Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
A proč bych si to vymýšlela? Jinak bych to tu neřešila.. já mám teda 2 pubertální sourozence.. takže tam taky dost slov pochytí..ale tuhle jsme šli kolem školy.. šla tam banda puberťáku.. za tu dobu co jsme šli kolem nich, řekli - kurv* a prde*.. a od té doby se ho to drží..
aha, už je to tady, viděla bych to na ty tvoje sourozence
my jsme taky kolikrát šli kolem mládeže, co mluvila brutálně sprostě, nebo jeli v šalině, kde člověk prostě neuteče a slyšeli jsme fakt výživný výrazy, že jsem kolikrát chtěla říct, jestli by se nechtěli krotit, ale pak jsem si říkala, že na to budu před malou akorát upozorňovat a víš co…v životě to malá nezaregistrovala a to není žádný hotentot, který nevnímá, naopak si doma musíme dávat pozor co říkáme, protože všechno vyžvaní
to musel slyšet někde jinde a opakovaně
jinak pod pojmem facka si představím, úder po tváři, což když si představím, že se praktikuje u 2,5roku, tak je mi zle
a to nejsem proti plácnutí po zadku přes oblečení, když ujedou nervy a je to k nevydržení
@Pomka píše:
Ale chápeš, takovýmu malýmu dítěti stačí říct, že se to neříká nebo prostě ignorovat a ono to říkat přestane. 2,5 letý dítě nechápe význam těch slov, takže pochybuju, že to říká úmyslně a myslí to jako nadávkuToho není 2,5 letý dítě schopný - aspoň podle mě teda, pochybuju.
Jenže ; já když ho třeba ignoruju nebo mu řeknu že se to nedělá.. tak on zamnou chodí tak dlouho.. a tváří se u toho jak zbyté štěně.. že mu ustoupím.. ![]()
@Conulka píše:
aha, už je to tady, viděla bych to na ty tvoje sourozence
my jsme taky kolikrát šli kolem mládeže, co mluvila brutálně sprostě, nebo jeli v šalině, kde člověk prostě neuteče a slyšeli jsme fakt výživný výrazy, že jsem kolikrát chtěla říct, jestli by se nechtěli krotit, ale pak jsem si říkala, že na to budu před malou akorát upozorňovat a víš co…v životě to malá nezaregistrovala a to není žádný hotentot, který nevnímá, naopak si doma musíme dávat pozor co říkáme, protože všechno vyžvaní
to musel slyšet někde jinde a opakovanějinak pod pojmem facka si představím, úder po tváři, což když si představím, že se praktikuje u 2,5roku, tak je mi zle
a to nejsem proti plácnutí po zadku přes oblečení, když ujedou nervy a je to k nevydržení
Ale s tou fackou - to jsem ho fakt jen pleskla. Určitě jsem mu nevlepila takovou že by jí chytl druhou o zeď.
@Conulka mám stejný názor. Moje dcera taky nadávky z okolí neregistruje, nebo aspoň neopakuje. To musí slyšet pravidelně, aby to říkal. A když bych měla sourozence, kteří by si po mým upozornění nedávali před mým dítětem pozor na pusu, tak by se s nima nestýkalo. Tečka. Taky jsem od známé slyšela o holčičce (3 roky), která vypouštěla z pusy naprostou hrůzu a smála se tomu a pak se dozvěděla, že prý si takhle doma nadávají rodiče ![]()
@Jirka765 píše:
Děti se nebijou ty. rávo.
Jak který
Tobě měli naložit víc když jsi byl malej ![]()
@Anonymní píše:
Oba ty body dělám.. a pak skončí šílenou scénou.. třeba řeknu že jestli ještě jednou hodí písek, odcházíme - udělá to.. odcházíme.. ale do večera je to s ním k nevydržení protože dělá naschvály..
A : já vyrůstala v bití a ponižování.. moji bratranci jsou věčně bití.. ty nemají t rodičů respekt ale strach.. chtěla jsem to u syna udělat jinak..
No, pak musis byt dusledna v tom „jinak“. Takze on ti dela scenu, tak priste z toho hriste neodejdes, aby nedelal sceny? Vis, takhle ho nevychovas. Pokud kvuli tomu dela sceny, tak ho dej do pokojicka, aby se vyvztekal tam.
Asi tak. Bud mu das obcas pres zadek, nebo budes muset byt dusledna jinak. Chovat se laskave, aby vedel, ze ho mas rada, ale ta duslednost tam proste byt musi.
Ocividne tvuj benevolentni pristup moc nefunguje. Dite proste musi mit hranice. A kdyz nefunguje vysvetlovani, tak proste musi prijit i nejaka vychovna metoda.
@Anonymní píše:
Jenže ; já když ho třeba ignoruju nebo mu řeknu že se to nedělá.. tak on zamnou chodí tak dlouho.. a tváří se u toho jak zbyté štěně.. že mu ustoupím..
no a to je ta chyba, v tu chvíli máš říct, ať se ti omluví a jakmile se omluví, tak řekneš, že už se nezlobíš a jedete na novo, to je celý, ale musíš být důsledná, ježíš co je ti do lidí, oni ti ho vychovávat nemusí
@Anonymní píše:
Jenže ; já když ho třeba ignoruju nebo mu řeknu že se to nedělá.. tak on zamnou chodí tak dlouho.. a tváří se u toho jak zbyté štěně.. že mu ustoupím..
V čem ustoupíš? Nebo po čem? Chtělo by to konkrétní situace…
@Pomka píše:
V čem ustoupíš? Nebo po čem? Chtělo by to konkrétní situace…
Kupříkladu;
Jsme v obchodě.. on chce bonbón, já řeknu že dnes už ne že měl už bonbon, zmrzlinu, rohlík.. on to stejně vezme a naháže do košíku.. pak to vyndám, řeknu mu že prostě to kupovat nemohou.. a on udělá scénu takže mu pak koupím alespoň jednu věc..
Kopne mě : řeknu mu proč mě kopat nemůže.. a on udělá scénu a kopne mě zase..
Nebo ; chce k jídlu třeba rohlík.. dám mu rohlík.. nakousne rohlík a on řekne že ho nechce že chce třeba jogurt.. takže mu vyndám jogurt.. a takhle si řekne třeba 5 věci.. všechno otevřené, nakousne.. ale nic nesní a udělá scénu že chce třeba banán..
V metru : řve že nemůže běhat.. vysvětluju mu proč nemůže.. takže si lehne na zem a řve.
Jsme v obchodě : on že chce tu a tu hračku.. já mu řeknu že ne, že máme hračky a atd.. a on udělá scénu a třeba mě pokouše..
@Anonymní píše:
Kupříkladu;
Jsme v obchodě.. on chce bonbón, já řeknu že dnes už ne že měl už bonbon, zmrzlinu, rohlík.. on to stejně vezme a naháže do košíku.. pak to vyndám, řeknu mu že prostě to kupovat nemohou.. a on udělá scénu takže mu pak koupím alespoň jednu věc..
Nebo ; chce k jídlu třeba rohlík.. dám mu rohlík.. nakousne rohlík a on řekne že ho nechce že chce třeba jogurt.. takže mu vyndám jogurt.. a takhle si řekne třeba 5 věci.. všechno otevřené, nakousne.. ale nic nesní a udělá scénu že chce třeba banán..
V metru : řve že nemůže běhat.. vysvětluju mu proč nemůže.. takže si lehne na zem a řve.
Jsme v obchodě : on že chce tu a tu hračku.. já mu řeknu že ne, že máme hračky a atd.. a on udělá scénu a třeba mě pokouše..
To si delas srandu, ne?
@Anonymní píše:
Kupříkladu;
Prece kdyz reknu, ze neco nekoupim, tak za to, ze udela scenu, tak ho neodmenim tim, ze mu to koupim? Rozumis tomu?
Ad jidlo - proste nechce, bude o hladu do dalsiho jidla. On si to casem rozmysli.
Příspěvek upraven 14.05.18 v 21:49
Takže:
Pokud mu nechceš kupovat sladkost, tak si za tím stůj. Nedovol mu, aby to naházel do košíku. Když to tam naháže a ty to vyndáš zpátky, tak jděte pryč. Prostě ho vezmi za ruku a běžte dál nakupovat, k pokladně a pryč.
Kopne tě, vysvětli. Chce tě kopnout znovu? To už můžeš čekat, takže tomu zabraň ještě dřív než to udělá. Prostě 2,5 letý dítě tě nekopne, když se nenecháš!
S jídlem je to do určitý míry normální u dětí, řekla bych. Ale i tady to má meze. Moje dcera taky většinou nic nedojí a já to večer prostě dojíždím ![]()
Lehne v metru na zem a řve? Tak ho zvednu a budu se snažit si ho posadit na klín. Pokud to bude scéna, že se budou lidi otáčet, tak vystupuju. Držela bych ho v náručí, dokud by se nezklidnil.
Za mě - jsi moc měkká a vše mu dovolíš. Párkrát bych ho nechala řvát a ono by to přešlo…
Hele, že ty jsi to tady už řešila? ![]()
@Limi123 píše:
Prece kdyz reknu, ze neco nekoupim, tak za to, ze udela scenu, tak ho neodmenim tim, ze mu to koupim? Rozumis tomu?
Já vím.. jsem blbá
teď už jen musím vyřešit co dělat.. asi jsem to nechala dojít daleko..
@Anonymní píše:
Bohužel..
Ale ja se nedivim tomu, jak se chova on. To jr jen logicky dusledek toho, jak se chova on. V podstate misto trestu za to, ze udela scenu, ho za ni odmenis??? ![]()