Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Alriga píše:
To bude bezva, až nějaká holčička ze třídy půjde na WC s tastickou a ten fakan bude řvát :jeee, vona hárá!
@Josefuna píše:Tak kdyby se z toho nedelalo takove tabu, tak by to bylo celkem fuk.
Děcka plácnou mnoho kravin, vysvětlila bych mu to. Věřím, že když to pochopí bude mu líto, co vlastně řekl.
@Josefuna píše:
To rikat snad nebude. Stejne bysme se divili vsichni, co si tam deti vse napovidaji.
No, to si piš, že ano. Nejlépe ve třídě tak, aby to slyšel i učitel. A ano, napovídají. A vtipné to kolikrát není. Tam se člověk dozví i věci, které opravdu nechce vědět. Když to děti říkají z naivity a neznalosti, tak to člověk přejde. Ale tohle už je fakt přes čáru a dost to o vás vypovídá.
@Josefuna píše:
Asi. Manzel mu pak rekne, at toho necha, jenze predtim se musi ovladat, aby se nesmal nebo to nevydrzi a rudne, jak v sobe dusi smich. Kdyz se ten vtip opakuje, tak pak uz mu vynada. Poprve mu to prijde legracni.
Tak ho musíš srovnat ty, snad ho vychováváš taky, ne? Mám stejně starého syna a umí se chovat. Jenže ono je to hodně dané výchovou a stejně tak mu jdou ostatní v rodině příkladem.
@P4ja píše:
Ano. A stejně tak by mně bylo nepříjemné, kdyby k nám přišli kamarádi dítěte a někdo z nich to řekl. To samé ve škole.
Doufam, ze u cizich by to nerekl a ovladl se. Ja mu rikam, ze pak si ho zadna ani nevezme, pokud se bude chovat tak, jak nekdy dela. Odpovi, ze neni hloupy, ze to si nedovoli a ovladne se.
@Josefuna píše:
Doufam, ze u cizich by to nerekl a ovladl se. Ja mu rikam, ze pak si ho zadna ani nevezme, pokud se bude chovat tak, jak nekdy dela. Odpovi, ze neni hloupy, ze to si nedovoli a ovladne se.
No, jestli to bere, tak v klidu jako ty tady, tak určitě. ![]()
@Josefuna píše:
Az tak?
Ano, protože za nic jiného ho ve výsledku mít nebudou.
Proč by z něho měl být hned buran? Děti z toho vyrostou. Myslím, že každé dítě i těch, co tu píšou, jak je to příšerné plácají blbosti. Důležité je nastavit hranice a vysvětlit, že se to neříká. Ty děti to přestanou dělat. Nebo si opravdu myslíte, že bude jako mladej své holce říkat, že je hárající fenka? ![]()
@Baba píše:
Tak si přestaň vymýšlet takový ubohosti. I kdyby to pravda byla, není to téma k hovoru.
Tebe to ještě překvapuje? Intelektuální téma rozhodně nečekám ![]()
@Baba píše:
Simtě, si to Iz/josefuna vymyslelaA vidíš, jaká je to chytrolína
Já si myslím, že syn si přečetl všechny její zdejší diskuze a došlo mu, co je matka zač
@Josefuna píše:
Skoro 11tilety syn mi o dovolene rikal harajici fenka, kdyz se dovedel, ze jsem tam dostala menstruaci. Nebylo to tak, ze mu to vzdy oznamuji, roky uz ale vi, ze menstruaci mam. Vidi me teba nahodou s vlozkou v ruce apod. Ted slo o to, ze jsme si o par dni prodlouzili pobyt v Chorvatsku, abychom se vyhnuli zacpam a jeli ve vsedni den. Dostala jsem bohuzel menstruaci o par dni drive zrovna na cestu a vadilo mi hlavne to, ze v dobe covidu budu muset pouzivat zachody na benzinkach a jinde. Syn slysel, jak to rikam manzelovi a z legrace me mazval harajici fenkou. Kamaradka mi rikala, ze by uz za to schytal od ni par facek. Nejak to neresim a netrapim se tim. Tema spise pro odreagovani. Jak byste to vnimali vy? Syn je vubec takovy dost otevreny, ptal se uz doma i na ruzne veci.
Trapne. Co je na tech tvych uchylarnach k odreagovani?
Jak si clovek to dite vychova, takove je.
@meduzka23 píše:
Proč by z něho měl být hned buran? Děti z toho vyrostou. Myslím, že každé dítě i těch, co tu píšou, jak je to příšerné plácají blbosti. Důležité je nastavit hranice a vysvětlit, že se to neříká. Ty děti to přestanou dělat. Nebo si opravdu myslíte, že bude jako mladej své holce říkat, že je hárající fenka?
Tak pokud k tomu rodiče přistupují tak, že je to ještě vtipné a omlouvají ho, tak to asi bude vnímat jinak ne??
@Josefuna píše:
Promiňte, ale tato teorie o chování „pro doma“ a „navenek“ je poněkud zvláštní. Jednak to nefunguje, protože to „prodoma“ stejně nakonec vyšplíchne a hlavně : ke komu jinému bychom se měli chovat milé, slušně a s nejvyšší úctou, když ne k našim nejbližším, především k matce???