Syna nebaví žádný sport, bojí se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3780
13.12.17 17:33

Když na sport není, nenutila bych ho. To se jako musí? Radši bych ho vytáhla ve na procházku. Když ho baví výtvarka a kroužek není, koupila bych mu výtvarný potřeby a třeba nějakou knížku o výtvarce pro jeho věk.
Jinak já jako nesportovně založený dítko hrála šachy ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
13.12.17 17:49

Nebo bych nasla fotbalovy tym, ktery jede na pohodu a pohyb, ne na vykon. U nas je nekolik klubu, ve trech treneri na zabiti, v jednom jsou smiseny kluci i holky a hrajou pro zabavu, ne pro ziskani poharu.

Jinak syn kvuli tomuhle chodi na skauta, pohybu tam ma dost a nikdo po nich nerve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
13.12.17 17:55

@Cuddy Je to možné, Já mám zkušenost jen jednu a zprostředkovanou, kamarádka ze základky chodila na tenis a dost je tam drtili. Ona byla dost chudák, protože trpěla na záněty močáku a dost chyběla, tak v těch chvílích, kdy byla zdravá, dostávala pěknou čočku. Ale asi to tak není všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10885
13.12.17 18:00

A skaut by ho nebavil? Mel by pohyb, ale nemusl by soutezit a podavat vykony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22295
13.12.17 18:27

Hasici, skaut, pionyr, sokol, krouzky pri Centrech volneho casu neco takoveho, co neni na vykon, ale je zajimave a synovi to zvysi sebevedomi a obstoji v klukovskem skolnim kolektivu, ktery je vetsinou zameren na pohybovou obratnost a sikovnost.Kdo je pohybove sikovny, rychly, umi nejaky sport, toho proste ten klukovsky kolektiv bere vic, pokud je kluk neobratny, musi mit poradne sebevedomi, aby mezi soutezivymi chlapecky obstal.

M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
13.12.17 18:55

Považuji za velmi důležité dítě od mala vést k tomu, aby pohyb přijalo jako přirozenou součást svého života. Proto je moc důležité mu ho hned neznechutit, vykašlat se na fotbal a hledat dál. Napadlo mě, co třeba tanečky? Nemáte v okolí taneční studio nebo folklórní soubor? Až kluk povyroste do puberty, budou ho holky milovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
13.12.17 19:18

Syn taky nechce sport a je nadseny ze muze chodit do keramiky :) v lete zvladne kolo a inline brusle, v zime snad taky brusle ale nic nedelame nucene, hold kdyz na sport nebude tak nebude a budu radsi jak bude delat co ho bavi ;) sport bych resila jen pokud by trpel na pribirani. Radsi at je spokojeny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
13.12.17 19:46

Tak nás 8lety syn taky není na sport. naucili jsme ho teda lyžovat, ale byl to boj.do ničeho se mu nechce, ale když už je na svahu nechce domu.co ho baví, je kolo a koloběžka. zkouseli jsme fotbal, judo…to ani náhodou. chodi na sport. krouzek, kde spíš blbnou a vytvarku, to ho děsně baví. od malý je spis takový přemýšlivý a klidný. jelikoz manželova rodina jsou vodáci, zkoušeli jsme kanoistiku.ono by mu to i šlo, ale zásadně nechce. manzel je bývalý vrchol. sportovec, tak dítě je asi po mě :mrgreen: problém je, že kluk není úplně hubeňour, pohyb potřebuje, tak budem muset vymyslet nějaký sport. krouzek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.12.17 20:19
@GregoryViolet píše:
Ahoj maminky, mám sedmiletého synka, kterého nebaví vůbec, ale vůbec žádné sporty. Manžel chtěl, aby syn chodil na fotbal nebo hokej, ale na úvodních hodinách se syn rozbrečel- jednak tam prý trenér klade dost vysoké požadavky a křičí (což je prý asi normální) a kluci jsou moc divocí a „soutěživí“, nevím jak jinak to říct. On je hodně ustrašený, dost neobratný a děti ve škole se mu v tělocviku smějí, tak nevím, manžel by ho na ten fotbal vozil i se řevem, ale když to se mi nelíbí, aby mu to neublížilo…je hubený jak lunt, takže váhy se nebojím, jen ten pohyb prostě nemá. Rád si kreslí, povídá nebo hraje „na něco“, není žádný rváč, ve škole se hned rozpláče když se něco děje, už mi dvakrát volali abych si pro něj přijela…přitom doma je vše v pořádku, jen manžel ho dost cepuje, ale má ho rád a věnuje se mu…

dejte ho na kreslení a netrapte ho.. pokud na to nemá náturu, tak z toho nic nebude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
13.12.17 23:02

Jako nesportovní člověk (i s nesportovním dítětem :lol: ) radím, vyprdněte se na sporty a dejte ho na výtvarku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22295
14.12.17 10:15

@Tamtama tó je tezke, pokud se ten kluk neumi hybat a uz ted se mu smeji v telocviku. Holcicka s vytvarkou klidne skolni dochazku prezije, ale klukovsky kolektiv je zameren na pohyb, adrenalin, soutezivost…kluk, ktery zakopne o vlastni nohu, kdyz se rozebehne si v takovem kolektivu tezko hleda sve postaveni a kamarady.

Kdyz je maly a daji se jeho dovednosti jeste vytrenovat, tak bych se o to snazila a nevzdavala to, i pro budouci fyzicky vyvoj a zdravotni stranku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
14.12.17 10:38
@mado píše:
@Tamtama
Kdyz je maly a daji se jeho dovednosti jeste vytrenovat, tak bych se o to snazila a nevzdavala to, i pro budouci fyzicky vyvoj a zdravotni stranku.

Souhlasím. Vzpomínám si, jak v jednom rozhovoru Jarda Jágr (jasně, je to extrém, ale tak trochu pro ilustraci) vykládal, jak si všichni mysleli, že mu stačil talent a že to má „od Boha“, ale že v dětství byl paradoxně méně šikovný, než ostatní kluci z hokejového týmu a to, že vynikal, bylo z velké části dáno tím, že to měl vydřené.
Z člověka sice nemusí nutně být Jágr, ale to, že jsem nemehlo neznamená, že to musím vzdát předem. Já jsem na sport taky nemehlo, míčové hry katastrofa, nejde mi ani bowling nebo billiard, když jdeme s kamarády večer ven. plavu tak, že plavu, ale styl a techniku to moc nemá. Ale můžu (a dělám to ráda) jezdit na kole, bruslích, bežkách, můžu běhat, plavu taky ráda, sice tím svým nestylem, ale zas mi nedělá problém přeplavat přehradu.
Je pravda, že školní tělocvik zaměřený převážně na kolektivní aktivity mě moc nebavil, ale i tam se pro mě něco našlo. Uměla jsem dobře šplhat a díky i díky mně jsme získávali velmi pěkná umístění v soutěžích ve šplhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
14.12.17 11:04

@GregoryViolet ja si myslim, ze sport je nutnost a neni od veci vypracovat si jako navyk z detstvi, ze soprtovat je stejne dulezite, jako si cistit zuby. V posledbnich letech pribyva sedavych zamestnani, syn dost pravdepodobne bude delat jednoz nich.

Nicmene nemusi nutne delat kolektivni sport a chodit na nejake treninky. Zjistete, co ho bavi a sportujte s nim. Ja jset treba tedka zacala se syny behat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
14.12.17 14:03

Já zase sport za nutnost nepovažuju. Kolektivní sport mi nejde, míčové hry, šplh, skok, cokoliv se dělalo v tělocviku, to mi nešlo, ani běhat neumím, neudýchám to už od malička, na kole ani lyžích jezdit neumím, plavat sice umím, ale hlavu pod vodu nedám, na podzim mě mamka tahala na kolečkové brusle, ale že by mě to bavilo, to zas ne.
U syna nepočítám s tím, že by zapadal do klučičího kolektivu, má vyloženě holčičí povahu. Je malý, ale pochybuju, že bych mohla vytrénovat jeho dovednosti, když, co se týče sportu, žádné nemá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22295
14.12.17 15:08

@Tamtama nejde o vrcholove sportovani, ale o to, ze sport je soucasti jakehokoli chlapskeho kolektivu, od skolky, pres spolecne fotbalky, nohejbaly, vyjizdky na kole a lyzich na vysoke skole az po srandazapasy na dovolenych, pracovnich setkanich..

Tam vsude je clovek vyrazen a jak jsem psala vyse, holky muzou pubertu prezit v keramice ci batikovanim, u chlapu je hormonalne dan ten pohyb, dravost, soutezivost, holka, ktera neumi na kole, lyzich nebo plavat si to obhaji lip, nez kluk, ten bude totalne za mimone a ve skole, kdy ty deti chteji nevycnivat a byt na tom stejne jako vrstevnici, ho to bude nejspis stvat a i kdyz nikdy neni pozde zacit, tak v detstvi se to da naucit nejsnaze, bezny rekreacni pohyb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí