedlíkem bych já takhle malému dítku nedala a ani bych nedala Natálce líznout pivní pěny.
Ovšem nedivím se, že to někdo tak dělá, protože jak tu bylo napsáno, před 30ti lety to bylo normální. A ne všichni holt hledají info na internetu, ale převezmou je od svých rodičů… A nechci to zlehčovat, taky se snažím aby Naty jedla podle dnešních trendů, ale argument těch, co dávaj knedlíky, lízátka atd. je: „my taky takhle jedli, jako děti a nic nám není“
A podle mých babiček Natálce ani nic nedopřeju, když jí nechci cpát kynutou buchtu a vepřo knedlo, takže kdybych nepátrala po netu a řídila se jejich radama, tak … ![]()
Eemii: rodič pocit uspokojení mít nebude, ale ten prcek, protože si bude připadat „dospělácky“
Pamatuju jak táta dával bráchovi pěnu z piva a jak byl mrňous šťastnej, že je „chalp“
Ale jak jsem psala, já bych to nedělala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já byla např. od narození krmená krupicovou kaší, bez té sem neusnula (říkala mamka) a žiju. Nepřejedla sem se, protože ji musím mít i ted, i když ne každý den
a prý to není zdravé kvůli lepku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vyslechla rady od rodičů,přečetla chytré knihy a pak zvolila zlatou střední cestu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hkac píše:
Jano, tak to měla docela šikovné děti - moje téměř tříměsíční dcera zatím v ruce nicmoc neudrží. Ale je fakt, že tatranku jsem nezkoušela, možná tu by si držela. Mě teda hodně vytáčí to posazování dětí, ale to je na jinou diskuzi.
Těm dětem samozdřejmě nic jiného nezbývalo.Ona měla toho nejstaršího v 17 letech.Je stejně stará jako já,často jsem k ní chodila na návštěvu.Samozdřejmě,že osmiměsíční dítě se tím chlebem s tlačenkou dávilo.Bylo mi malého už tenkrát moc líto
I když jsem ještě děti neměla a detailně nezkoumala,co by měly jíst a kdy.
Tyto „rozumy“ pobrala od své maminky,babičky.Vyrostly tak všechny děti a všechny přežily,ne?
![]()
Je taková jednodušší,vyšla v 7 třídě.
To poslední dítko má stejně staré jako moje dcera.Schválně nejmenuju a nedávám podpisy.Však mě tu znáte
Loni o prázdninách jsme u nich byli na návštěvě,to se stala ta příhoda s těmi škvarky.Dostaly do ruky všechny její děti,i to,kterému bylo v té době asi 8 měsíců.Mojí dcerce samozdřejmě nabídli taky
Jsem nedovolila a všichni se divili proč
![]()
Takže ani po letech z toho nevyrostla.
Tím nechci nijak urazit hodně mladé maminky,ale toto je případ sám o sobě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo, no, holt každý jsme nějaký… naše babičky to tak občas asi taky dělávaly a nikdo to neřešil, tak snad i tohle chudák mimčo přežije
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
se omlouvam neda mi to..
ano driv to delali ale podivejte se kolik lidi z nasi generace ma alergie na cokoliv, ekzemy, oslabenou imunitu, astma… nerikam ze je to jen jidlem, nicmene jsme presvedcena tom ze je to vsechno do kupy a vyziva hraje nemalou roli… to je jak s opalovakama- kdyz nutim maminam 50 ku faktor tak na me kolikrat cuci( no spis babicky tedy,…) ze mazaly Nubianem 3 a taky OK- jo a kolik z nich aji dnes melanomy nebo nebezpecna znamenka…??? nevim- neni kam spechat , na svickovou i dalsi veci prece casem dojde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No alergiee se rozmohli až s touto novou generací-tedy dětí vychovávaných podle nových příruček
Vědci a doktoři jsou zoufalý a neustále se dělají studie o tom ,že dnešní děti jsou alergici
Tím nechci hájit tlačenku pro 8měsíční miminko
Prostě jen že nic se nemá přehánět.Tak třeba přehnaná čistota…dnes už se přišlo na to,že dětem vlastně škodí a je jen dobře pokud jsou vystaveny bakteriím a pod.Vytvářejí se jim přirozeně protilátky a jsou odolnější.Děti které maminka pečlivě hlídá ,jsou náchylnější k nemocem ,protože jejich tělo na ně neni připraveno.A i ta sebe úskostlivější matka svoje dítě nemůže chránit věčně.Stačí nástup do školky a kontakt s bakteriemi a pod je tu.Nevím jestli jsem to napsala dobře.Zkrátka nic se nemá přehánět..... ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky já teda razím heslo ať si každý dělá co chce ale zároveň ať mi nekecá do toho mého. Na palvču máme holčinu která dává malému od 6 měsíců delisu, teď kinder čokoládu atd. Neřeším její věc a ona mi to zase necpe.
