Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@renduli píše:
Vážně? Ono se ale v podstatě většina čtvrťáku kromě nového učiva věnuje opakování maturitních okruhů, takže se na maturu studenti připravují celý čtvrťák, zejména v druhém pololetí se opakování přitvrzuje. Jen těch dvacet knih, které se mají k maturitě načíst a rozebrat, zvládnout za 4 dny…
My probírali novou látku ještě před svaťákem
A ano, vážně.
EDIT: Těch 20 knih snad čte v průběhu roku spolu s probíraným obdobím, stejně jako my jsme probírali 4 roky maturitní otázky takové, jaké byly dřív. Neznám NIKOHO, kdo by se na maturitu učit déle jak dva týdny.
Příspěvek upraven 10.02.17 v 14:04
@renduli píše:
Vážně? Ono se ale v podstatě většina čtvrťáku kromě nového učiva věnuje opakování maturitních okruhů, takže se na maturu studenti připravují celý čtvrťák, zejména v druhém pololetí se opakování přitvrzuje. Jen těch dvacet knih, které se mají k maturitě načíst a rozebrat, zvládnout za 4 dny…
Tak to už má mít načtené od prvaku a ne to nechávat na poslední rok. A tedy v únoru mě ani nenapadlo, učit se na maturitu.
@renduli píše:
knižky už se snad ani nečtou, ne? Obzvlášť jestli nechodí na gympl, dostane od učitelky češtiny nějaky vytah v hodine, knižku i autora v hodine cj proberou… ty jo ani ti nejvetsi sprti u nas na gymplu, necetli vsechny knizky k maturite
jen mi to prijde vtipny
jinak bych mu tu hru nebrala, na vychovu je pozde, poud si pli povinnosti, nepropadá a dokonce i pritelkini ma tak neudelas nic…
@lucenka píše:
Tak to už má mít načtené od prvaku a ne to nechávat na poslední rok. A tedy v únoru mě ani nenapadlo, učit se na maturitu.
No to říkám… na maturitu se neučí jen 4 dny (jasně, svaťák je nejintenzivnější u všech
), ale vlastně průběžně. Mám asi 2 známé učitele a vím, že s děckama dělají ve čtvrťáku intenzivní přípravu k maturitě vlastně celý rok - cvičné testy, opakování okruhů atd. Tak jsem to myslela - že ve čtvrťáku se maká.
Ale nechci to tu plevelit.
Každopádně 20letého bych nechala být. Ať si hraje, když kvůli tomu nebude zvládat třeba školu, vytrestá se sám… A když to zvládne, začne třeba pracovat a toho času už tolik nebude.
Prosim te nech ho zit. U nas hraje tanky manzel s sestiletym synem. Ten maly uz ma takove znalosti o technice, ze jen ziram. ![]()
Jj pokracuj
Bude jen dobre, kdyz se kluk po maturite odstehuje. Aspon nebude dalsi mamanek. Dyt ti mladi, to je des. Hnipaji u rodicu tak do 30ti. A pritelkyne z nich pak rostou.
@radkka píše:
Kdyby mi ve dvaceti máma vypla internet, tak bych se druhý den odstěhovala
No možná by to pro kluka nebylo na škodu. Jako trávit hodiny hraním…já se zakladatelce nedivím, mně by to taky vadilo.
Mně to nikdy nebralo, čili na tom nevidím nic úžasného. Celkově PC hry doma nevedem. Jako neříkám, pokud je to in, ať si občas zahraje, ale čumákovat u toho celé dny. To bych ho radši viděla na brigádě, někde na koncertě (a nemyslím klasiku prosím pěkně), v kině, ve fitku, na chatě s kamarádama…
@kacaba379 píše:
No možná by to pro kluka nebylo na škodu. Jako trávit hodiny hraním…já se zakladatelce nedivím, mně by to taky vadilo.Mně to nikdy nebralo, čili na tom nevidím nic úžasného. Celkově PC hry doma nevedem. Jako neříkám, pokud je to in, ať si občas zahraje, ale čumákovat u toho celé dny. To bych ho radši viděla na brigádě, někde na koncertě (a nemyslím klasiku prosím pěkně), v kině, ve fitku, na chatě s kamarádama…
Je dospělý, ne? Já v 19 letech taky pořád seděla u počítače a ve 21 letech jsem denně běhala, plavala, studovala a pracovala. Nemusel mě nikdo vychovávat natolik stupidně, jako je vypnutí internetu, to je fakt směšný…
@ka2ka píše:
@radkka 20 knih se dokonce čte v průběhu celých čtyř let
Tak jsem to myslela, špatně jsem to napsala ![]()
@radkka píše:
Je dospělý, ne? Já v 19 letech taky pořád seděla u počítače a ve 21 letech jsem denně běhala, plavala, studovala a pracovala. Nemusel mě nikdo vychovávat natolik stupidně, jako je vypnutí internetu, to je fakt směšný…
Však ona to tak nedělá, jen ji přijde líto toho proj. ebaného času, tak si přišla postesknout
Na tom snad není nic špatného. A jak říkám, já to chápu, že ji to točí ![]()
@kacaba379 píše:
Však ona to tak nedělá, jen ji přijde líto toho proj. ebaného času, tak si přišla postesknoutNa tom snad není nic špatného. A jak říkám, já to chápu, že ji to točí
Tocit ji to muze. Ale ten nebohy nezdarny syn je dospely.
Ja ve 20 bydlela na koleji, manzel pracoval. Moje matka uz mela me.
A my tady budeme dvacetiletemu urcovat, co delat??? Vzpamatujte se ![]()
@kacaba379 píše:
Však ona to tak nedělá, jen ji přijde líto toho proj. ebaného času, tak si přišla postesknoutNa tom snad není nic špatného. A jak říkám, já to chápu, že ji to točí
Tak ho měla od mala vést k nějakému sportu, hudbě, aby na tohle neměl čas.
Bože ženy já nevím, mně přijde, že si prostě jen tak přišla postesknout. Věřím tomu, že kdyby moje máti znala emimino, tak by si taky občas přišla postesknout nad tím, jak žije můj téměř čtyřicetiletý bratr nebo já
…prostě většina matek to tak má, že řeší svoje děcka i když už to děcka nejsou. Myslím, že než opravdový odkaz na rušičku
čekala spíš příspěvky v tom stylu, jako psala Radka - taky jsem hrála a rok nato už jsem byla někde jinde. Prostě trošku povzbuzení a pochopení. A ne zas pojeb, za to, co všechno udělala a dělá blbě. ![]()