Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já bych ho chytla posadila ho a za trest by musel snést přednášku o rozdílu mezi menstruaci a háráním ![]()
@haley83 píše:
Tady nejde o žádné tabuizování menstruace, ale o to, že neučíte syna tomu, aby respektoval intimní hranice druhých lidí.
U cizich by je doufam respektoval. Ja myslela to tabu tak, ze jsem mu kdysi vysvetlila, ze mam menstruaci. Ne sama od sebe, ale nezamykam se v koupelne a pri prevlekani a parkrat mi tam vlezl a videl vlozku a ptal se, co to je a ze jestli nosim plenky apod. Tak jsem mu to rekla. Ptal se, jestli to mam cely zivot nebo od 8 let a jestli to boli a jak casto to je, no tak jsem mu to rekla. Obcas me vidi nahou, kdyz nahodou prijde a ja se prevlekam. Umyslne se pred nim nevystavuji, ale kdyz se stane, tak z toho drama nedelam.
Příspěvek upraven 19.08.20 v 08:59
@Betty MacDonald píše:Ale ona je tu přece NOVÁ
![]()
![]()
![]()
Ale to jsem psala já, Alriga. Že ji neznám.
@Josefuna píše:
Budu na nej tedy prisnejsi, pokud neco podobneho jeste rekne. Myslim, ze pred cizimi by si to nedovolil a vi, ze se to nerika. Ja bych ostatne take nechtela, aby cizi slyseli nebo videli vse, co se stane u nas doma.
No, ani se nedivím. Říká se tomu pokrytectví.
@Josefuna píše:
Budu na nej tedy prisnejsi, pokud neco podobneho jeste rekne. Myslim, ze pred cizimi by si to nedovolil a vi, ze se to nerika. Ja bych ostatne take nechtela, aby cizi slyseli nebo videli vse, co se stane u nas doma.
Nechces, aby ostatni videli a slyseli, co se u vas deje, ale kazdou stupidnost vedi vsichni na emiminu
.
@Josefuna píše:
No s otcem se to ma tak, ze se mu vetsinou pri techto recech chce smat, bud se smeje nebo se mu to podari zadrzet, a pak rekne, at prestane, co si to dovoluje.
Vysvetli synovi, ze jsi slepice, protoze snasis vajicka a harajici fenka jsi pri ovulaci. At neni ve skole za blbce ![]()
@bartsch píše:„Iz“ je nezpomenutelná. Však i o svém synovi a sexu už tady byla nějaká její diskuze, až jsem si říkala, jestli se jednoho dne nepřidá k nim do trojky
Do naseho sexu se nijak nezapojuje a ani nebude ![]()
Jedine, co se stalo, bylo, ze nasel v nocnim stolku kondomy s napisem Love Sex, tak z toho mel zase srandu. Jinak nic. A uz drive se ptal na oralni sex, asi slysel nekde v TV nebo youtube, tak jsem vysvetlila. Potom lubrikacni gel, to doma nevedeme, ale bylo v pisnicce od Xindla, to jsem nevysvetlovala vubec. Rika tak ted v dobe koronaviru desinfekcim na ruce.
@Josefuna píše:
U cizich by je doufam respektoval. Ja myslela to tabu tak, ze jsem mu kdysi vysvetlila, ze mam menstruaci. Ne sama od sebe, ale nezamykam se v koupelne a pri prevlekani a parkrat mi tam vlezl a videl vlozku a ptal se, co to je a ze jestli nosim plenky apod. Tak jsem mu to rekla. Ptal se, jestli to mam cely zivot nebo od 8 let a jestli to boli a jak casto to je, no tak jsem mu to rekla. Obcas me vidi nahou, kdyz nahodou prijde a ja se prevlekam. Umyslne se pred nim nevystavuji, ale kdyz se stane, tak z toho drama nedelam.Příspěvek upraven 19.08.20 v 08:59
Tak on je dost podstatný rozdíl mezi tím, že ví, že nějaká menstruace existuje a tím, že bude ženy kolem urážet a přirovnává je k harajicim fenam.
opravdu z něj vyroste netaktni buran
@Alriga píše:
Ale to jsem psala já, Alriga. Že ji neznám.
Aha, nebudu to pročítat znovu, já špatně vidím, mám rozbitý brýle na čtení
Tímto se všem omlouvám, moje chyba. ![]()
@Alriga píše:
No, ani se nedivím. Říká se tomu pokrytectví.
Vazne? Ty myslis, ze vsichni se doma chovaji stejne jako na verejnosti? Nedelas a nerkas doma nic, co nechces, aby ostatni videli? Treba vzdy jsi zpusobne upravena, jis vzdy vhodne u stolu, nereknete si nic, co byste jinym nerekli? Nemusi jit o pomluvy, ja hodne veci jinym nereknu, protoze by jim to bylo neprijemne.
@Josefuna píše:
Do naseho sexu se nijak nezapojuje a ani nebude
Jedine, co se stalo, bylo, ze nasel v nocnim stolku kondomy s napisem Love Sex, tak z toho mel zase srandu. Jinak nic. A uz drive se ptal na oralni sex, asi slysel nekde v TV nebo youtube, tak jsem vysvetlila. Potom lubrikacni gel, to doma nevedeme, ale bylo v pisnicce od Xindla, to jsem nevysvetlovala vubec. Rika tak ted v dobe koronaviru desinfekcim na ruce.
Velmi vhodné u dítěte.
No tak asi je na case mu vysvetlit, ze i humor ma sve hranice a ze existuje neco jako slusnost a proste, ze nekdy muzeme i srandou ublizovat.
Jako promin, ale tohle je za hranou. Vetsinou se takhle bavi hlupaci a pokud nechces, aby ti z kluka vyrostl buran, tak s tim neco delejte.
Pokud se takhle bavite doma bezne, tak to je pak holt tezke ti neco radit.
Na tvem miste bych mu treba radsi vysvetlila, jak tezke to je pro zenu psychicky a jake zmeny nalad souvisi s menstruacnim cyklem.
@meduzka23 píše:
Proč by z něho měl být hned buran? Děti z toho vyrostou. Myslím, že každé dítě i těch, co tu píšou, jak je to příšerné plácají blbosti. Důležité je nastavit hranice a vysvětlit, že se to neříká. Ty děti to přestanou dělat. Nebo si opravdu myslíte, že bude jako mladej své holce říkat, že je hárající fenka?
No, podle mě ho tito konkrétní rodiče k buranství přímo vedou. Pokud zvolí podobné hlášky k tomu, aby sbalil holku, tak úspěch mít zaručeně nebude. Pak mu to možná dojde, a ještě bude mít rodičům za zlé, že ho nedokázali včas usměrnit. Z podobných blbečků se v běžném dětském kolektivu stávají dost často outsideři.
Kdyby po dejme tomu třetí výzvě, ať od tohoto označování upustí, neuposlechl, takovou bych mu střihla, že by druhou chytil o nejbližší zeď.
@Josefuna píše:
Do naseho sexu se nijak nezapojuje a ani nebude
Beztak tyto diskuze zakládáš, aby ses s námi podělila o tom, jak jste si doma zase (ne)zasukali