Synek nechce svého sourozence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Verun83
18.12.17 06:50

Je mu 7 let. Prestela bych se k nemu chovat jako k chudackovi, kteremu se ublizuje. Nic takoveho se mu nedeje. Jestli mu venujete vic casu bez pred tim, tak proc? Mate spatne svedomi z toho, ze jste si udelali dalsi dite? Proc jako?
Pri dalsich hnusnych hloupych prupovidkach bych mu to od plic vysvetlila, a to tak, ze by to uz nikdy nerekl. Kostky po miminu by hodil jednou. Jemu snad nekdo rika aby zdechnul, hazi po nem nekdo kostky??
Uprimne, mate rozpazlenyho kluka a jeste si ho hyckate. Mimino mit rad nemusi, ale nic se mu nedeje, povinnosti vuci nemu nema, o nic neprisel. Nechapu, ze se od nej nechate dirigovat. Ma na haku skolu? Fajn, neplni si svoje povinnosti, nnebude mit svoje vyhody, zadna televize, atd.

Příspěvek upraven 18.12.17 v 07:12

• Citovat
  • Upravit
23966
18.12.17 07:07
@warita píše:
to je zajimave. Tak proc ja a muj bratr jsme sestru milovali?

Už jste byli dva. A třeba jste sourozence chtěli. Moje dcera taky sestru zbožňovala hned. Ale ona nás o sourozence rok prosila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
18.12.17 07:30

Je to každopádně blbá situace a jed jí třeba řešit, já mám holky od sebe 6 let ze začátku ta starší malou milovala pak za roka půl ještě přibyl brácha taky ho holky přijaly úplně super. Takže jsme měly radost no ale nic není věčné, u nás tento problém nastal až za několik let, momentálně máme peklo, holky jsou na sebe jak kočka a pes, jedna přes druhou trvdí jak se navzájem nesnáší, a když se k sobě dostanou tak se hned mlátí :/. A k tomu se jiště ti dva menší doslova spikly proti té nejstarší. Taky jim dolmou váme, tresty mají ale všechno jením uchem tam a druhým ven. A rada psychologa? vlastně nijaká jen to odůvodnil tím že nejstarší se cítí odstrčená vůči menším protože už je mezi nima rozumový rozdíl a ti dva jsou si blízko takže se jim dobře spolčuje. Odešly jsme teda s radou vysvětlovat :nevim:. Což je zcela o ničem, takže holky od sebe dáváme co to jde pryč a prckové za lumpačiny mají tresty ve 4 a 3 letech už taky ví co s mí a nesmí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
18.12.17 07:40
@Verun83 píše:
Je mu 7 let. Prestela bych se k nemu chovat jako k chudackovi, kteremu se ublizuje. Nic takoveho se mu nedeje. Jestli mu venujete vic casu bez pred tim, tak proc? Mate spatne svedomi z toho, ze jste si udelali dalsi dite? Proc jako?
Pri dalsich hnusnych hloupych prupovidkach bych mu to od plic vysvetlila, a to tak, ze by to uz nikdy nerekl. Kostky po miminu by hodil jednou. Jemu snad nekdo rika aby zdechnul, hazi po nem nekdo kostky??
Uprimne, mate rozpazlenyho kluka a jeste si ho hyckate. Mimino mit rad nemusi, ale nic se mu nedeje, povinnosti vuci nemu nema, o nic neprisel. Nechapu, ze se od nej nechate dirigovat. Ma na haku skolu? Fajn, neplni si svoje povinnosti, nnebude mit svoje vyhody, zadna televize, atd.

Příspěvek upraven 18.12.17 v 07:12 [/citace

přesně tak, opačný přístup by možná měl lepší efekt. Když vezmu tu moji nejstarší, škola jde taky do kytek, přitom vždy byla samé jedničky, toto poleltí je to zatím na výzo samá 3,4 a dokonce jedna 5. Učení bojkotuje, po několika týdnech nervů a nekončících hodin nucení do učení jsem se naštvala a fajn nechceš dobře ti tak, ty propadneš ty budeš mít ostudu a budeš trčet o to dýl ve škole. Totálně jsem ignorovala přípravy že nemá pomůcky atd, po třech týdnech ejhle už začíná zase nosit lepší známky a dokonce i příjde zda jí s učením nepomohu, takže né vždy je ochota a přehnaná péče to nej řešení. Nebo když min týden dva dny chyběla kvůli viroze, ráno jsem zapoměla napsat omluvenku a slečnqa místo aby řekla pravdu tvrdila třídní že jeden den byl na tetanovce a druhý na očním :zed:. Jenže jí nedošlo že musí mít tím pádem razítko od dr takže jsem jí napsala pravdivou omluvenku a nechala jí at si to sama vyžeře u třídní že kecala a nese následky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15055
18.12.17 08:50
@Adelka951 píše:
Jinak zkus se do něj i trochu vcítit, je to pro něj velká změna, musí se s tím srovnat. Jak by ses cítila ty, kdyby si tvůj partner přivedl novou ženu, řekl ti, jak teď budete všichni společně velká rodina, jak se budete mít všichni rádi. Že ji teď dáš nějaké svoje šaty, protože jsi stejně přibrala a už ti nebudou. Že ji budeš půjčovat všechny svoje věci, protože ona je mladší a ještě nic nemá. A upřímně, měla bys ji ráda a nebo by sis aspoň v duchu myslela, ať, slovy tvého syna, radši zdechne?

Srovnáváš nesrovnatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15055
18.12.17 08:55

Vysvětlila bych synovi, že je mám oba ráda a pokud bude na malé zlý, budu ho bránit. Tak jako bych bránila jeho, kdyby byl někdo zlý na něj. Za větu ať zdechne, bych se asi neudržela a dostal by pohlavek. Mám sedmiletku, docela divokou a neposlušnou a tohle slovo si nedokážu představit, že by ji vyjelo přes pusu, byť třeba jen k psovi, natož k člověku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
18.12.17 08:57

@brumi mas velice rozumne nazory!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
18.12.17 09:28

Pripomnela bych mu, ze jeho jako miminko taky nikdo nemlatil, nikdo nebyl zly, a ze ted mu to taky nikdo nedela. Ze mimino je stejny clen rodiny jako je on. Ze jemu by se taky nelibilo, kdybys mu ty nebo jeho tata rikali takove hnusny veci a hazeli po nem hracky. Treba mu to dojde. Nesmi ho chapat jako vetrelce

• Citovat
  • Upravit
tartaletka
18.12.17 13:00
@Verun83 píše:
Pripomnela bych mu, ze jeho jako miminko taky nikdo nemlatil, nikdo nebyl zly, a ze ted mu to taky nikdo nedela. Ze mimino je stejny clen rodiny jako je on. Ze jemu by se taky nelibilo, kdybys mu ty nebo jeho tata rikali takove hnusny veci a hazeli po nem hracky. Treba mu to dojde. Nesmi ho chapat jako vetrelce

Ano, to mi pripomina, že u nas melo efekt, ze jsme si prohlizeli fotky, kdyz byla dcera v brisku, jak se narodila, ze byla miminko… Povidali jsme si u toho, ze i ona mela tolik pece, co ted braska

• Citovat
  • Upravit
85544
18.12.17 13:07
@brumi píše:
@Verun83 píše:

Příspěvek upraven 18.12.17 v 07:12 [/citace

přesně tak, opačný přístup by možná měl lepší efekt. Když vezmu tu moji nejstarší, škola jde taky do kytek, přitom vždy byla samé jedničky, toto poleltí je to zatím na výzo samá 3,4 a dokonce jedna 5. Učení bojkotuje, po několika týdnech nervů a nekončících hodin nucení do učení jsem se naštvala a fajn nechceš dobře ti tak, ty propadneš ty budeš mít ostudu a budeš trčet o to dýl ve škole. Totálně jsem ignorovala přípravy že nemá pomůcky atd, po třech týdnech ejhle už začíná zase nosit lepší známky a dokonce i příjde zda jí s učením nepomohu, takže né vždy je ochota a přehnaná péče to nej řešení. Nebo když min týden dva dny chyběla kvůli viroze, ráno jsem zapoměla napsat omluvenku a slečnqa místo aby řekla pravdu tvrdila třídní že jeden den byl na tetanovce a druhý na očním :zed:. Jenže jí nedošlo že musí mít tím pádem razítko od dr takže jsem jí napsala pravdivou omluvenku a nechala jí at si to sama vyžeře u třídní že kecala a nese následky
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
18.12.17 13:26

Narodila jsem se, když měl bratr 8, nikdy mě jako dítě nepřijal, žárlil, ubližoval. Teď v dospělosti je to úplně naopak. Určitě doporučuji odbornou pomoc co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
18.12.17 14:05
@warita píše:
to je zajimave. Tak proc ja a muj bratr jsme sestru milovali?

Protože nejste syn zakladatelky. Přeci všechny děti na světě nemají stejný pocity. Některé brutálně žárlí, někteří sourozenci si tak nesednou, že se nenávidí a někteří se milujou.
Ty taky nemáš stejný pocity, názory nebo nereaguješ stejně v různých situacích jako sousedka od vedle.
Akceptovat, že někdo má nějaké pocity je základ, pak se můžeš odrazit dál. Pokud mu hned řekneš, že musí cítit něco jiného, než cítí, jinak je to zlej parchant a hned mu nabiješ, aniž bys zjistila co je zatím, tak se třeba zklidní, ale dítě milovat stejně nebude, naopak se třeba zatvrdí.
Jasně, netolerovat agresi nebo hnusné řeči o zdechnutí, ale pokud dít akceptuješ, že takové pocity má a zkusíš na tom nějak s ním zapracovat, aby se to změnilo, tak si myslím, že je to lepší cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
18.12.17 14:29

@GregoryViolet Ty jo tak to je síla. Je normální že starší sourozenec na mimino žárlí, jenže aby se o něm vyjadřoval slovy jako aby zdechlo, házel po něm kostky a ty se bála jít i na wc aby mu neublížil to už je fakt moc. Pochopila bych kdyby ho na čas ignoroval a nevšímal si ho ale tohle prostě ne. Z toho co píšeš nemá sebemenší důvod si myslet že je odsunut na vedlejší kolej :nevim: Tohle mi přijde jako chování rozmazleného dítěte které bylo zvyklé že se svět točí jen kolem něj a nesnese aby to bylo jinak. Mimino nemusí milovat ale bude se prostě chovat slušně a ne jako rozmazlený spratek. Už je školák, má nějaké povinnosti a neexistuje že bude kašlat na všechno a všechny jen proto že jste si jako rodiče dovolili pořídit ještě jedno dítě. Ať si zkusí vzpomenout na dobu kdy byl on malý, co si bude schválně pamatovat? Zeptej se ho jestli mu někdo ubližoval, odstrkoval ho? Jak by se mu líbilo kdyby o něm někdo mluvil tak ošklivě jak on mluví o bráškovi? Řekni mu že bráška je mimino, nedokáže se o sebe sám postarat, on je velký brácha a už spoustu věcí zvládne sám a moc by ti pomohlo kdyby pomohl i tobě. Pro začátek by stačilo neflákat školu a tolerovat že tam bráška je. Prostě musí pochopit že už jsou dva a jinak to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
18.12.17 15:26
@arinecka píše:
@GregoryViolet Ty jo tak to je síla. Je normální že starší sourozenec na mimino žárlí, jenže aby se o něm vyjadřoval slovy jako aby zdechlo, házel po něm kostky a ty se bála jít i na wc aby mu neublížil to už je fakt moc. Pochopila bych kdyby ho na čas ignoroval a nevšímal si ho ale tohle prostě ne. Z toho co píšeš nemá sebemenší důvod si myslet že je odsunut na vedlejší kolej :nevim: Tohle mi přijde jako chování rozmazleného dítěte které bylo zvyklé že se svět točí jen kolem něj a nesnese aby to bylo jinak. Mimino nemusí milovat ale bude se prostě chovat slušně a ne jako rozmazlený spratek. Už je školák, má nějaké povinnosti a neexistuje že bude kašlat na všechno a všechny jen proto že jste si jako rodiče dovolili pořídit ještě jedno dítě. Ať si zkusí vzpomenout na dobu kdy byl on malý, co si bude schválně pamatovat? Zeptej se ho jestli mu někdo ubližoval, odstrkoval ho? Jak by se mu líbilo kdyby o něm někdo mluvil tak ošklivě jak on mluví o bráškovi? Řekni mu že bráška je mimino, nedokáže se o sebe sám postarat, on je velký brácha a už spoustu věcí zvládne sám a moc by ti pomohlo kdyby pomohl i tobě. Pro začátek by stačilo neflákat školu a tolerovat že tam bráška je. Prostě musí pochopit že už jsou dva a jinak to nebude.

presne takto to pusobi na mne. A tim, ze kazdy „chape“ jeho pocity se vlastne nic nemeni, jeste stale se vse toci kolem toho, jak on se citi, jaky on je chudacek, atd. Myslim, ze by bylo dobre tohle zarazit a ne to jeste prizivovat nejakym chapanim jeho pocitu.

Deti jsou tvarne. A obcas se raznym rozhovorem da zmenit jejich pristup k dane veci. Kdyz by rodice dali jasne najevo, ze takto ne, smiril by se se situaci daleko lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
18.12.17 16:23
@warita píše:
presne takto to pusobi na mne. A tim, ze kazdy „chape“ jeho pocity se vlastne nic nemeni, jeste stale se vse toci kolem toho, jak on se citi, jaky on je chudacek, atd. Myslim, ze by bylo dobre tohle zarazit a ne to jeste prizivovat nejakym chapanim jeho pocitu.Deti jsou tvarne. A obcas se raznym rozhovorem da zmenit jejich pristup k dane veci. Kdyz by rodice dali jasne najevo, ze takto ne, smiril by se se situaci daleko lepe.

Prostě si bude muset zvyknout, jiná možnost není. Přece se mu rodiče ještě nebudou omlouvat za to že si pořídili ještě jedno dítě. V klidu bych mu vysvětlila že mimino tam je a bude, pro něj se nic nemění, mají ho stejně rádi jako před tím ale pokud bude dělat problémy, kašlat na školu a bude zlý na ně i okolí tak z toho budou muset vyvodit důsledky. Tak to prostě je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí