Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@meduzka23 píše:
Moc to prožíváte. Tak plácl blbost. Zasměju se, vysvětlím mu, že se to neříká a jede se dál. Dítě může mít jakkoliv skvělou výchovu a stejnak může plácnout blbost. Miluju maminy, které mají perfektní výchovu a děti, které žádnou blbost nikdy neřekly nebo neprovedly.
Jenomže, ono je plácnout blbost a pláncout něco, co mu doma rodiče tolerují a ještě si myslí, jak je to vtipné. Bohužel máme v širší rodině podobný exemplář. Rodiče si myslí, jak je super, když je dítko upřímné a říká vše, co doma slyší. A nikde nemá mantinely. A ve finále je v kolektivu naprostý outsider, kterého mají všichni plné zuby. Ostatně stejně jako tatínka.
@Josefuna píše:
Rekla jsem mu, at to nerika, ze je to nevhodne. Ale omluvu takhle ja nezadam.
Měl by se naučit omlouvat, když řekne něco nevhodného. To je součást výchovy.
A předpokládám, že tento „vtipný obrat“ používá vesele dál.
@Alriga píše:
@Mango_Lassi Aha. Jsem tu nová, to jsem nevěděla.
Omyl ![]()
Příspěvek upraven 19.08.20 v 09:09
@Josefuna píše:
Ma jeste cas
Svérázný smysl pro humor opravdu máte, to má pan učitel pravdu. Taky proto to přijde vtipné pouze vám ![]()
@Rachel_cz píše:Já myslím, že skoro všechny. Zvlášť teď, když menstruace přichází ještě dřív. Tady nejde o tabu, tady jde o pocit těch děvčat. O nočních polucich se taky nevytrubuje do světa, zkrátka zdravý stud a respekt k soukromí druhého snad patří k slušnému vychování už od útlého věku.
Taky mě to napadlo, chudák spolužačka
Některý mladý holky jsou na to citlivý (pamatuji si to ještě ze ZŠ).
@Josefuna píše:
Taky doufam. Ve skole ho maji ucitele radi, uci se dobre. Ucitele obdivuji jeho vseobecny rozhled. Ted cte treba knihy Karoliny SvetleDo slovniho hodnoceni ucitel napsal. Mas sverazny smysl pro humor. I kdyz ostatnim neni obcas blizky, ja se casto bavim
Sečtělý může být jakkoliv, ale nijak to nevylučuje fakt, že nemá jasně stanové hranice. Takové chování by bylo omluvitelné snad jedině u postiženého dítěte, které by si nebylo schopné plně uvědomit, co vypouští z úst. Navíc výše inteligence nijak nesouvisí s dalšími osobnostními vlastnostmi.
@Ms.Ragdoll píše:
Nejspíš je po mamince.Za pár let tu třeba začne zakládat diskuze, a budete si moct konečně popovídat i o tom, co máš tak ráda. Možná i nějakou radu přihodí
![]()
myslíš o cenách nemovitostí, o přehnaně velkém volnu učitelů a o jejich vysokých platech s ohledem na jejich schopnosti, nebo o množství sexu, který doma musí být a přes to nejede vlak?
![]()
Jeden můj spolužák na ZŠ si také myslel, jak je hrozně vtipný a všechny kolem sebe tím akorát štval. Ano, pro holky to byl buran. Přidal k tomu později z legrace i osahávání. Však sranda, ne?
Jednoho dne však hodně narazil, jedna holka už se vytočila a jednu mu vrazila, druhou pak vzal o zeď - ona B. hrála závodně volejbal a měla páru.
@Josefuna píše:
Tak kdyby se z toho nedelalo takove tabu, tak by to bylo celkem fuk.
Tady nejde o žádné tabuizování menstruace, ale o to, že neučíte syna tomu, aby respektoval intimní hranice druhých lidí.
@Josefuna píše:
No jo, myslel si, ze to bude legrace.
No to je tak vtipný ty bláho, jak daleko vidím a ještě kus za roh.
Budu na nej tedy prisnejsi, pokud neco podobneho jeste rekne. Myslim, ze pred cizimi by si to nedovolil a vi, ze se to nerika. Ja bych ostatne take nechtela, aby cizi slyseli nebo videli vse, co se stane u nas doma.
@Keyllah píše:
myslíš o cenách nemovitostí, o přehnaně velkém volnu učitelů a o jejich vysokých platech s ohledem na jejich schopnosti, nebo o množství sexu, který doma musí být a přes to nejede vlak?![]()
@Keyllah píše:
myslíš o cenách nemovitostí, o přehnaně velkém volnu učitelů a o jejich vysokých platech s ohledem na jejich schopnosti, nebo o množství sexu, který doma musí být a přes to nejede vlak?![]()
[/citace. Omyl.
Příspěvek upraven 19.08.20 v 09:10
@Keyllah píše:
Myslím, že je na co se těšit. Je to mladá krev, ten ji ještě trumfne ![]()