Kecy babiček, že dceři ani nedopřeju když jí v 11 měsících nedám štrůdl pouštím jedním uchem tam a druhým ven, stejně s tím nic nenadělám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Panuška píše:
holky já teda razím heslo ať si každý dělá co chce ale zároveň ať mi nekecá do toho mého. Na palvču máme holčinu která dává malému od 6 měsíců delisu, teď kinder čokoládu atd. Neřeším její věc a ona mi to zase necpe.Kecy babiček, že dceři ani nedopřeju když jí v 11 měsících nedám štrůdl pouštím jedním uchem tam a druhým ven, stejně s tím nic nenadělám
taaaaak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je ulet ta svickova. A jeste k tomu z lahve? Asi da kamaradka na rady „stare skoly“. Ja obcas taky koukam, co mi radi mama a tchyne…
My zacali s prikrmy az v 6 mesicich a zasadne lzickou. No a samozrejme zelenina a pak zelenina s masem, zadna svickova ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marketa2008 píše:
Tak to je ulet ta svickova. A jeste k tomu z lahve? Asi da kamaradka na rady „stare skoly“. Ja obcas taky koukam, co mi radi mama a tchyne…
My zacali s prikrmy az v 6 mesicich a zasadne lzickou. No a samozrejme zelenina a pak zelenina s masem, zadna svickova
svickova je zelenina…kdyz se vynecha smetana…tak je tu super zdrava omacka pro dite ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
gabinka píše:
se omlouvam neda mi to..ano driv to delali ale podivejte se kolik lidi z nasi generace ma alergie na cokoliv, ekzemy, oslabenou imunitu, astma… nerikam ze je to jen jidlem, nicmene jsme presvedcena tom ze je to vsechno do kupy a vyziva hraje nemalou roli…
No, já bych řekla, že je teď mnohem víc alergiků než v naší generaci…
Tím nechválím tyhle stravovací návyky, nic takového moje dítě ještě nejedlo, hezky jen masozelenina a ovoce, kojení a UM, ještě žádný cukr, všechno „podle příruček“
.
Ale nemám ráda ten argument, že „podívejte se, na nás to takhle dělali (v podtextu: nevzdělanci) a taky jsme všichni alergici / máme problémy se zády / …“. Toho kolem vidím teď mnohem víc u malých dětí, než u svých kamarádů a vrstevníků…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ddinna píše:
No alergiee se rozmohli až s touto novou generací-tedy dětí vychovávaných podle nových příručekVědci a doktoři jsou zoufalý a neustále se dělají studie o tom ,že dnešní děti jsou alergici
Tím nechci hájit tlačenku pro 8měsíční miminko
Prostě jen že nic se nemá přehánět.Tak třeba přehnaná čistota…dnes už se přišlo na to,že dětem vlastně škodí a je jen dobře pokud jsou vystaveny bakteriím a pod.Vytvářejí se jim přirozeně protilátky a jsou odolnější.Děti které maminka pečlivě hlídá ,jsou náchylnější k nemocem ,protože jejich tělo na ně neni připraveno.A i ta sebe úskostlivější matka svoje dítě nemůže chránit věčně.Stačí nástup do školky a kontakt s bakteriemi a pod je tu.Nevím jestli jsem to napsala dobře.Zkrátka nic se nemá přehánět.....
ano ad sterilita souhlasim- tohle me bere slak… m ma dle meho fajn imunitu i diky tomu ze jsem ji nevychoval v izolaci od bakterii- taky jedina nemoc s ATB co mela byl prujem - asi sjem ji dost nehlidala u prehrady na trave a neco oblizla co nemela jinak nevim
no kazdiopadne jinak jen bezna mala ryma a kasel- ani jednou u DR navic krom ockovani … ale za tim jidlem a opalovanim si stojim
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Panuš: Přesně tak..ať si to každý dělá jak chce,ale nekecá mi do toho mýho…Taky už řeči,že malýmu nic nedopřeju a že jsem přehnaná,pouštím dál..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit