Syna nebaví žádný sport, bojí se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
15.12.17 03:54

A tedy podle mého by se dítě mělo podporovat a rozvíjet v tom, co ho baví a ne ho lámat přes koleno jen proto, že teĎ je moderní dávat děti na sportovní kroužky.

Taky jsem chtěla dát kluka na fotbal, ale hend na první hodině se rozbrečel a znovu jsem ho netrápila. Našla jsem jinou aktivitu, která ho baví a kam chodí rád. Zjistila jsem, že nemá rád kolektivní sporty.

• Citovat
  • Upravit
43039
15.12.17 08:18
@Tamtama píše:
@mado jak chceš naučit pohybu dítě, které odmítá byť jen popoběhnout nebo sednout na koloodrážedlo? :lol:

Ale ono jde o zdraví a je to nutnost. Ke sportu je potřeba přistupovat jako k čištění zubů. Vysvětli mu to a ať si něco vybere.
Lidi ten pasivní způsob života děsně odskáčou ve středním věku, vím, že pro Tebe je to vize vzdálená, teď máš malého chlapečka, který to jakoby nepotřebuje, ale možná by sis přála, aby vedl kvalitní život i po padesátce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
15.12.17 09:40
@GregoryViolet píše:
@Pudloslava Skaut by mohl stačit, ne? Bude chodit na výlety, jezdit na tábory a hrát hry, ale nikdo po něm nebude štěkat a celkově to bude volnější.

Já myslím, že jo. Je to aktivita spojená s pohybem, navíc často na vzduchu. A podle mě je možná i toto pro dítě vhodnější, než některé sporty, které zatěžují tělo jednostranně.
I když já osobně bych se s dítětem snažila dělat i nějakou sportovní aktivitu, třeba jen v rámci společného trávení času, ne jako kroužek - kolo, brusle, občas si zajít na bazén, nebo si jen tak čutat s míčem v parku. Samozřejmě ne pokud by z toho dítě mělo mít hrůzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
15.12.17 10:29
@Hoa Mai píše:
Já myslím, že jo. Je to aktivita spojená s pohybem, navíc často na vzduchu. A podle mě je možná i toto pro dítě vhodnější, než některé sporty, které zatěžují tělo jednostranně.
I když já osobně bych se s dítětem snažila dělat i nějakou sportovní aktivitu, třeba jen v rámci společného trávení času, ne jako kroužek - kolo, brusle, občas si zajít na bazén, nebo si jen tak čutat s míčem v parku. Samozřejmě ne pokud by z toho dítě mělo mít hrůzu.

souhlas

• výchova k ne lenosti - nejezdit výtahem, ale chodit po schodech, nesedět v MHD a podobně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
15.12.17 11:28
@Pudloslava píše:
Ale ono jde o zdraví a je to nutnost. Ke sportu je potřeba přistupovat jako k čištění zubů. Vysvětli mu to a ať si něco vybere.
Lidi ten pasivní způsob života děsně odskáčou ve středním věku, vím, že pro Tebe je to vize vzdálená, teď máš malého chlapečka, který to jakoby nepotřebuje, ale možná by sis přála, aby vedl kvalitní život i po padesátce.

U nás v rodině jsme takové „lemry“ všichni, až na mého lehce anorektického staršího syna, ale nikdo teda nemáme sedavé zaměstnání. Zatím to nikdo neodskákal. Já si žádný sport doteď nevybrala, prostě mě to nebaví, nejde mi to, bojím se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
15.12.17 19:31
@Pudloslava píše:

Nemyslím si, že by sport byla nutnost. Někoho to prostě nebaví. Já např. nesportuju a nikdy jsem nesportovala - z tělocvičen mám hrůzu, z kolektivních sportů ještě větší, na kole se bojím a lyže pro jistotu ani nezkouším. Většina sportů nemá s přirozeným pohybem nic moc společného, to mi přijde lepší chodi pěšky (denně ujdu v průměru 10k kroků) a tak když to jde, chodíme na túry a výlety. Dítě by si mělo po škole hlavně odpočinout a pokud ho baví keramika a ne sport, tak mi přijde nelidské ho nutit do sportování, jen proto, že by se to mělo a je to momentálně strašně in.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
16.12.17 07:29
@Jahru píše:
Nemyslím si, že by sport byla nutnost. Někoho to prostě nebaví. Já např. nesportuju a nikdy jsem nesportovala - z tělocvičen mám hrůzu, z kolektivních sportů ještě větší, na kole se bojím a lyže pro jistotu ani nezkouším. Většina sportů nemá s přirozeným pohybem nic moc společného, to mi přijde lepší chodi pěšky (denně ujdu v průměru 10k kroků) a tak když to jde, chodíme na túry a výlety. Dítě by si mělo po škole hlavně odpočinout a pokud ho baví keramika a ne sport, tak mi přijde nelidské ho nutit do sportování, jen proto, že by se to mělo a je to momentálně strašně in.
  1. chození je sport - akorat je otazka, jestli chodis dost a pravidelne, chuze, aby to stalo za to, zabira hodne casu a tak neni uplne nejpraktictejsi do dnesni uspechane doby. ale zato je zrejme nejzdravejsi. Pokud bys to dokazala vclenid do denniho fungovani rodiny a poslilala sebe do prace a ditko do skoly pesky, proc ne…

2)je super, ze je konecne in neco dobreho. Nevylij s ditetem i vanicku. Lidske telo neni evolucne uzpusobeno tomu, abycho denne uslo 1 km a vetsinu dne sedelo. A ani neni uzpusobeno tomu, abychom zili do 80 let. Druhou polovinu zivota musime prirode vyrvat, musime si ji vybojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí