Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Alriga píše:
Jo tak vy se nezamykate ani na WC?! A máte více koupelen, takže je to problém… Tak to jo, teď už chápu.
Ne, nezamykame se ani na wc. A mame 1 koupelnu v prizemi a 2 v podkrovi. I kdyz se nezamykame, tak se malokdy stane, ze si tam vlezeme a vidime neco, co bysme nemeli. Maximalne uvidis nekoho sedet na wc.
@Josefuna
Tady je uplna pravda o zenach. Nech genia to synovi vysvetlit jak to je.. V cestine jsem to nenasel.
https://m.youtube.com/watch?…
@meduzka23 píše:
Určitě není správné, aby říkal takové věci, ale od toho tu jsou rodiče, aby řekli, jak se věci mají. V 11 letech by asi už měl vědět, že se takové věci neříkají, ale neříkat to, už je věc druhá. Někdy můžete tlouct dítěti do hlavy něco i stokrát a stejnak to udělá znova. Můžete mít i jakkoliv perfektní výchovu a z dítěte vyroste buran. Jen mi příjde nesmyslné říkat, jak mají rodiče na prd výchovu kvůli tomu, že řekl, že je máma hárající fenka. O špatné výchově bych mluvila až tehdy, kdy rodič nezasáhne a nevysvětlí, že je to neslušné. Kluci v tomto věku povětšinou začínají mít takové řeči a rádi si dělají z holek srandu. Taky mi to jako mladé holce nebylo příjemné. Dnes ale z těch kluků, co nám holkám lezli na nervy vyrostli normální chlapi, které si žen váží a mají k něm úctu.
Vzhledem k tomu jak to doma u Iz chodí, a všem nám to tu vypisuje už dlouho, z něj empatického gentlemana stěží vychová.
@meduzka23 píše:
Určitě není správné, aby říkal takové věci, ale od toho tu jsou rodiče, aby řekli, jak se věci mají. V 11 letech by asi už měl vědět, že se takové věci neříkají, ale neříkat to, už je věc druhá. Někdy můžete tlouct dítěti do hlavy něco i stokrát a stejnak to udělá znova. Můžete mít i jakkoliv perfektní výchovu a z dítěte vyroste buran. Jen mi příjde nesmyslné říkat, jak mají rodiče na prd výchovu kvůli tomu, že řekl, že je máma hárající fenka. O špatné výchově bych mluvila až tehdy, kdy rodič nezasáhne a nevysvětlí, že je to neslušné. Kluci v tomto věku povětšinou začínají mít takové řeči a rádi si dělají z holek srandu. Taky mi to jako mladé holce nebylo příjemné. Dnes ale z těch kluků, co nám holkám lezli na nervy vyrostli normální chlapi, které si žen váží a mají k něm úctu.
Ja mu samozrejme reknu, ze se tak k holkam chovat nemuze, ze jim tohle vadi. Treba jeden cas rikal prsum kozy, to nesnasim. Manzel to nerika, a presto s tim syn prisel. Rekla jsem mu, ze pro hodne holek je to hnusny a nebudou se s nim bavit. Ja mu naopak rikam, co by nemel delat, pokud chce byt u holek oblibeny.
@Alriga píše:
Velmi se o to snažím, nemit jedno chování navenek a jiné prodoma. A obzvlášť dokud jsem vychovavala dceru. A v koupelně se doma zamykam vždy.
Tohle je podle mě špatně, na přirozené nahotě nevidím nic špatného. Neznamená to, že se budu před dítětem úmyslně producírovat nahá, ale zamykání v koupelně vnímám jako opačný extrém. Setkala jsem se s tím pouze u známých, kteří jsou ortodoxní katolíci, a jejichž dcery jsou puritánskou výchovou velmi poškozené. Nemám nic proti tomu, aby se zamkla např. dospívající dívka, které se mění tělo, což může vést k pocitům studu. To je situace, kdy soukromí respektuji. Respektuji bez problémů i na požádání. Já mám ale dítě podstatně mladší, které nemá problém za mnou do koupelny přijít, když něco potřebuje.
Navíc je dost dobře možné, že o nás ve stáří, až budeme nemohoucí, budou naše děti pečovat, takže by měly vědět jak vypadá postupně stárnoucí tělo vlastního rodiče.
@Baba píše: Že tebe nazvat jakýmkoli zvířetem je urážka pro to zvíře
To je nějaký vyhlášený troll? Jinak nechápu tak hnusnou reakci
@Josefuna píše:
Ja mu samozrejme reknu, ze se tak k holkam chovat nemuze, ze jim tohle vadi. Treba jeden cas rikal prsum kozy, to nesnasim. Manzel to nerika, a presto s tim syn prisel. Rekla jsem mu, ze pro hodne holek je to hnusny a nebudou se s nim bavit. Ja mu naopak rikam, co by nemel delat, pokud chce byt u holek oblibeny.
Asi jen zase trollis vid?
Ale jestli je ro pravda, tak syn nema žádnou úctu k ženám.. A za to muže otec ![]()
@bartsch Naše dítě to není. Dost nás tu napsalo svůj názor, tak budeme doufat, že si zakladatelka něco z toho vezme a její syn příště takovou pitomost neplácne. ![]()
@haley83 píše:
Tohle je podle mě špatně, na přirozené nahotě nevidím nic špatného. Neznamená to, že se budu před dítětem úmyslně producírovat nahá, ale zamykání v koupelně vnímám jako opačný extrém. Setkala jsem se s tím pouze u známých, kteří jsou ortodoxní katolíci, a jejichž dcery jsou puritánskou výchovou velmi poškozené. Nemám nic proti tomu, aby se zamkla např. dospívající dívka, které se mění tělo, což může vést k pocitům studu. To je situace, kdy soukromí respektuji. Respektuji bez problémů i na požádání. Já mám ale dítě podstatně mladší, které nemá problém za mnou do koupelny přijít, když něco potřebuje.
Navíc je dost dobře možné, že o nás ve stáří, až budeme nemohoucí, budou naše děti pečovat, takže by měly vědět jak vypadá postupně stárnoucí tělo vlastního rodiče.
Ja nemluvím o nahotě. V koupelně a na WC se ale v mém okolí zamyka každý. Jsou úkony, u kterých nechci ani manžela. Považuji to za součást slušného vychování.
@Josefuna píše:
Pro me menstruace psychicky narocna neni a nemam ani zmeny nalad. Drive jsem mela velke bolesti, prvni roky. Ted uplne v klidu, chodim se i koupat, neomezuje mne to skoro vubec, jen ta vhodna wc.
Pro me uz davno ne, vubec ji nemam, leta s kaliskem byla taky uplne v klidu. Ale o to tady nejde. Jde o to kluky naucit jak se o tomto tematu smerem k holkam pozdeji k partnerkam vyjadrovat, nejip nijak a uz vubec ne radobyvtipne. To same vztah k nahote. Od mala jezdime do saun i tech FKK, bereme nahotu normalne. Ale v koupelne a na wc chci soukromi a zbytek rodiny to respektuje.
@Ijen píše:
Pro me uz davno ne, vubec ji nemam, leta s kaliskem byla taky uplne v klidu. Ale o to tady nejde. Jde o to kluky naucit jak se o tomto tematu smerem k holkam pozdeji k partnerkam vyjadrovat, nejip nijak a uz vubec ne radobyvtipne. To same vztah k nahote. Od mala jezdime do saun i tech FKK, bereme nahotu normalne. Ale v koupelne a na wc chci soukromi a zbytek rodiny to respektuje.
Přesně tak.
@Josefuna píše:
Taky doufam. Ve skole ho maji ucitele radi, uci se dobre.Ucitele obdivuji jeho vseobecny rozhled. Ted cte treba knihy Karoliny SvetleDo slovniho hodnoceni ucitel napsal. Mas sverazny smysl pro humor. I kdyz ostatnim neni obcas blizky, ja se casto bavim
Tak synovi vysvětli, že jeho přirovnání menstruace k hárající feně je trapný pokus o humor, který je ovšem úplně mimo mísu. Pokud zná termín hárající fena, a na druhé straně ví, co je menstruace, tak dávat mezi to rovnítko je pod jeho inteligenci.
Dala bych mu přednášku o tom, co znamená trapný, a zeptala bych se ho, jestli se mu to slovo ve spojení se svojí osobou líbí. Protože pokud nebude respektovat hranice intimity, bude z něj trapný hulvát.
A pokud si otevřeně povídáte i o věcech jako je orální sex, tak pravděpodobně máte za sebou i řeči o poluci. Tak se ho zeptej, jestli by chtěl, abys ráno rozmazávala jeho mokré pyžamo blbými kecy nebo jste se s tatínkem u snídaně bavili vtípky na jeho noční erekci.