Syn si pořád umývá ruce

Anonymní
1.7.13 19:58

Syn si pořád umývá ruce

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s obsedantně kompulzivní chorobou? Dříve dělal takové rituály, například pořád kontroloval jestli nikde nečouhá záclona(když okraj ležel na pohovce a on to nespravil, tak byl strašně nervozní. Pořád si umývá ruce, někdy něco nechce jíst, protože to není zdravé a myslím, že se bojí celkem nemocí. Myslíte, že to může být tato choroba? Máme vyhledat psychologa? Je mu 12 let. Díky všem

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1637
1.7.13 20:06

Ahoj, třeba je jen puntickar :-) a v pubertě ho to přejde a podle mě lepší než aby byl prasátko, ale za radu a konzultaci u odborníka nic nedas. Jestli tě to trápí tak s ním někam zajdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy

Znám jednoho člověka s touto poruchou a ano, může to být ona. Psychologa bych vyhledala, pokud by se jednalo o tuto nemoc, je to opravdu běh na dlouhou trať a čím dříve se začne s terapií, tím lépe.

• Citovat
  • Upravit
1025

Ahoj, tak tady si s dovolením ráda počkám na reakce. Klukovi je zatím 16 měsíců a zdravý jídlo nebo umývání rukou zatím neřeší, ale berou ho neuvěřitelně domácí pantofle. Pokud někde najde pantofle, tak je hned valí někomu obout, nebo naopak pokud je někdo doma bos, tak chodí po bytě a hledá nějáké pantofle, co by mu obul. Pokud někdo odmítne si boty obout a položí je zpět na zem nebo naopak se synovi nepodaří nějáké pantofle najít a doma je někdo bos, tak je nervózní, pořád ukazuje na svoje bačkory a na naše bosé nohy, řve, vzteká se, je to docela mazec, je na to fakt ulítlej a začíná mě to docela děsit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.13 20:16

No vykazuje to jisté znaky OCD.. určitě s ním zajdi k dětskému klinickému psychologovi, za to nic nedáš, oni se touhle neurózou lidi dost trápí, protože je doprovázena silnou úzkostí a občas ty myšlenky, co běhají v hlavě, jsou fakt na :zed: Nejsi z Brna? Tam bych ti někoho doporučila, fakt výborný doktor! G.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.13 20:17
@Anonymní píše:
No vykazuje to jisté znaky OCD.. určitě s ním zajdi k dětskému klinickému psychologovi, za to nic nedáš, oni se touhle neurózou lidi dost trápí, protože je doprovázena silnou úzkostí a občas ty myšlenky, co běhají v hlavě, jsou fakt na :zed: Nejsi z Brna? Tam bych ti někoho doporučila, fakt výborný doktor! G.

Bohužel jsem z Olomouce a do Brna dojíždět by bylo asi dost daleko.

• Citovat
  • Upravit
5829
1.7.13 20:52

Autistické rysy? Došla bych k psychologovi nebo do poradny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
1.7.13 21:02
@Anonymní píše:
Bohužel jsem z Olomouce a do Brna dojíždět by bylo asi dost daleko.

Pokud jsi z Olomouce, zavolej MuDr. Starkove, sidli na Videnske ulici a je to opravdu PANI DOKTORKA. Je detska a dorostenecka, opravdu umi. Ja k ni chodim od 14 let. OC leci. Za konzultaci nic nedas. Kontakt je na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
1.7.13 21:06

Ja mela nekdy v tomto veku to same. Porad jsem si myla ruce. Az jsem pak z toho mela ekzem. Mamka se ptala i doktorky, co to se mnou je a ze nic, ze to prejde. A preslo.na ekzem jsem dostala jakysi krem. a ted ve 30 jsem „normalni“:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
1.7.13 21:08

Tipla bych to na úzkosti, ale nejsem odborník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
2.7.13 00:46

@Kamila Jakub V tom bych nehledala nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fobijka
2.7.13 01:10

Ahoj já mívala to samé. A také kolem těch 12 let. Strašně sem se bála nemocí, ruce jsem si myla snad co čtvrt hodiny a měla jsem je a mám pekelně popraskané. Navíc jsem si nemohla ani sednout do křesla bez mé čisté deky, nemohla jsem si stoupnout bosou nohou doma na koberec či si sednout doma na prkýnko na záchodě bez obložení toaletním papírem… Prostě fobie z bacilů. A přešlo to. Ruce si tedy častěji umývám dodnes, ale koberce či křesla už se nebojím :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová