Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@catherine100 u těch lidí se to prý může projevovat i jinak, různými depresemi, problémy ve vztazích a tak.
nejde jenom o to mazlení jako takové, ale obecně o nedostatku lásky v dětství.
Nectu to cely, ale moje zkusenost. Detstvi hodne drsny a ano potrebuju kontakt. Manzel to vi, nastetsti je taky kontaktni ikdyz on mel pohodove detstvi, takze porad objima, u filmu se drzime atd. Dcery mazlim kdyz za mnou prijdou nebo kdyz vidim ze je ‚to potreba‘, nechci jim fyzicky kontakt nejak znechutit. A jak jsem prelitla prvnich par prispevku, pes opravdu hodne pomuze, ale samozrejme na nej musi byt cas atd, takze poridit si psa jen kvuli mazleni neni rozumny
@Adduše píše:
@catherine100 u těch lidí se to prý může projevovat i jinak, různými depresemi, problémy ve vztazích a tak.nejde jenom o to mazlení jako takové, ale obecně o nedostatku lásky v dětství.
S tím mám zkušenost - taky jsem si tuhle „mazlící“ normu neodbyla s rodiči, oba byli citově dost chladní. A určitě mi nechyběl jen fyzický kontakt, spíš ten pocit, že jsem pro někoho nejdůležitější na světě, teda podle mě pocit, který by mělo mít každé dítě ze svých rodičů. Takže jsem to hledala a našla u manžela - vzala jsem si kluka, který mě bral jako velký dítě, opatroval mě, hejčkal, nosil na rukou, rozmazloval a rozkrájel by se pro mě. Že se s ním jinak nedá moc žít, to jsem zjistila až pozdě.
@Anonymní píše:
S tím mám zkušenost - taky jsem si tuhle „mazlící“ normu neodbyla s rodiči, oba byli citově dost chladní. A určitě mi nechyběl jen fyzický kontakt, spíš ten pocit, že jsem pro někoho nejdůležitější na světě, teda podle mě pocit, který by mělo mít každé dítě ze svých rodičů. Takže jsem to hledala a našla u manžela - vzala jsem si kluka, který mě bral jako velký dítě, opatroval mě, hejčkal, nosil na rukou, rozmazloval a rozkrájel by se pro mě. Že se s ním jinak nedá moc žít, to jsem zjistila až pozdě.
jojo, je to tak…strašně moc věcí pochází z dětství
Jé děkuji za takové hezké i upřímné reakce
No, je fakt že zvažuji kočku (máme hodně malý byt). Kočky a psy jsme vždycky v domě měli a já jsem teda pořád nějakou kočku chovala na klíně. Z útulku- to je skvělý nápad, tam se dají najít i mazlíci.
@Berousik @mojmira ano, i přesně tohle jsem potřebovala slyšet, jestli to právě nemůže
nakonec uškodit. Synovi budou dva roky, on se často za mnou chodí pomazlit a říká „ňuňu“, když jsem smutná, tak mi příjde dát i pusinku. Spí se mnou v posteli (ač byl původně striktně v postýlce, tak do roka). Ale občas se mazlit nechce, tak mi když mu řeknu pusu, tak mi třeba jen nastaví líčko, ale nese to statečně
Né, vážně. Opravdu se musím vzpamatovat a asi pořídím fakt tu kočičku. Snad jen aby to manžel snesl, protože pejska jsem mu odmítla (v bytě by mi ho bylo líto a navíc, jako všechno ostatní - péče a venčení by zůstala jenom na mě).
Zakl.
@Anonymní píše:
Jé děkuji za takové hezké i upřímné reakceNo, je fakt že zvažuji kočku (máme hodně malý byt). Kočky a psy jsme vždycky v domě měli a já jsem teda pořád nějakou kočku chovala na klíně. Z útulku- to je skvělý nápad, tam se dají najít i mazlíci.
@Berousik @mojmira ano, i přesně tohle jsem potřebovala slyšet, jestli to právě nemůže
nakonec uškodit. Synovi budou dva roky, on se často za mnou chodí pomazlit a říká „ňuňu“, když jsem smutná, tak mi příjde dát i pusinku. Spí se mnou v posteli (ač byl původně striktně v postýlce, tak do roka). Ale občas se mazlit nechce, tak mi když mu řeknu pusu, tak mi třeba jen nastaví líčko, ale nese to statečněNé, vážně. Opravdu se musím vzpamatovat a asi pořídím fakt tu kočičku. Snad jen aby to manžel snesl, protože pejska jsem mu odmítla (v bytě by mi ho bylo líto a navíc, jako všechno ostatní - péče a venčení by zůstala jenom na mě).Zakl.
Jeee kocoury máme taky dva- vykastrovaný a morčátka a králičky, mazlim je všechny, to je taky moooc fajn
![]()
Taky jsem nedomazlená! ![]()
A došlo mi to ve chvíli, když jsem i po třicítce v obchoďáku pokaždé zaparkovala (aspoň na chvilinku) u plyšáků, abych je trochu poňuchňala ![]()
No, s holčičkama (10 a 7) se mazlíme hodně, samozřejmě, jen pokud ony chtějí ![]()
A naučila jsem to i manžela, který z rodiny nebyl zvyklý na fyzický kontakt a tak mě těší, když se to dospělé chlapisko přijde samo od sebe pomazlit. ![]()
Jinak ségra má dvě kočky, jedna se nemazlí ani omylem a druhá s tím zase strašně prudí a obchází celou rodinu a vydírá, aby se s ní někdo mazlil ![]()