Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dala bych mu zaracha. A pochopitelne s nim o tom mluvit, ze nebude nikoho bit. Kamaradce by se mel omluvit.
Takže vlastně něco vygradovalo. Násilí se v něm kumuluje asi dlouho. Píšeš to tak jako bys věděla, že pro ránu nejde daleko. Je to neomluvitelné a budete to muset řešit v rámci rodiny. Tedy ty a manžel. Pokud je kluk agresivní už déle a roste vám přes hlavu, tak nějaký odborník.
Jinak pokud někdo produkuje násilí v tak nízkém věku, tak se v rodině většinou něco děje, bývá to první ukazatel. Tohle nevznikne jen tak, z cisna jasna…
@Anonymní píše:
Dobry den. Potrebuji se sverit a poradit, uz nevim jak dal. Syn 9.let si chodi hrat ven s kamaradama a dnes jsem tam nebyla. Hrajou si na zahrade u tech kamaradu. Kluka nechteli pustit do iglu a vrazil stejne stary kamaradce facku. Prijdu pro kluka a husta atmosfera. Pak to z nich vypadlo, ale syn nema co vrazet nekomu facku a vubec nekoho fyzicky napadat. Je tam furt neco ze strany syna. Rekla jsem mu ze tam chodit nebude a tim padem bude sedet doma na zadku. Nevim kde se to v nem bere. Mate nejakou radu?
Spravny sovinista. Je potreba zenskym ukazat misto hnedka od mala.
@Kelsey píše:Mluvim
Dala bych mu zaracha. A pochopitelne s nim o tom mluvit, ze nebude nikoho bit. Kamaradce by se mel omluvit.
@Trojlístek píše:
Takže vlastně něco vygradovalo. Násilí se v něm kumuluje asi dlouho. Píšeš to tak jako bys věděla, že pro ránu nejde daleko. Je to neomluvitelné a budete to muset řešit v rámci rodiny. Tedy ty a manžel. Pokud je kluk agresivní už déle a roste vám přes hlavu, tak nějaký odborník.
On neni takovy, ze pro ranu nejde daleko, ale ke vsem se chova hnusne, nadava pak se omluvi a furt dokola. Nerikam, ze oni jsou svati ale fyzicky ataky nechci aby se praktikovali. Jsou to jedini kamaradi a uz maji syna plny zuby. Uz s nim manzel promluvil a odkejval, ze to delat nebude, ale i tak jak se mam potom citit pred jejich rodici, jak totalni blb
@Trojlístek píše:
Jinak pokud někdo produkuje násilí v tak nízkém věku, tak se v rodině většinou něco děje, bývá to první ukazatel. Tohle nevznikne jen tak, z cisna jasna…
U nas se v rodine zadne nasili nedeje, obcas dam doma vychovnou
@Anonymní píše:
No ale to kolikrát stačí. Být rodiči těch kamarádů, Tvé dítě už na zahradu nezvu.
@Kelsey píše:
Zaracha uz ma. Karani probehlo, spis na manzelovi jsem to nechala. Z neho ma vetsi respekt. No uvidime
@Trojlístek píše:
Tohle už pořádně hrotíš. Kvůli jednomu šťouchanci hned agresor, jo? V devíti letech. ![]()
Bože, vždyť to jsou děcka, my se takhle mydlili v jednom kuse a vyrostli z nás normální lidi. Klukovi bych vynadala, dala mu trest a musel se omluvit. Fakt bych z toho nedělala drama.
@Anonymní píše:
Dobry den. Potrebuji se sverit a poradit, uz nevim jak dal. Syn 9.let si chodi hrat ven s kamaradama a dnes jsem tam nebyla. Hrajou si na zahrade u tech kamaradu. Kluka nechteli pustit do iglu a vrazil stejne stary kamaradce facku. Prijdu pro kluka a husta atmosfera. Pak to z nich vypadlo, ale syn nema co vrazet nekomu facku a vubec nekoho fyzicky napadat. Je tam furt neco ze strany syna. Rekla jsem mu ze tam chodit nebude a tim padem bude sedet doma na zadku. Nevim kde se to v nem bere. Mate nejakou radu?
Už z tvého popisu je cítit „agresivita“. Tohle chování pochází z rodiny. Pokud syna vychováte „klasicky“, že dítě má poslouchat a pokud neposlouchá, dostane jednu výchovnou, tak to pak je tím. On takové chování pokládá za normální, takže pokud kamarádi nedělají to co chce, taky dostanou výchovnou.
Je potřeba spíš s dítětem mluvit, vcítit se do něj, zjistit, co mu vadí a trochu k němu změnit přístup. Takové chování v devíti letech je dost alarmující. Holt bitím si ještě nikdo opravdový respekt nezískal, spíš to pak v dítěti buduje frustraci a nenávist.
@Anonymní píše:Řešila bych to s psychologem. Dle toho co píšeš jde o dlouhodobý problém, který jste doposud nevyřešili a psycholog by vám mohl pomoc
On neni takovy, ze pro ranu nejde daleko, ale ke vsem se chova hnusne, nadava pak se omluvi a furt dokola. Nerikam, ze oni jsou svati ale fyzicky ataky nechci aby se praktikovali. Jsou to jedini kamaradi a uz maji syna plny zuby. Uz s nim manzel promluvil a odkejval, ze to delat nebude, ale i tak jak se mam potom citit pred jejich rodici, jak totalni blb
@Anonymní píše:
@Janli stačí mi číst tohle a nemám pocit, že něco hrotím.
@Anonymní píše:
Už z tvého vyjadřování sálá agresivita a nejistý přístup. Takže teď už jedině psycholog.
@Janli píše:
Tohle už pořádně hrotíš. Kvůli jednomu šťouchanci hned agresor, jo? V devíti letech.
Bože, vždyť to jsou děcka, my se takhle mydlili v jednom kuse a vyrostli z nás normální lidi. Klukovi bych vynadala, dala mu trest a musel se omluvit. Fakt bych z toho nedělala drama.
Jako to teda promin, ale 9-tilety kluk ma vedet, ze nema mlatit holky
. To me taky neprijde normalni tohle..
To kdyby me dceři dal kamarad v jakemkoliv veku facku, tak bych teda rozhodne na to nerekla, ze je to ok ![]()