Syn začal zaostávat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102087
7.3.21 17:15
@Anonymní píše:
@pet p to ona má trampolínu ale je zazimovana a ještě nám nepřišlo vhodné ji odzimovat ;).

Tak by se mozna chteli zamyslet, jestli uz by to odzimovani nestalo za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
7.3.21 17:23
@Anonymní píše:
@pet p to ona má trampolínu ale je zazimovana a ještě nám nepřišlo vhodné ji odzimovat ;).

Tak to je jasné, nechápe proč to nejde na gauči a na trampolíně ano. Lepší je projevit pochopení a porozumění a vysvětlit že na gauči neskáčeme. Nabídnout jinou zábavu. A nečekat že jednou řekneš a bude splněno. Házení kamenů na hřišti bych řešila vázáním za ruku a důrazným ne, a okamžitým odchodem domu. Když bude reakce dát na zadek tak řešíš agresi agresí a stane se jen to že bude taky mlátit ostatní. Vběhnutí do Silnice, zmíněné házení kamenů atd pokud chápe jo. Sales běžné věci jako skáče na gauči. Směje se ale směje se i z frustrace. Jako hele maminko já mám z toho radost. A bum ho maminka dá na zadek 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.21 08:22

@Leviatan no ta trampolína je zazimovana už půl roku. Občas říká našemu gauči trampolína když na něm skáče, tak mu říkám že to není trampolína že se na tam neskače ale stejně to nemá žádný efekt.To samé to vzeti za ruku a vysvětlení mu to.To už jsem taky zkoušela ale jakmile ho chytim za ruku že se mu chci podívat do očí a vysvětlit mu to…tak se hned začne kácet k zemi a smát se asi si myslí že je to nějaká hra nebo co.Tak jak mu pak má člověk vysvětlit že je ta situace vážná když se válí po zemi a směje se naší snaze mu něco vysvětlit 🤷‍♂️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.21 08:29

@j.a.n.i1 no dnes napadl sníh. Tak to asi za to ještě dlouho stát nebude. Hlavně jsme s tím chtěli počkat až na léto do baráku. Ale jak vidím že jsou furt všechny herničky atd. zavřené tak jedine jeho zpestření asi bude ta trampolína. Tak ji koukám složit asi budeme muset.

• Citovat
  • Upravit
102087
8.3.21 09:12

A co, ze napadl snih, ometu plochu (tedy nasi sami, uz jim je 8 a 10) a at klidně tahnou skakat, nemrzne, tak ji neznici. A nevim jestli vysvetlovani pomuze, proste potrebuje vybit energii, tak budes muset vymyslet jiny způsob, když ti vadi gauc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
8.3.21 09:30
@Anonymní píše:
@Leviatan no ta trampolína je zazimovana už půl roku. Občas říká našemu gauči trampolína když na něm skáče, tak mu říkám že to není trampolína že se na tam neskače ale stejně to nemá žádný efekt.To samé to vzeti za ruku a vysvětlení mu to.To už jsem taky zkoušela ale jakmile ho chytim za ruku že se mu chci podívat do očí a vysvětlit mu to…tak se hned začne kácet k zemi a smát se asi si myslí že je to nějaká hra nebo co.Tak jak mu pak má člověk vysvětlit že je ta situace vážná když se válí po zemi a směje se naší snaze mu něco vysvětlit 🤷‍♂️

Doporučuji nevysvětlovat to hned, ale až se zklidní a opadnou emoce (na obou stranách). V tu první chvíli je akorát důležité vymezit tu hranici „tohle tě nemůžu nechat dělat“.

• Citovat
  • Upravit
4172
8.3.21 10:43

To vy jste rozhodli o dvou zásadních změnách v synově životě (stěhování, sourozenec), tak byste ho měli podpořit, aby se s nimi vyrovnal. A ne mu za odměnu dávat na zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
8.3.21 15:11

Takže teď bojuješ kdo z koho se synem, výborně… Tak když ti teda vadí že skáče po gauči tak ho vem ven ne? Nebo ho zabav jinak? Jakože chceš aby si našel adekvátní zábavu když se mu nemůžeš věnovat, jasný ale on neví co je adekvátní zábava žejo… Tak dělá co ho baví a ty ho za to řežeš… Když slyším že mlátit tak malé dítě je jediné co zabírá tak je mi nevolno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
8.3.21 16:57
@Layana píše:
Takže teď bojuješ kdo z koho se synem, výborně… Tak když ti teda vadí že skáče po gauči tak ho vem ven ne? Nebo ho zabav jinak? Jakože chceš aby si našel adekvátní zábavu když se mu nemůžeš věnovat, jasný ale on neví co je adekvátní zábava žejo… Tak dělá co ho baví a ty ho za to řežeš… Když slyším že mlátit tak malé dítě je jediné co zabírá tak je mi nevolno…

Dvouleté dítě dokáže bez problémů pochopit, že ne znamená ne. A že pokud bude ve svém chování pokračovat, bude to mít následky. Například jednu výchovnou na zadek. Zajímavé, že se tu všechny soustředí na to skákání na gauči a ne na házení kamenů a ohrožování druhých :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
8.3.21 18:52
@samadoma666 píše:
Dvouleté dítě dokáže bez problémů pochopit, že ne znamená ne. A že pokud bude ve svém chování pokračovat, bude to mít následky. Například jednu výchovnou na zadek. Zajímavé, že se tu všechny soustředí na to skákání na gauči a ne na házení kamenů a ohrožování druhých :)

Všechny? Četla jsi všechny mé příspěvky?

• Citovat
  • Upravit
852
9.3.21 11:58

@pet p
ech, no jak říkám já: tak tohle prostě dělat nebudeš. jaký je mezi tím rozdíl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
9.3.21 11:59
@samadoma666 píše:
@pet p
ech, no jak říkám já: tak tohle prostě dělat nebudeš. jaký je mezi tím rozdíl?

a po přiměřeném počtu varování následuje adekvátní následek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
9.3.21 12:29
@samadoma666 píše:
a po přiměřeném počtu varování následuje adekvátní následek

Rozdíl je ten, že po jednom oznámení (neříkala bych tomu varování) je dítě zabezpečeno tak, aby nikomu jinému ani sobě dál nemohlo ublížit (tj. např. beru do náruče nebo chytím za ruku, kterou hodilo kámen, aby nemohlo pokračovat apod.)

• Citovat
  • Upravit
852
9.3.21 13:56

@pet p
Fajn, a když to poté, co ho pustím, udělá znovu, dostane na zadek. To mi přijde jako adekvátní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
9.3.21 18:26
@samadoma666 píše:
@pet p
Fajn, a když to poté, co ho pustím, udělá znovu, dostane na zadek. To mi přijde jako adekvátní.

Pokud to udělá znovu, tak nebylo dítě dobře zabezpečeno :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML