28měsíční syn vůbec neposlouchá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11117
23.3.15 21:08
@tynuša301 píše:
zatím se snažím mu to vysvětlovat udělala to zatím asi 4× a není to nikdy vyloženě agresivita z jeho strany spíš třeba sebere někomu hračku to dítě to vidí běží za ním začne vřeštět a malej do něj strčí :roll: Ale jindy zase kdzž si s dětma hraje objímá je a je hodnej…tak nevím :nevim:

nas maly taky neni agresivni, akorat nema rad, kdyz mu nekde leze do teritoria. Takze kdyz prijdem na hriste, kde jsou deti, tak klid. Kdyz ale je nekde sam a pak se pririti dalsi dite a chce taky na skluzovku, tak je problem a je schopny to nebohe ditko zduchnout ze schudku :roll: na jednu stranu chapu jeho pocity, na druhou strnu musi vedet od zacatky, co je pres caru.
ja jsem v zahranici a popravde, tady si netroufnu na dite venku ani zarvat (placnout ho neexistuje) a je fakt, ze to cloveka donuti resit veci jinak. jednou mu v klidu ale velmi razne reknu, ze to nesmi. pokud to udela znovu, okamzity odchod.

bohuzel jsou situace, kdy nelze zavelet k okamzitemu odchodu (v cekarne u lekare treba) a tam mi nekdy teda inspirace chybi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
23.3.15 21:39

Ja ji treba doma, kdyz s necim hodi, jednou reknu, ze tak teda ne. Hodi podruhe - odnasim hracky. Venku je to tezsi, mam jeste 9ti mesicni a zase nechci chodit domu, aby se i ta vyvetrala, takze kdyz neco udela na hristi, tak ji odvedu stranou a nesmi si jit hrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
27.3.15 10:42

A zkoušela jsi ho upozornit předem? takhle - ano, svezeš se na koníkovi, ano, dvakrát. Ale pak už půjdeme domů, protože je ještě zima nebo protože i jiné děti se chtějí svézt. Dobře? Dvakrát a pak domů. Jestliže se pak začne vztekat, vzít ho za ruku, dřepnout k němu a vysvětlit - takto jsme se domluvili, tak to je a jdeme domů.
A na hřišti? ještě si chvíli pohraj a pak už musíme jít. Ano? Aby veděl, takhle on si třeba hraje něco důležitého a ty mu to přetrhneš. A S TOU AGRESIVITOU VŮČI JINÝM DĚTEM? nEUPOZORŇUJE ON TAK NA SEBE? jEŠTĚ SI MOC S DĚTMI ASI NEHRAJE, ALE LÁKÁ HO TO. tAK MOŽNÁ TAKTO. tAK MU VYSVĚTLOVAT, ŽE TO NEMŮŽE BÝT NA DĚTI ZLÝ A ŽE KDYŽ TO UDĚLÁ, PŮJDETE HNED DOMŮ. a NESTRAŠ HO SCHOVÁVÁNÍM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
6.4.15 09:49
@inkakřivák píše:
A zkoušela jsi ho upozornit předem? takhle - ano, svezeš se na koníkovi, ano, dvakrát. Ale pak už půjdeme domů, protože je ještě zima nebo protože i jiné děti se chtějí svézt. Dobře? Dvakrát a pak domů. Jestliže se pak začne vztekat, vzít ho za ruku, dřepnout k němu a vysvětlit - takto jsme se domluvili, tak to je a jdeme domů.
A na hřišti? ještě si chvíli pohraj a pak už musíme jít. Ano? Aby veděl, takhle on si třeba hraje něco důležitého a ty mu to přetrhneš. A S TOU AGRESIVITOU VŮČI JINÝM DĚTEM? nEUPOZORŇUJE ON TAK NA SEBE? jEŠTĚ SI MOC S DĚTMI ASI NEHRAJE, ALE LÁKÁ HO TO. tAK MOŽNÁ TAKTO. tAK MU VYSVĚTLOVAT, ŽE TO NEMŮŽE BÝT NA DĚTI ZLÝ A ŽE KDYŽ TO UDĚLÁ, PŮJDETE HNED DOMŮ. a NESTRAŠ HO SCHOVÁVÁNÍM.

Dobrý den, ano máte pravdu. Začala jsem ho upozorňovat dopředu. Hlavně jsem dělala chybu v tom, že jsem mu třeba 10× řekla že už pujdeme a on pak nikdy nevěděl, jestli už to teda myslím vážně a půjde se domů..takže mu teď řeknu např. že si udělá bábovku a sklouzne se a pak jdeme ale musíme pak vážně jít a docela to pochopil..ony ty děti v tomhle věku stejně asi nechápo, co je to za chvíli tak se mu snažím čas vymezit jinak…a s tím šťoucháním je to taky lepší vždycky si s ním promluvím ještě než tam jdeme a pak ho hlídám. Je fakt, že loni v létě ho děti na hřišti nezajímaly a spíš byl stranou. Teď si chce hrát a asi ještě neví úplně jak na to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
7.4.15 10:20

Já si spíš myslím, že protestují, protože mají něco naplánované nebo rozdělané. pro ně je to práce, i ty bábovky. A najednou jsi ho vytrhla a jdeme domů. Jako bys ty měla třeba - nevím- rozmyté okno a někdo tě od toho vyháněl. Asi tak.
Děti jsou povětšinou přístupné nějaké dohodě, ale musí být stejná, milují to. Takže když se řekne a půjdeme, tak to musí platit. A s tím kontaktem, co mu poradit třeba, jak ho navázat - vezmi si kbelíček a běž se zeptat, jestli nechce chlapeček pomoct. Ale nesmíš do něj strkat. No a uvidíš, jestli to zabere. Jak říkám, mluvit a mluvit a vysvětlovat. Neřvat! Děti se pak jen vylekají a většinou zpanikaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.18 20:59

Prosím poraďte..

Ahoj, mám 2,5 letého syna a fakt už nevím co s ním.. vůbec ale VŮBEC NEPOSLOUCHÁ.. On prostě nereaguje. Slyší dobře - to vím…
Ale prostě něco mu řeknu, on mě bouchne nebo mi řekne něco sprostého. Od doby co chodí do školky je na ránu tuplem. Vždycky se naučí nějakou bejkárnu a já pak se nestačím divit co zase dělá.. už s ním ani nechci ven protože mám strach že vlítne pod auto a zabije se.
On ví že nejsem typ co by na něj řval před lidma takže nejhorší to je venku. To mě fakt klidně bouchne.. řekne mi - máma, ty jsi kráva, idio*.. a já nevím co všechno ještě. Už fakt nemůžu. Rozumí moc dobře.. protože když ho chci pokárat, okamžitě zmizí nebo se schová.. nebiju ho, nekřičím na něj.. a všude poslouchám že je to fakan první kategorie.. :pocitac: Já už fakt nevím..

• Citovat
  • Upravit
34473
14.5.18 21:01

Tak to bys asi měla začít, až mu jedna přistane na pr.deli tak on si to příště rozmyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
14.5.18 21:02

Jak ti může 2,5 letý dítě říkat takový nadávky? To má ze školky nebo odkud? Moje dcera chodí do školky taky a nic takovýho tam teda neslyší… :nevim: Z tvýho příspěvku mám pocit, že s tebou ten malej trochu cvičí, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.18 21:03

A co udelas, kdyz te bouchne, nebo ti nadava?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.18 21:06
@Pomka píše:
Jak ti může 2,5 letý dítě říkat takový nadávky? To má ze školky nebo odkud? Moje dcera chodí do školky taky a nic takovýho tam teda neslyší… :nevim: Z tvýho příspěvku mám pocit, že s tebou ten malej trochu cvičí, co?

Cvičí semnou hodně.. :roll: no ze školky.. hřiště.. my doma takhle nemluvíme..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.18 21:07
@Limi123 píše:
A co udelas, kdyz te bouchne, nebo ti nadava?

Párkrát jsem mu to zkusila vrátit.. ale vrátil mi to ve větší míře.. :pocitac: Že se mi třeba zakousl do zad. Takže teď prostě jen vysvětluji.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
7323
14.5.18 21:07
@Anonymní píše:
Cvičí semnou hodně.. :roll: no ze školky.. hřiště.. my doma takhle nemluvíme..

No a ty mu to dovolíš? Jako já mám hodný dítě, takže soudit nebudu, sama takové situace neznám, ale jak třeba reaguješ když ti říká ty nadávky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.18 21:10
@Pomka píše:
No a ty mu to dovolíš? Jako já mám hodný dítě, takže soudit nebudu, sama takové situace neznám, ale jak třeba reaguješ když ti říká ty nadávky?

Vysvětluju že nesmí to říkat.. že je to ošklivé, že maminka není to a to.. a bla bla bla.. párkrát jsem mu dala lehce facku a on mi řekl ať držím hubu :roll:

• Citovat
  • Upravit
1878
14.5.18 21:13
@terien píše:
Tak to bys asi měla začít, až mu jedna přistane na pr.deli tak on si to příště rozmyslí.

Děti se nebijou ty. rávo. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
14.5.18 21:15
@Anonymní píše:
Vysvětluju že nesmí to říkat.. že je to ošklivé, že maminka není to a to.. a bla bla bla.. párkrát jsem mu dala lehce facku a on mi řekl ať držím hubu :roll:

ty jo, asi snad ani nevěřím, kámoška má stejně starého kluka a je teda děsnej, fakt šílenej, ale tohle by si k ní nedovolil

máte tatínka? nebo dědečka, že by trocha chlapské výchovy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect